Aydınlılar Derneği 40 gence burs verecek
24 Eylül 2019, Salı 18:23Tweet | ||
![]() |
tvDEN'de 5G1K programına katılan Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Apaydın, dernek olarak bastırdıkları Aydın kültürünün yer aldığı ‘İncirin Yağı’ kitabından elde ettikleri gelirle bu yıl 40 gence burs vereceklerini açıkladı.
Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Başkanı Halil Apaydın, tvDEN’de yayınlanan 5G1K (5 Gazeteci 1 Konuk) programına konuk oldu. Programda Aydın’da başlattıkları “Geri Dönüşüm için Bisikleti Pedalla” projesi hakkında bilgiler veren Başkan Halil Apaydın, “Proje kapsamında Türkiye’ye 6 farklı Avrupa ülkesinden 24 genç geldi. Aydınlı gençlerle birlikte sayısı 30 kişiye ulaştı. ‘Geri Dönüşüm için Bisikleti Pedalla’ projesi maratonu Efeler Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan toplantıyla start aldı. Proje, gençlerin Avrupalı akranlarıyla birlikte 6 günlük süre zarfında Aydın'ın doğusundan batısına bisikletle yol alacak. Amacımız, geri dönüşüm ve sürdürülebilir yaşam konusunda yerel yönetimlerde farkındalık oluşturmak, bunu devam ettirmek ve bisiklet yollarının kullanımı konusunda toplumda bir farkındalık oluşturmayı sağlamak. Yedi gün sürecek olan proje içerisinde bize destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Projeyi uygulamak dışında Aydın’ın tarihi, turistik ve ören yerlerinin tanıtımı ve el sanatlarının ile tarım ürünlerinin tanıtılmasını sağlayacağız” dedi.
AYDINLILARI DESTEK OLMAYA DAVET ETTİ
Dernek olarak basımını sağladıkları Ergün Veren’in ‘İncirin Yağı’ isimli kitabından elde ettikleri gelirle gençlere burs verdiklerini belirten Başkan Apaydın, “Yazar Ergün Veren, Aydın’ın kültürü ile ilgili yaptığı araştırmalar sonunda bunları makale haline getirmiş. İçinde zeybeklik kültüründen zeytinyağı sabununa kadar kısa kısa makaleler var. Derneğimizin böyle bir yayını yoktu. Biz bunun basımını sağladık. Almak isteyen hemşerilerimiz www.aydinlilar.org.tr internet adresinden iletişime geçerek kitaba sahip olabilirler. Biz bu kitabı hemşerilerimize satarak, kazancını üniversite öğrencilerimizin burs ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanacağız. Geçen yıl 29 öğrenciye ayda 200 TL burs sağlamıştık. Bu yıl da burs müracaatlarımız Ekim ayı sonuna kadar devam edecek. Bütçemiz ölçüsünde her ay 200 TL olacak şekilde bursumuza devam edeceğiz. Bu kaynakların içinde milletvekillerimiz, eski bakanlarımız, Ankara’da yaşayan Aydınlıların destekleri var. Destek olanların ve burs alan öğrencilerimizin isimlerini açıklamıyoruz. Bu yıl hedefimiz 40 öğrenciye burs vermek. Destek olmak isteyen kuruluşların bizlere ulaşmasını istiyoruz” diye konuştu.
ZEYBEK REKORU AYDIN’DA KIRILSIN
Dernek olarak 1996 yılından bu yana ‘Harmandalı Bilmeyen Kalmayacak’ sloganıyla zeybek kursları düzenlediklerini söyleyen Başkan Halil Apaydın, “Ankara’da 17 bin Aydınlı yaşıyor. Biz 3 bine yakın hemşerimizle temas halindeyiz. Geçen yıl Ankara’da 702 kişiyle harmandalı oynayarak rekor kırdık. Aydın’da da 10 bin, 20 bin kişiyle rekor kırılsın istiyoruz. Önemli olan Aydın’ın adının duyulması. Yerel yönetimlere çağrıda bulunuyoruz. Biz Ankara’daki arkadaşlarla buradaki rekorun kırılması için katılmaya hazırız. Ayrıca Aydın’da bir şube açmak da istiyoruz” dedi.
Başkan Apaydın, EGEM Platformu olarak 12. Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri’nin 28 Kasım – 1 Aralık tarihlerinde Ankara Altınpark’ta düzenleneceğini de söyledi. (AYHAN YILDIZ)

Aydın Marangozlar Odası Başkanı Ertan Kaya, tüketici hakem heyetlerinden gelen

Aile Sağlığı Merkezi (ASM) Grup Elemanları, yıllardır süregelen mağduriyetlerini

Aydın’ın Çine ilçesinde 54 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Turgut

Aydın’ın Çine ilçesinde sıcak yaz günlerinde serinletici

Aydın’ın Çine ilçesinde 2020 yılında kurulan Tun Gıda A.Ş., kırmızı

Aydın’ın tarihi simgelerinden Nasuh Paşa Külliyesi, aslına uygun şekilde

Aydın’ın Koçarlı ilçesinde hizmet veren Çallak Motor, artık

Aydın Barosu, zeytinlik alanların madenciliğe açılmasının önünü

tvDEN mikrofonuna konuşan bir vatandaş, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin

Sıcak yaz aylarının kavurucu etkisiyle serinlik arayışı tüm hızıyla sürerken,

Aydın'da 25 yıllık deneyime sahip cep telefonu teknik servis uzmanı Hüseyin

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, geçtiğimiz günlerde

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren SD İşitme Cihazları Satış ve Uygulama

Aydın’ın Efeler ilçesi Mimar Sinan Mahallesi’nde ağız ve diş sağlığı

Antalya’nın Kaş ilçesinde darp sonucu ağır yaralanan 33 yaşındaki Muzaffer

Aydın’da yaz mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte termometreler 40 dereceye

Bugün Dünya Alpagut Federasyonu yönetim kurulu, Türkiye Cumhuriyeti’nin

Gazeteci Emin Aydın'ın sunduğu tvDEN ekranlarındaki Baş Başa programının konuğu

Türkiye’de iklim değişikliğine uyum kapasitesini artırmak amacıyla Avrupa

Gazeteci Emin Aydın’ın sunduğu Baş Başa programına konuk olan Adnan Menderes

Profesyonel Koç ve Mentör Mehtap Şamat, tvDEN ekranlarında Gazeteci Emin

Konya’nın obruklarıyla ün salan Karapınar ilçesi, yeni bir obruk

Altının gramı güne yükselişle başlamasının ardından 3 bin 183 liradan işlem

23. Piyade Tümen Komutanlığında gerçekleştirilen törende, Şehit İs.

Gelişimini pek çok faktör tetikliyor Ailede varis hastalığı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde sevgi evinde kalan 14 yaşındaki kız

Silahla yağma suçundan 24 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası ile Afyon Açık

Türkiye ile AB tarafından ortaklaşa finanse edilen “Eğitimli Çocuk

AFAD, Kandilli son deprem bilgileri araştırılıyor. Sarsıntı hisseden yurttaşlar arama

Güncel akaryakıt fiyatları vatandaşın gündeminde yer almaya devam ediyor. Yüzde

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Bolu Kartalkaya'da

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Yukarı Kayacık Mahallesi'nde 2013 yılında

Son yıllarda hızla yaygınlaşan e-ticaret, Aydınlı esnafın işlerini derinden etkiledi.

Türkiye'nin birçok bölgesinde soğuk hava etkisini gösterirken,