Aydın’da balık baştan koktu: “Büyükşehir Belediyesi de bunu yaparsa!”

22 Haziran 2024, Cumartesi 07:23

     


Aydın’ın Çine İlçesi’nde hizmet veren Ege Et Entegre Tesisleri’nde kesimi yapılan hayvanların iç organlarının pisliği Yolboyu Mahallesi mera alanına döküldü. Mahalle halkı, “Aydın Büyükşehir Belediyesi örnek olması gerekirken meramızı kirletmeye başladılar. Büyükşehir Belediyesi de bunu yaparsa!” diye tepkilerini dile getirdi.

 

 

Yolboyu Mahallesi’nde bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait Ege Et Entegre Tesisleri’nde Kurban Bayramı’nda kesilen hayvanların pislikleri, traktörlerle taşınıp mahalleye ait Kovalık Mevkii'nde mera alanına döküldü. Kötü koku ve bakteri yayan pislik, mahalle halkını isyan ettirdi.

 

 

 

“BU SORUNDAN KAYNAKLI 3 HAYVANIM ÖLDÜ”

Yolboyu Mahallesi'nde hayvancılık ve çiftçilik yaptığını belirten 30 yaşındaki Ramazan Yavaş, Ege Et Entegre Tesisleri ile ilgili yaşadıkları sorunları şu şekilde dile getirdi;

 

 

 

“Malum Kurban Bayramımız geçti. Mahallemiz sınırları içerisinde Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait Ege Et Entegre Tesisleri var. Bu tesiste işlenen hayvanların pislikleri, daha önceleri tesis etrafına atılıyordu ve aşırı koku yaymaktaydı. Bundan biz aşırı rahatsızlık duymaktaydık. Şimdi bu pisliği dışarıya taşımaya başladılar. Görüldüğü gibi tesiste kesilen hayvanların bağırsak ve işkembe gibi iç pislikleri mera alanımıza getirilip, döküldü. Aydın Büyükşehir Belediyesi örnek olması gerekirken meramızı kirletmeye başladı. Bu sorundan kaynaklı benim 3 tane hayvanım öldü. Biz bu sorundan aşırı derecede rahatsızız.”

 

 

 

“İNSAN SAĞLIĞINI DA TEHDİT EDEN BİR GÖRÜNTÜ”

İnsan ve hayvan sağlığını tehdit eden bir manzara ile karşı karşıya olduklarını dile getiren Ramazan Yavaş, “Bu pisliğin içerisinde et kalıntısı var mıdır bilemiyorum. Çünkü kokudan yaklaşamıyoruz. Bunun burada olmaması gerekiyor. Bu pisliğin atılabileceği başka bir yok mu veya yöntemi yok mu da buraya getirip döküyorlar. Burası mahallemizin en güzel yeri, ovamızın girişinde bir alan. Burası mahallemizin hem piknik alanı gibi kullanılıyor hem de hayvan otlatılıyor. Bu manzara Büyükşehir Belediyesi'ne hiç yakışmayan bir durum. Bize örnek olması gerekirken daha kötü örnek oluyorlar. Bu durum sadece hayvanlar için değil, insan sağlığını da tehdit eden bir görüntü ve manzara.

 

 

Çünkü burası herkese açık bir alan. Biz bu pisliğin buradan kaldırılmasını talep ediyoruz. Çünkü burası herkesin ortak yaşam alanı ve hayvan otlattığımız bir yer. Bu pislik aynı zamanda canlı bakteri barındırdığı belirtiliyor. Dediğim gibi burada 3 koyunum öldü ve buradan aldığı bakteriden kaynaklandığı ifade edildi. Benim zararımı kim tanzim edecek? Biz bugüne kadar böyle bir sorunla karşılaşmamıştık, hayvanlarımıza hiçbir zarar gelmemişti. Ben zararımın Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmasını istiyorum. Biz üç beş hayvanla geçimimizi sağlamaya çalışan insanlarız ve maddi durumlarımız belli. Zararımın karşılanmasına ve bu pisliğin başka zararlara neden olmadan kaldırılmasını istiyorum” açıklamasında bulundu. 

 

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler