Evini Yunan'a satmayan Mihriye nineye Türk bayrağı
18 Eylül 2020, Cuma 10:32| Tweet | ||
|
||
Manisa’nın Akhisar ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Mihriye Yalazı’nın, Yunan Armatör Aristotle Onassis’in doğduğu ev olarak bilinen Akhisar’daki tarihi evini 3 milyon euro teklif edilmesine rağmen Yunanlılara satmamasının ardından Manisa Ülkü Ocakları yaşlı kadını evinde ziyaret ederek Türk bayrağı hediye etti.
Manisa Ülkü Ocakları Başkanı Nazmi Akçay ve eşi, Manisa Ülkü Ocakları Yöneticileri, Akhisar Ülkü Ocakları Başkanı Adem Duran ve beraberindeki ülkücüler evini Yunan Vakfına satmayan 85 yaşındaki Mihriye Yalazı’yı ziyaret etti. 1972 yılında eşi tarafından alınarak kendisine hediye edilen evin Yunan armatör Aristotle Onassis’in doğduğu ev olduğu ortaya çıktıktan sonra Onassis Vakfı tarafından evine 3 milyon euro teklif edilen Mihriye Yalazı yapılan teklifi reddetti. Teklifi reddetme sebebini “Türk bayrağımız ile Yunan bayrağının aynı sokakta dalgalanacak olması hepimizi derinden yaralayacaktır” sözlerine dayandıran Mihriye Yalazı Manisa Ülkü Ocakları tarafından ziyaret edildi. Ülkü Ocakları tarafından kendisine hediye edilen Türk bayrağını öperek teslim alan yaşlı kadın bayrağı evine astı.
Ziyaret esnasında Manisa Ülkü Ocakları Başkanı Nazmi Akçay, “Bugünlerde Yunanistan ve benzeri ile yaşadığımız sıkıntılara karşı kendisi de sessiz kalmayarak benim evimde ve vatanımda Yunan bayrağı dalgalanmamalı diyen Mihriye teyzemizin verdiği cevap sadece Mihriye teyzemizin değil tıpkı Liderimiz Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla, Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım’ın önderliğinde 9 Eylül’de 12 Adaları temsilen yapılan ’İstiklal için kararlılık yürüyüşü’ gibi Türk milletinin verdiği cevaptır. Böyle gurur verici bir olayın bizim şehrimizde yaşanması bizleri mutlu etti. Teyzemizin vatanına ve milletine olan aşkını gelecek nesillere aktarmak bu duygunun onlarda da vuku bulmasını sağlamak inşallah bizlere nasip olur” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Yapılan ziyaret sonunda Mihriye Yalazı’ya Türk bayrağı hediye edilerek evine asıldı. Ziyaret, evin önünde hazır bulunan ülkücülerin İstiklal Marşını söylemesi ile son buldu. (İHA)

2026 yılına girerken akaryakıt fiyatlarında beklenen artış resmileşti. Özel Tüketim

Aydın’ın Efeler ilçesinde, Efeler Mahallesi Köroğlu Caddesi üzerinde

Yılbaşı yaklaşırken kuruyemiş tezgâhlarında hareketlilik başlasa da ekonomik

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan İlayda Korkulu, AK

2026 yılı için asgari ücretin 28.075 TL olarak açıklanmasının ardından

Aydın Salı Pazarı’nda yaklaşık 40 yıldır üreticilik ve pazarcılık yapan

Geçen hafta sonunda oynanan Aydın Süper Amatör Lig 9. hafta mücadelesi

Aydın’ın ilk ve tek sporcu atletik performans salonu olan Atlas Atletik Performans

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Disiplinler Arası Çevre Sağlığı Programı,

Kırmızı et fiyatlarındaki sürekli artış, mutfak masraflarını her geçen

1 Ocak 2026’dan itibaren basit usulden gerçek usule geçecek esnafın

2026 yılına sayılı günler kala Aydın’da mikrofon uzatılan vatandaşlar,

Aydınlı muhasebeciler ve mali müşavirler bir araya gelerek, Türkiye genelinde

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin Disiplinler Arası Çevre Sağlığı

Söke’de partililerle buluşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,

Aydın Salı Pazarı’nda bu hafta mikrofon uzattığımız vatandaşların yorumları

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren Yeşilçam Sevgi Sokağı çalışanları,

Aydın’da 18 yıllık kuyumculuk tecrübesine sahip Uğuray Yılmaz, altın piyasasındaki

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Umurlu Kuyucular İlkokulu öğrencileri,

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Boydere Mahallesi’nde yaşayan

Aydın’ın Efeler ilçesi Alatepe Mahallesi’nde yaşayan Meryem Kırlı,

Başarılı geçen bu sezonun sonunda şampiyonluk hedeflediklerini belirten ve

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, ilçedeki totemlerle

Aydın’da mikrofon uzattığımız vatandaşlar, sağlık hizmetlerine erişimde yaşadıkları

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, 27 Kasım’daki Aydın Büyükşehir

Türkiye’nin farklı şehirlerinde peş peşe yaşanan depremler, uzmanların

Hamilelik denince akla ilk gelen durumlardan biri olan aşerme, Aydın’da bir

Aralık ayının gelmesiyle birlikte Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı

Aralık ayında açıklanan %35,91’lik kira tavan zammı, zaten geçim

Aydın'ın Efeler ilçesinde hizmet veren Sevgi Sokağı Yeşilçam Cafe’nin

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi M. Umut Tuncer’in














