SON DAKİKA

AK Partili Başkan Hacı Bektaş-ı Veli'yi unutmadı

19 Ağustos 2019, Pazartesi 16:03

     


AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı Hacı Bektaş-ı Veli Anma Haftası için açıklama yaptı. Başkan Gülaştı açıklamasında, ‘’Anadolu’nun Türkleşmesi,İslam’la tanışması açısından da Hacı Bektaş-ı Veli gibi kıymetli erenler önemli rol oynamışlardır’’ dedi.

Hacı Bektaş-ı Veli, ölümünün 748’inci yılında törenlerle anıldı. Anma haftası için açıklama yapan AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, ‘’Anadolu’nun Türkleşmesi,İslam’la tanışması açısından da önemli rol oynayan erenlerdendir. Hacı Bektaş-ı Veli, Türkmenlerin eski İslam öncesi inanışları ve İslami motifleri harmanlayan,hoşgörü temelli bir yoruma sahiptir. Bu yönüyle İslam’ı yeni tanıyan gruplar içinde bağdaştırıcı bir rol üstlenmiştir. Dergahında İslam inancı ile Türk Kültürünü yoğurarak birleştirmiş ve düşüncelerini bu doğrultuda oluşturmuş ve yaymıştır. Hak dostu Hacı Bektaş-ı Veli’ ye göre insan alçak gönüllü olmalı, elinden, belinden ve dilinden kimseye zarar gelmemelidir. Bu öğreti esasında Hz.Muhammed’in (sav.)El Emin sıfatıyla birebir örtüşmektedir. Ayrıca insan kendisi ve başkaları arasında asla ayrımcılık yapmamalı, kimseyi farklı özelliklerinden dolayı ötekileştirmemelidir’’ dedi.

Gülaştı açıklamasını şu sözlerle tamamladı: ’’ Bugünün modern insanları içinde bulunduğu sorunlara Hacı Bektaş-ı Veli gibi Hak dostlarının öğretilerini hayatlarına geçirdiklerinde sorunlarına çözüm bulabileceklerdir. Böyle önemli kişileri hayatımıza örnek alabilmemiz dileği ile…’’ (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler