/>

SON DAKİKA

Bu da gelin buzağısı

17 Ağustos 2020, Pazartesi 16:34

     


Çine'de yaşayan Burakhan Acar nişanlısına koç yerine buzağı hediye etti. Covid 19 tedbirleri nedeniyle gelenek bayram sonrası yaşatıldı. Gelinler gibi süslenen buzağı kız evinin yolunu tuttu.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde asırlardır süren geleneklerden birisi olan kurbanlık gelin koçları, bayram öncesi Çine'de de gelinler gibi süslenerek kız evinin yolunu tuttu. Kurban Bayramı nedeniyle nişanlı çiftlerden erkek tarafı özenle seçip süslediği kurbanlık koçu kız tarafına hediye etti. Damat adayları sevdikleri için en güzel koçları özenle seçerken gelin gibi süslenen koçlar gelin ve damat adaylarına ayrı bir heyecan ve mutluluk yaşattı.

NİŞANLISINA BUZAĞI HEDİYE ETTİ

Çine'nin Sarıoğlu Mahallesi'nde yaşayan Burakhan Acar, Çine'nin Kahraman Mahallesi'nde yaşayan nişanlısı Sevil Nazlım için koç yerine bir buzağı tercih etti. Mahalledeki bir covid-19 vakası nedeniyle alınan tedbirlere riayet eden Nazlım ve Acar ailesi Kurban Bayramı öncesi gerçekleştirilen geleneği bayram sonrasına bıraktı. Burakhan Acar nişanlısı için koç yerine bir buzağıyı süsledi. Özenle süslenen buzağı Acar ailesi tarafından Nazlım ailesine hediye edildi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler