Manisa’da vatandaşların deprem nöbeti
23 Ocak 2020, Perşembe 11:08| Tweet | ||
|
||
Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Musalar Mahallesi merkezli 5.4 büyüklüğündeki deprem sonrası evlerinden ayrılan vatandaşlar yakılan ateş etrafında toplanarak adeta deprem nöbeti tuttu.
Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Musalar Mahallesinde 21 Ocak’ta meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlar sokaklara döküldü. Artçı sarsıntıların devam ettiği bölgede ilk depremin ardından çeşitli büyüklüklerde çok sayıda deprem meydana geldi. Depremlerde can ve mal kaybı oluşmazken çok sayıda binada çatlak meydana geldi. Depremler nedeniyle paniğe kapılan vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi. Mahalle muhtarlığının yanında toplanan vatandaşlar ateş yakarak etrafında toplandı. Hava sıcaklığının -5 dereceye düştüğü Musalar Mahallesi’nde vatandaşlar adeta deprem nöbeti tuttu.
Evinde hasar meydana geldiğini belirten, Mustafa Taşdemir, “Evde çatlaklar meydana geldi. Deprem anında mutfaktaydım ben. Bir gürültü geldi, çanaklar yerlere döküldü. Evdeki boyalar da attı. Ben de hemen kaçtım. Eve girmeyi düşünmüyorum” dedi.
Deprem nedeniyle korku yaşadıklarını belirten mahallelilerden Doğan Çoban “Deprem çok şiddetli oldu. Herkes can havliyle kaçtı. Deprem sırasında evde oturuyorduk. Deprem sırasında aşırı bir sarsıntı vardı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Çadır kurulmasını bekliyoruz. Sadece bu akşam değil birkaç akşam eve girmeyi düşünmüyoruz. Eski evler oldukları için evlerimize girmeye korkuyoruz” dedi.
Öte yandan deprem nedeniyle komşu mahalleler de Musalar Mahallesi’ne gelerek komşularının yardımına koştu. Yardıma gelen vatandaşlardan Kerim Sadık, “Yardım amaçlı buraya geldik. Deprem sırasında evde televizyon izliyorduk. Bizim evimizde şu an bir hasar yok. Köye yardıma geldik. Vatandaşlık görevimizi yerine getiriyoruz” diye konuştu.
Olay yerine gelen Manisa Valisi Ahmet Deniz, depremle ilgili olarak son durum hakkında bilgi verdi. Can ve mal kaybının yaşanmadığına dikkat çeken Vali Deniz, 4 vatandaşın yaşadıkları panik nedeniyle hastaneye kaldırıldığını ancak taburcu edildiklerini belirtti. Vali Deniz, “Allah'a şükür can kaybımız ve ciddi bir yaralımız yok. İlk etapta duyduğumuzda hepimiz endişeliydik. Şimdi burada çadır kuracağız, çünkü hava çok soğuk ve artçı sarsıntılar devam ediyor. Şu anda hızlı bir şekilde hem belediyelerimizin hem de AFAD'ın imkanlarıyla meydanlarda çadır kuracağız. Vatandaşlarımızın üşümemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımızın çatlak olan evlere girmesini çok arzu etmiyoruz. Yarın teknik çalışma yapılacak evlere girilip girilmesiyle ilgili karar o zaman verilecek. Belki boşaltmamız gereken evler de olabilir. Ama şu anda çok ciddi bir durum görünmüyor. İlk gelen bilgilere göre 15 civarında binada çatlak var" ifadelerini kullandı.
Artçı sarsıntıların devam ettiği mahallede vatandaşlar çadır kurulmasını bekliyor. (İHA)

Aydın’da borsa, banka ve fon ifadeleri kullanılarak gerçekleştirilen

Aydın Sanayi Odası’nda (AYSO) seçim heyecanı yarın kurulacak sandıklarla

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) 2026-2027 Akademik Yılı’nın

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, oda seçimleri sırasında

Aydın İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Alaattin Durmaz, Aydın’da

Aydın’da kültür, sanat ve sporu tek çatı altında buluşturmayı

Aydın’ın Germencik ilçesinde 22. Germencik İncir Festivali kapsamında

Aydın’da LGS’ye hazırlanan Final Kurs öğrencileri, akademik çalışmaların

Aydın İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Alaattin Durmaz, Aydın’daki

Oyunculuğun yalnızca kamera karşısına geçmekten ibaret olmadığını belirten

Aydın’ın Efeler ilçesinde vatandaşlara bu kez yaşadıkları kenti sorduk.

Aydın’da ulaşım ücretlerinde yeni fiyat tarifesi uygulanmaya başladı. Aydın

Aydın’ın Efeler ilçesinde vatandaşlara bu kez kentin zengin mutfak kültürünü

Aydın’ın Efeler ilçesinde vatandaşlara bu kez nüfus cüzdanlarındaki

Aydın’da çevre, israf ve kaynak yönetimine yönelik sorunların

Aydın’da vatandaşlara “Sevdiğiniz bir işte çalışıp az para kazanmak

Aydın’ın Efeler ilçesi 7 Eylül Mahallesi’nde kar helvası yapan

Aydın’da eylül ayının sonuna yaklaşılmasına rağmen etkisini sürdüren

Aydın’da vatandaşlara “En son ne zaman kendiniz için bir şey yaptınız?”

Aydın’ın Efeler ilçesindeki 1. Sanayi Sitesi’nde mikrofon uzattığımız

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Perşembe Pazarı’nda hareketlilik

Aydın’da ilin Ahisi seçilen Karacasulu pide ustası Halil İbrahim Köse,

Aydın Sanayi Odası (AYSO) seçimleri öncesi ilin otomotiv sektöründe

Aydın’da pazar tezgahlarında satışa sunulan deniz börülcesi, son yıllarda

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı’nda vatandaşın gündeminde

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir Belediyesi

Aydın’ın Efeler ilçesinde 3 aracın karıştığı trafik kazasında ortalık

Aydın’ın Efeler ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 84 yaşındaki

Aydın’da doğal ürünler hazırlayan üretici, kozalak macunundan

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Fatih Kapalı Pazar Yeri’nde tezgahlar

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Cuma Pazarı’nda balık tezgahları

Aydın Galatasaray Taraftarlar Derneği’nin Efeler ilçesi Zeybek Mahallesi’nde

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Perşembe Pazarı’nda meyve ve

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan ve 18’inci yüzyılın ilk

Efeler Belediye Meclisi’nin eylül ayı olağan toplantısı, Efeler Belediye

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kardeşköy Mahallesi’nde hizmet

Aydın’ın Efeler ilçesinde serinlemek için sulama kanalına giren

Aydın’ın Karacasu ilçesi Esençay Mahallesi’nde bulunan Aydın

Aydın’ın Karacasu ilçesinde bulunan Şeyh Kemal Türbesi ve tekkesi,

Aydın’ın Didim ilçesinde turizm sezonunun en yoğun günlerinin yaşandığı

Aydın kira fiyatları 2026 yılında ne kadar oldu? HB Gayrimenkul sahibi Hakan Bahçıvanlar,




