/>

SON DAKİKA

Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi, Türkiye birincisi oldu

23 Ağustos 2021, Pazartesi 16:12

     


Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi, UBİKAV Vakfı Çin Büyükelçiliği aracılığıyla 2016 dan beri düzenlenen "Hayalimdeki Çin" resim yarışmasına katıldı. Türkiye çapında düzenlenen bu yarışmada Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi bu yıl ikinci kez Türkiye birincisi oldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türk- Çin ilişkilerini güçlendirme, kaynaştırma, yeni nesillere aktarma amaçlı UBİKAV Vakfı Çin Büyükelçiliği aracılığıyla beş yıldır düzenlene "Hayalimdeki Çin" konulu resim yarışmasına Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de yaptıkları resimlerle katıldı. Yarışmada ikinci kez birinci olan Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi, Çin Büyükelçisini ağırladı.

Yarışmada dereceye gören öğrencilerin danışmanı Resim Öğretmeni Emine Fida Rüzgar, "Bu zamana kadar 6 öğrenci bu yarışmayla 10 günlük Çin seyahati ve burs kazanmıştı. Ben de Çin seyahatinde öğrencilerimle beraberdim. Bu yıl hem 1.hem de 11. olarak iki öğrencim daha yarışmada derece almış oldu. Yarışmadaki bu üstün başarılarımızdan dolayı Çin Büyükelçisi, okulumuzda yarışma sergisi açılmasını sağlayarak bizzat kendisi okulumuza geldi. Ankara'da düzenlenen resepsiyonda bizleri ağırladı. Bu yıl yarışmanın konusu 'Türk-Çin diplomatik ilişkilerinde 50.yıl' idi. Bu sebeple düzenlenen etkinliğe bizi de davet ettiler. Etkinlikte ödüllerimiz takdim edilecek. Aynı zamanda bu zamana kadar ödül alan tüm öğrenciler de davet edildi. Öğrencilerimi bu yarışmaya hazırlamanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler