"Bugün KKTC varsa, 498 Şehidimizin büyük kahramanlığındandır"

20 Temmuz 2024, Cumartesi 20:10

     


Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği, 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi.

 

 

 

Etkinlikler, Aydın’ın Efeler İlçesi Atatürk Kent Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Dernek Başkanı İsmail Ece ve dernek üyeleri, saygı duruşunda bulunarak hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu. Dernek Başkanı İsmail Ece, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kıbrıs Barış Harekatı'nın önemine vurgu yaptı. Ece, "Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti varsa, 498 şehidimizin büyük kahramanlığındandır" dedi.

 

 

 

Ece, 50 yıl önce bugün Türkiye’nin Kıbrıs Barış Harekatı’nı başlattığını ve Kıbrıs gazileri olarak zor şartlar altında büyük bir mücadele verdiklerini belirtti. Harekatın iki aşamalı olduğunu hatırlatan Ece, "İlk harekat 20-22 Temmuz 1974 tarihlerinde gerçekleşti ve ateşkes ilan edildi. İkinci harekat ise 14-16 Ağustos 1974 tarihlerinde gerçekleştirildi ve yine ateşkes ilan edildi" diye konuştu.

 

 

Konuşmasında, Başkan İsmail Ece, "Bizler korkusuzca havan mermilerinin, otomatik silah mermilerinin arasından süzülerek ilerliyorduk ya gazi ya da şehit olmak için. Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti varsa, işte o Türk askerinin ve 498 şehidimizin büyük kahramanlığındandır" diyerek, harekatta şehit düşenlere ve vefat eden gazilere Allah’tan rahmet diledi, hayatta olan gazilere de sağlıklı uzun ömürler temennisinde bulundu.

 

 

Etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen bu anma töreni, katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği’nin düzenlediği Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yıl etkinlikleri, dernek binasındaki söyleşi ve lokma hayrı ile devam etti. 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler