SON DAKİKA

“Her iki eczaneden biri kapanma noktasına geldi”

20 Eylül 2022, Salı 18:01

     


Eczacıların sorunlarına ilişkin açıklama yapan 21. Bölge Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, bir süredir seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirterek, “İşletmelerin çalışanlarının maaşları, kira, sigorta ve elektrik gibi giderleri katlanarak arttı ama eczacıların gelirleri maalesef aynı oranda artmadı. İki eczaneden biri kapanma noktasına geldi" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Başkan Karaarslan, "Eczanelerin karlılığını Sağlık Bakanlığı belirliyor ve eczacıların bu orana müdahale etme şansı yok. Bizim bakanlıktan isteğimiz karlılığı belirleyen oranlar arttırılsın ve eczacılar ayakta kalsın. Böyle giderse iki eczaneden birisinin kapanma riski söz konusu. Bu isteğimizi basın aracılığıyla yetkililere duyurmaya çalışıyoruz. Yaşanan bir diğer sorun da piyasada bulunamayan ilaçlar. Bu sorunu da yetkililerle iletiyoruz. Sağlık Bakanlığının bu konudaki belirleyici rolü ilaç firmalarını da bazen zorluyor. Bazen de ilaç firmaları da ilaç stoklayarak Sağlık Bakanlığı’nı zorlamak istiyor. Bu konuda iki tarafı da çok haklı bulmuyorum, olan vatandaşa oluyor. Bizler eczacılar olarak gelen hastanın reçetesindeki ilaç elimizde yoksa temin etmek için depolara yalvarıyoruz, kendi aramızda haberleşip ilacı bulamaya çalışıyoruz. İlaç yokluğu da bir sorun. Buna da dikkat çekerek çözüme kavuşmasını istiyoruz" diye konuştu.

16 EKİM'DE ANKARA'DA MİTİNG DÜZENLENECEK

Türkiye'deki bütün eczacıların 16 Ekim'de Ankara'da miting düzenleyeceğini de belirten 21. Bölge Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, "Biz sorunlarımızın çözüm için önce Sağlık Bakanlığımızla görüştük bize haklı olduğumuzu, sorunlarımızı anladıklarını ifade ettiler ancak çözüm noktasında Maliye Bakanlığımızı işaret ettiler. İlaç fiyatnamesinin düzenlemesi konusunda Maliye Bakanlığımızın rolü üstlenmesi gerekiyor. Bu kadar görüşmeler yapmamıza rağmen bir iyileştirme söz konusu değil. Bu yüzden de sesimizi daha gür duyurabilmek için 16 Ekim de Ankara’da Türkiye’den bütün eczacılar bir miting düzenleyeceğiz. Sesimizi yetkilerle, bürokrasiye, halkımıza duyurmaya çalışacağız. Biz size en yakın sağlık danışmanınızız. Randevu almadan gidebildiğiniz, direk girip kapısını çalabildiğiniz, birinci basamak sağlık hizmeti sunulan yeriz. Bizim amacımız eczaneler yaşasın, yaygınlığını korusun. Yetkililerin de bize iyileştirme yapmasını istiyoruz. 16 Ekim’deki mitinge kadar sesimizi duyurmaya çalışacağız. Yetkililere sıkıntılarımız iletip, onların çözüm üretmesini sağlamak istiyoruz. Sorunlarımızın en kısa zamanda çözüleceğine inanıyoruz” dedi.

“ECZANENİZE, ECZACINIZA SAHİP ÇIKIN”

Aydın genelinde eczacılık yapan kişilerin sorunlarına da değinen Karaarslan şöyle devam etti:

“Aydın’da 450 eczanemiz var, 120 tanesi merkezde, diğerleri ilçelerde. Aydınlı eczacılar olarak hepimiz aynı sorunları yakıcı olarak yaşıyoruz. Umarım sorunları iki eczaneden biri kapanmadan aşarız. Umarım mahallenizdeki komşunuz, arkadaşınız olan eczacılar yaşamaya devam eder. Halkımıza da şunu söylüyoruz; eczanenize, eczacınıza sahip çıkın.” (HAZEL BAYIK) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler