Aydınlının ortak derdi: Trafik sorunu
23 Ağustos 2019, Cuma 19:53| Tweet | ||
|
||
Aydın’da günden güne artan araç sayısı yayaları olduğu kadar sürücüleri de çileden çıkarıyor. Yayalar yürüyecek kaldırım bulamamaktan şikayet ederken, sürücüler de araçlarını park edecek yer bulamamaktan dert yandı.
Vatandaşlara Aydın’daki trafik sorununu, yayaya verilen hakları ve engelli yolu hakkındaki düşüncelerini sorduk. Vatandaşların ortak kanısı, araçların gelişi güzel park edilmesi ve yaya önceliğine dikkat edilmemesi oldu.
Öyle görünüyor ki Aydın'ın trafik karnesi zayıflarla dolu. Kent yöneticileri, sürücüler, yayalar ve esnaflar da sınıfta kaldı.
İşte sokakta aldığımız yanıtlar ve çözüm önerileri...
''HEM YAYALAR HEM DE ARAÇLAR İÇİN CİDDİ BİR SIKINTI VAR''
Ayça Öztürk: Bu aslında iki taraflı bir sorun. Hem yayalar için hem de araçlar için ciddi bir sıkıntı var. Ana caddelerde bu sıkıntı bir nebze aşılabiliyor, ama paralel caddelere geçildiğinde engeliniz, bebek arabanız ya da yürüme güçlüğünüz varsa yaya yollarını kullanmanız neredeyse mümkün değil. Çünkü araçlar kaldırıma park etmiş durumda, esnaflar sandalyeyle, masayla kaldırımı işgal etmiş durumda. Araçlarsa her bulduğu yeri park alanı olarak gördüğü için yaya geçidinden bile geçmek imkansız hale geliyor. Ancak, bizim aramamız ile ilgili ekipler gelip olaya müdahale ediyor. Yasalar yeteri kadar işletilirse buna çözüm bulmak mümkün. Büyükşehir Belediyesi Yasası’nda da trafik akışıyla ilgili düzenlemeleri yapmak, gerekli önlemleri almak gibi Büyükşehir Belediyesi’nin de bir yetkisi var. Bununla ilgili çalışmalar yapılırsa şehrimizin daha güzel hale gelebileceğine inanıyorum.
Engin Tokmak: Bulvarın girişi berbat durumda. Bunun rahatlatılması gerek. Yaya önceliğinin olmasını bazı yayalar olumsuz olarak kullanıyor. Yaya önceliğini kendi lehine kullanıyorlar. Buna da bir düzenleme getirilmesi gerekiyor.
Cumali Çavdar: Yayalara elbette hak tanınmalı ama yayaların durması bir aracın durmasından daha kolay. Yayaların öncelikli davranma çabası kazalara da yol açabiliyor. Ben bir yaya olarak araçlara da yer veriyorum. Bulvardaki kaldırımlar yeterli ama ara sokaklardaki kaldırımlar yetersiz. Esnaf malzemelerini kaldırıma çıkarıyor ve yayalar yine yoldan geçmek zorunda kalıyor. Bizim şoförlerimiz engelli yolu ya da yaya yolu olmasını önemsemiyor boş alanlara araçlarını park ediyor, bu da mağduriyete sebep oluyor.
İhsan Akpınar: Aydın’da çok büyük bir park sorunu var. Şoför arkadaşlarımız ise gelişigüzel bir şekilde park ediyorlar. Mahallelerde kaldırımların yüzde 80’i araçlar yüzünden kapanmış durumda.
Ahmet Özalp: Araç sayısı çok fazla olduğu için Aydın’daki yollar bunu kaldıramıyor diye düşünüyorum. Daldı battılarımız çok eksik, kaçış yollarımız yok. Bu sebeplerden dolayı trafik akışı sağlanamıyor. Özellikle iş çıkış saatlerinde trafik kitleniyor. Yaya geçitlerinde yayalara yol verilmiyor. Kaldırımlar ara caddelerde yeterli ancak ara sokaklarda değil. Engelli yolları konusunda halkımız daha yeni yeni bilinçlenmeye başlıyor.
''BİZ HER ŞEYİN EN RAHATINA ALIŞMIŞ DURUMDAYIZ''
Hamit Koşan: Biz hep Avrupa’da istediğimiz gibi davranırız, rahatız diye düşünüyoruz ama tam tersi. Sen orada kimsenin hakkını çiğneyemezsin. Orada bir çocuk araca elini uzattığında cumhurbaşkanının arabası dahi olsa durmak zorunda. Anaokulundaki çocuklara, öğretmenleri alır ders olarak o yolda yürümeyi öğretir. Biz her şeyin en rahatına alışmış durumdayız. Yaşlı birini görüp yol vermiyorlar, yavaş yürüyor diye söyleniyorlar. Ben o yaşta nasıl olacağım diye düşünmüyorlar. (BÜŞRA İREM ÇAM)

800 milyon liralık büyük ikramiyenin talihlilerini bulmasının ardından mikrofonlarımızı

2026 yılına girerken akaryakıt fiyatlarında beklenen artış resmileşti. Özel Tüketim

Aydın’ın Efeler ilçesinde, Efeler Mahallesi Köroğlu Caddesi üzerinde

Yılbaşı yaklaşırken kuruyemiş tezgâhlarında hareketlilik başlasa da ekonomik

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan İlayda Korkulu, AK

2026 yılı için asgari ücretin 28.075 TL olarak açıklanmasının ardından

Aydın Salı Pazarı’nda yaklaşık 40 yıldır üreticilik ve pazarcılık yapan

Geçen hafta sonunda oynanan Aydın Süper Amatör Lig 9. hafta mücadelesi

Aydın’ın ilk ve tek sporcu atletik performans salonu olan Atlas Atletik Performans

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Disiplinler Arası Çevre Sağlığı Programı,

Kırmızı et fiyatlarındaki sürekli artış, mutfak masraflarını her geçen

1 Ocak 2026’dan itibaren basit usulden gerçek usule geçecek esnafın

2026 yılına sayılı günler kala Aydın’da mikrofon uzatılan vatandaşlar,

Aydınlı muhasebeciler ve mali müşavirler bir araya gelerek, Türkiye genelinde

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin Disiplinler Arası Çevre Sağlığı

Söke’de partililerle buluşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,

Aydın Salı Pazarı’nda bu hafta mikrofon uzattığımız vatandaşların yorumları

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren Yeşilçam Sevgi Sokağı çalışanları,

Aydın’da 18 yıllık kuyumculuk tecrübesine sahip Uğuray Yılmaz, altın piyasasındaki

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Umurlu Kuyucular İlkokulu öğrencileri,

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Boydere Mahallesi’nde yaşayan

Aydın’ın Efeler ilçesi Alatepe Mahallesi’nde yaşayan Meryem Kırlı,

Başarılı geçen bu sezonun sonunda şampiyonluk hedeflediklerini belirten ve

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, ilçedeki totemlerle

Aydın’da mikrofon uzattığımız vatandaşlar, sağlık hizmetlerine erişimde yaşadıkları

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, 27 Kasım’daki Aydın Büyükşehir

Türkiye’nin farklı şehirlerinde peş peşe yaşanan depremler, uzmanların

Hamilelik denince akla ilk gelen durumlardan biri olan aşerme, Aydın’da bir

Aralık ayının gelmesiyle birlikte Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı

Aralık ayında açıklanan %35,91’lik kira tavan zammı, zaten geçim

Aydın'ın Efeler ilçesinde hizmet veren Sevgi Sokağı Yeşilçam Cafe’nin














