Son 50 senenin en sıcak 3. kışını yaşadık
24 Mart 2021, Çarşamba 13:58Tweet | ||
![]() |
Türkiye'de uzun yıllar kış mevsimi ortalama sıcaklığı 3,6 derece olarak ölçülürken bu kış 6,2'ye yükseldi.
Türkiye'de sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle son 50 yılın en sıcak 3. kış mevsimi yaşandı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye'de uzun yıllar kış (aralık, ocak, şubat) mevsimi ortalama sıcaklığı 3,6 derece olarak ölçüldü. Bu kış ise ortalama sıcaklık 2,6 derece artarak, 6,2 dereceye yükseldi.
Kışın en yüksek sıcaklık 27 dereceyle Rize'de, en düşük sıcaklık ise sıfırın altında 34,5 dereceyle Ağrı'da kayıtlara geçti.
Türkiye'de en sıcak kış mevsimi 2010'da kaydedildi. Bu kış, Türkiye'de 1971'den sonra en sıcak 3. kış mevsimi olarak ölçüldü.
Bu kış, ortalama sıcaklıklar Gemerek, Zara, Karabük, Boyabat, Nallıhan, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Doğubayazıt, Malazgirt, Elbistan ile Batman çevreleri mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde olduğu kayıtlara geçti.
MARMARA BÖLGESİ'NDE EN YÜKSEK SICAKLIK SAKARYA'DA
Marmara Bölgesi'nde kış mevsiminde ortalama sıcaklıklar bölgenin tamamında mevsim normallerinin üzerinde geçti. Bölgede en düşük sıcaklık sıfırın altında 11,9 dereceyle Balıkesir’de, en yüksek sıcaklık ise 26,5 dereceyle Sakarya’da ölçüldü.
Ege Bölgesi'nde ortalama sıcaklıklar bölgesinin tamamında mevsim normallerinin üzerinde kaydedildi. Bölgede en düşük sıcaklık sıfırın altında 19,3 derece ile Tavşanlı’da, en yüksek sıcaklık 26 derece ile Salihli’de tespit edildi.
Akdeniz Bölgesi'nde kışın ortalama sıcaklıklar bölgenin tamamında mevsim normallerinin üzerinde ölçüldü. Bölgede kış mevsiminde en düşük sıcaklık sıfırın altında 19,9 dereceyle Göksun’da, en yüksek sıcaklık ise 26,6 dereceyle Dalaman’da yaşandı.
İÇ ANADOLU'DA EN YÜKSEK SICAKLIK EREĞLİ'DE
İç Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıklar Gemerek ve Zara çevrelerinde mevsim normalleri civarında, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti. Kış mevsiminde bölgede en düşük sıcaklık sıfırın altında 26,8 dereceyle Kangal’da, en yüksek sıcaklık ise 21,6 derece ile Ereğli’de ölçüldü.
Karadeniz Bölgesi'nde ortalama sıcaklıklar Karabük, Boyabat ve Nallıhan çevrelerinde mevsim normalleri civarında, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde yaşandı. Bölgede en düşük sıcaklık sıfırın altında 18,4 dereceyle Bayburt’ta, en yüksek sıcaklık ise 27 dereceyle Rize’de görüldü.
Doğu Anadolu Bölgesi'nde geçen kış, ortalama sıcaklık Erzurum, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Doğubayazıt, Malazgirt ve Elbistan çevrelerinde mevsim normalleri civarında, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde tespit edildi. Bölgede en düşük sıcaklık sıfırın altında 34,5 derece ile Ağrı’da, en yüksek sıcaklık ise 17,4 dereceyle Malatya'da ölçüldü.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ortalama sıcaklık Batman çevresinde mevsim normalleri civarında, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde kaydedildi. Bölgede en düşük sıcaklık sıfırın altında 8,5 dereceyle ile Batman’da, en yüksek sıcaklık ise 24,7 dereceyle Ceylanpınar’da kayıtlara geçti. (AA)

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel

Afyonkarahisar'da görevli polise hakaret edip mukavemet gösterdiği öne

İzmir'in Bergama ilçesinde süt tankerinin çarptığı hafif ticari

Kayseri'de, tartıştığı komşusu Osman Dörttepe'yi (71) tabancayla ateş

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te 301 madencinin yaşamını

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Yağcılar Mahallesi sakinlerinin talebini

Afyonkarahisar'da oturan Bünyamin Yumuk, 51 gündür haber alınamayan

İzmir'in Menemen ilçesinde iki tırın çarpıştığı kazada sürücülerden

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Engin Bozkurt, dünyada gelişmiş ülkelerde ölüm

Antalya Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, ramazan ayında koronavirüs

Sosyal medyada "#12 Nisan" etiketiyle yapılan paylaşımlara ilişkin soruşturma

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın,

Kahvenin, kanseri vücuttan uzak tutmada büyük rol oynadığına değinen

İçişleri Bakanlığı'nca, valiliklere gönderilen 'Ramazan Ayı Tedbirleri'

Aydın'ın Nazilli ilçesinde apartmanın bodrum katındaki pamuk balyalarının

Aydın’ın Kuyucak İlçesi Horsunlu Mahallesi’nde 19 yaşındaki Sezer

İstanbul'da yaşayan 35 yaşındaki Selma Yeşilova, 9 ay 5 günlük hamileyken

Diş Hekimi Uzman Öğretim Üyesi Dr. Aykan Onur Atilla, bazı etken maddeler

Konya - Aksaray yolunun 2 farklı noktasında, buzlanma ve tipi nedeniyle 2 tur otobüsü

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, polis ekiplerince bir eğlence mekanına yapılan

Karavan turizmine Türkiye'de ilgi her geçen yıl artarken üreticiler,

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Foça ilçesi açıklarında

Konya’da, indirim çadırında satacağını söyleyip topladığı yaklaşık

Mersin'in Mut ilçesinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC)

İstanbul'da koronavirüs vakaları hızla artarken yoğun bakımlarda son durum

Türkiye'de insan denemelerine ilk geçilen Covid-19 aşı adayının geliştirildiği

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı

Haftanın son işlem gününde altı fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar... 22

Haziran 2020'de devreye alınan Güvenli Turizm Sertifika Programı'nın

Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde tarlasını süren çiftçi

Aydın'ın Nazilli ilçesinde gazeteciler, Türk Polis Teşkilatının 176.

İzmir'in Bornova ilçesinde tıra çarpan otomobil sürücüsü

Muğla'nın Datça ilçesi, gece boyunca Ege Denizi açıklarında

Türkiye’de son 24 saatte 302 bin 108 kişiye Kovid-19 testi yapıldı, 54

Aydın'da bir grup esnaf, kavga ihbarıyla çağırdıkları polis memurlarına

Konya'da eğitim uçuşu yapan Türk Yıldızları'na ait NF-5 uçağının

Antalya'da yapılan Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Avrupa Şampiyonası