/>

SON DAKİKA

"Çerçioğlu'nun alt takımlarında arıza var"

22 Mart 2021, Pazartesi 12:56

     


tvDEN ekranlarından izleyiciyle buluşan Emin Aydın'la Günaydın programında Gazeteci Emin Aydın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun kendisi için yaptığı suç duyurularından sonuçlananları açıkladı. İki suç duyurusunda da 'Kavuşturmaya yer yoktur' kararı verildiğini ifade eden Aydın, "Suç duyurusu yapmadan önce düşün, 'Kavuşturmaya karar yoktur' sonucu senin karizmanı çiziyor. Bu konuda sana gaz veren, yönlendiren alt takımlarında arıza var, onları gözden geçir" dedi.

Gazeteci Emin Aydın'ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın'la Günaydın programında Aydın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun kendisi hakkında açtığı suç duyurularının kararlarını paylaştı. Suç duyuruları neticesinde savcılığın 'Kavuşturmaya yer yoktur' kararı verdiğini açıklayan Aydın, "Ben Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkındaki iddiaları ekranlardan izleyiciyle paylaşıyorum. Çerçioğlu bu iddialara yanıt vermek yerine adliye kapılarına gidip suç duyurusunda bulunuyor. Çerçioğlu'nun elinin altında belediyenin sağladığı imkanla onlarca avukat var. Bu konuda onları seferber ediyor. Ben de gidip farklı karakollarda ifade veriyorum. Eleştiri sınırında kaldığımı, hakaret etmediğimi ve mesleki hakkımı kullandığımı söylüyorum. Birçok suç duyurusunun kararı 'Kavuşturmaya yer yoktur' olarak çıkıyor" dedi.

"ALT TAKIMINDAKİLERİN BAŞARISINI ÖLÇMEK İÇİN KENDİ ŞİRKETİNDE ÇALIŞTIR"

Aydın, "Çerçioğlu'nun alt takımlarında arıza var. Alt kadrolarında çok sıkıntılı tipler var. Çerçioğlu'na farklı gaz veriyorlar. Bir Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı birinden şikayetçi olacak ve 'Kavuşturmaya yer yoktur' kararı çıkacak, yani şikayeti boş çıkacak. Çerçioğlu, alt takımında çalışan kişilerin başarılı olup olmadığını sınamak istiyorsan kendi şirketini yani Çerçioğlu ailesinin şirketini bir yıl onlara emanet et. Bak ne oluyor gör. 'Belediyeyi batırıyor muyuz' diye sorma, çünkü belediyeyi batırıyorsunuz. Aydın'da hizmet yok. Aydın'ın geleceğine dair hiçbir plan yok. Günü kurtarmanın yaygın olduğu bir anlayış var. Sadece yemek, gazete dağıtılıyor. Yan yana beş bilboardın beşine de Çerçioğlu'nun fotoğrafları asılıyor. Bu nasıl bir narsistliktir" dedi.

Çerçioğlu'na seslenen Aydın, "Çerçioğlu aklını başına devşir. Barış Altıntaş başta olmak üzere alt takımlarında arıza var. Alt takımlarındaki arızayı gidermezsen bu şehrin başına daha çok büyük felaketler gelecek. Şehrin kaynakları heba olup gidecek. Bana suç duyurusunda bulunuyorsun. Gidip adliye kapılarında 'Bana hakaret ettiler' diyerek ağlanıyorsun. Hiç ağlanma, sızlanma Çerçioğlu. Ben sana hakaret etmiyorum, iftira atmıyorum. Bizim ortaya attığımız iddialara verecek bir cevabın varsa buraya gelir cevabını verirsin. Bu ekranlarda bana hakaret edebilirsin, beni eleştirebilirsin. Ama bu iddialara cevabın yok. Bunu sen de biliyorsun" diye konuştu.

Aydın, "Alt takımlarındaki adamlardan bir tanesi de buradan aşırıp gittiğin biri. Bana ihanet etti sana geldi, yakında sana ihanet eder başka yere gider. Onunla ilgili de söyleyeceğim birkaç cümle vardı ama birkaç gün beklemem gerektiğini düşünüyorum. Bazı gelişmeler var. Ben Çerçioğlu'nun Basın İlan Kurumunda ajanı olduğunu söylüyordum. Bununla ilgili beklenen gelişmeler var. Ama beklenmeyen duyumlar da alıyoruz" dedi.

"AYDIN MEDYASINI DİZAYN ETMEK SENİN İŞİN DEĞİL"

Aydın, "Çerçioğlu, Aydın medyasıyla uğraşmak, Aydın medyasını dizayn etmek senin işin değil. Senin haddin de değil. Hakkın da değil. Aydın medyası kendi kendine şekillenir. Sen Aydın'ı güzel yönet. Aydın'ın altyapı, üstyapı sorunlarını çöz. Ekonomik sıkıntıları çöz. Aydın Ege Bölgesindeki iller içinde en fakir il seçildi. Sen bunlara dertlen. Aydın medyasını şekillendirmek, Denge Medya Grubu batırmaya çalışmak senin hakkın da haddin de değil. İtlerini, köpeklerini benim etrafımdan al. Devletin kurumlarının gücüyle bize zarar vermek için uğraşma" diye konuştu.

"KARARLAR SENİN KARİZMANI ÇİZİYOR"

'Kavuşturmaya yer yoktur' kararlarından birini okuyan Aydın, "Ben kimseyi küçük düşürmek kimseye hakaret etmek peşinde değilim. Devlet bizim devletimiz, devletimize sahip çıkmak hepimizin görevi. Ama bu devletin kaynaklarına, tüyü bitmemiş yetimin hakkına sahip çıkmak da bizim görevimiz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına sahip çıktığımızı unutma Çerçioğlu. Benimle ilgili suç duyurusunda bulunurken düşün, çünkü 'Kavuşturmaya yer yoktur' kararları senin karizmanı çiziyor. Bu şikayetlerle ilgili hakkımda dava açılsa da ben ekranlardan izleyiciyle paylaşırım. Ben bu konularda mücadele vermiş, bağışıklığı güçlü bir fikir adamıyım. FETÖ'nün hakimleri hakkımda 30 günde kararlar veriyordu. Çerçioğlu sanırım senin adliyeyle ilgili bir özgüvenin var geçmişten kalan. Farklı bürolardan verdiğim ifadelerden anladığım kadarıyla bana bir takım mobing uyguluyorsun. 'Gitsin karakollarda ifade verdin, beni eleştirmek neymiş' görsün diyorsun. Ben bunlarla terbiye olmam Çerçioğlu. Sen lütfen Aydın'ın kaynaklarını daha fazla heba etme. Sana bu konuda yanlış bilgi veren ve seni yanlış yönlendiren alt takımlarını da gözden geçir. Başta Barış Altıntaş ve Fatih Akkentli olmak üzere senin alt takımlarında arıza var Çerçioğlu. Daha birçok isim var. Bir de buradan aklını çelip götürdüklerin var. Onlara gaz veriyorsun, ekmeğinden ediyorsun. Onlara da sahip çık. En son ekmeğinden ettiğin biri var, ona da sahip çık" dedi. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler