SON DAKİKA

Tarlalarda domuz nöbeti tutuyorlar

17 Eylül 2019, Salı 16:14

     


Çine Ovası'nda sayıları her geçen gün artan domuzların ekili tarım arazilerindeki talanı, üreticileri mağdur etmeye devam ederken, domuz av sezonunun açılması ile çiftçiler sabahlara kadar domuz nöbetine koyuldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine ovasında ürünlerini domuz sürülerinden korumak için çeşitli yollar deneyen çiftçiler, başarılı olamayınca tüfekle sabaha kadar nöbet tutmaya başladı. Çiftçiler, gece tarlalarına girerek talan eden domuz sürülerinden bıktı. Çiftçileri gece nöbete zorlayarak gecesini gündüzüne katan domuzlar, üreticinin zor zahmet umutla yetiştirdiği mısır koçanlarını haddinden fazla tüketmesi zor şartlar altında üretim yapan çiftçiyi canından bezdirdi. Çiftçiler yetkililerden tarlaların kenarından geçen ve domuzlara barınak olan kurutma kanallarının temizlenmesini istedi. Çineli çiftçi Nuri İşçi domuzların sayılarının her geçen yıl artış gösterdiğini buna bağlı olarak tarım arazilerine verdiği zararında kat ve kat büyüdüğüne dikkat çekerek domuz ile kapsamlı bir mücadelenin başlatılması gerektiğini belirti.

SABAHA KADAR NÖBETTELER

Fıstık ve mısır tarlalarında sabahlara kadar domuz nöbetine koyulduklarını söyleyen İşçi, "Domuz avı sezonu açıldı. Biz çiftçilerde bu nedenle domuz avına başladık. Her geçen gün artan domuzların çiftçiye verdiği zarar görmezden gelinecek bir durum olmaktan çıkalı çok oldu. Tarım alanlarına dadanan domuzlar ayrıca insanlarında hayatlarını tehlikeye atıyor. Biz domuzlara soykırım düşüncesinde değiliz ancak artan domuz popilasyonun azaltılması şart. Gördüğünüzde inanamayacağınız büyüklükte domuzlar var. Yediği mısırın 4 katı zarar veriyor. Ürünleri kırıp bırakıyor. Sabaha kadar nöbet tutarak mısırları korumaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler