Aydınlılar Derneği 40 gence burs verecek

24 Eylül 2019, Salı 18:23

     


tvDEN'de 5G1K programına katılan Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Apaydın, dernek olarak bastırdıkları Aydın kültürünün yer aldığı ‘İncirin Yağı’ kitabından elde ettikleri gelirle bu yıl 40 gence burs vereceklerini açıkladı.

Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Başkanı Halil Apaydın, tvDEN’de yayınlanan 5G1K (5 Gazeteci 1 Konuk) programına konuk oldu. Programda Aydın’da başlattıkları “Geri Dönüşüm için Bisikleti Pedalla” projesi hakkında bilgiler veren Başkan Halil Apaydın, “Proje kapsamında Türkiye’ye 6 farklı Avrupa ülkesinden 24 genç geldi. Aydınlı gençlerle birlikte sayısı 30 kişiye ulaştı. ‘Geri Dönüşüm için Bisikleti Pedalla’ projesi maratonu Efeler Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan toplantıyla start aldı. Proje, gençlerin Avrupalı akranlarıyla birlikte 6 günlük süre zarfında Aydın'ın doğusundan batısına bisikletle yol alacak. Amacımız, geri dönüşüm ve sürdürülebilir yaşam konusunda yerel yönetimlerde farkındalık oluşturmak, bunu devam ettirmek ve bisiklet yollarının kullanımı konusunda toplumda bir farkındalık oluşturmayı sağlamak. Yedi gün sürecek olan proje içerisinde bize destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Projeyi uygulamak dışında Aydın’ın tarihi, turistik ve ören yerlerinin tanıtımı ve el sanatlarının ile tarım ürünlerinin tanıtılmasını sağlayacağız” dedi.

AYDINLILARI DESTEK OLMAYA DAVET ETTİ

Dernek olarak basımını sağladıkları Ergün Veren’in ‘İncirin Yağı’ isimli kitabından elde ettikleri gelirle gençlere burs verdiklerini belirten Başkan Apaydın, “Yazar Ergün Veren, Aydın’ın kültürü ile ilgili yaptığı araştırmalar sonunda bunları makale haline getirmiş. İçinde zeybeklik kültüründen zeytinyağı sabununa kadar kısa kısa makaleler var. Derneğimizin böyle bir yayını yoktu. Biz bunun basımını sağladık. Almak isteyen hemşerilerimiz www.aydinlilar.org.tr internet adresinden iletişime geçerek kitaba sahip olabilirler. Biz bu kitabı hemşerilerimize satarak, kazancını üniversite öğrencilerimizin burs ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanacağız. Geçen yıl 29 öğrenciye ayda 200 TL burs sağlamıştık. Bu yıl da burs müracaatlarımız Ekim ayı sonuna kadar devam edecek. Bütçemiz ölçüsünde her ay 200 TL olacak şekilde bursumuza devam edeceğiz. Bu kaynakların içinde milletvekillerimiz, eski bakanlarımız, Ankara’da yaşayan Aydınlıların destekleri var. Destek olanların ve burs alan öğrencilerimizin isimlerini açıklamıyoruz. Bu yıl hedefimiz 40 öğrenciye burs vermek. Destek olmak isteyen kuruluşların bizlere ulaşmasını istiyoruz” diye konuştu.

ZEYBEK REKORU AYDIN’DA KIRILSIN

Dernek olarak 1996 yılından bu yana ‘Harmandalı Bilmeyen Kalmayacak’ sloganıyla zeybek kursları düzenlediklerini söyleyen Başkan Halil Apaydın, “Ankara’da 17 bin Aydınlı yaşıyor. Biz 3 bine yakın hemşerimizle temas halindeyiz. Geçen yıl Ankara’da 702 kişiyle harmandalı oynayarak rekor kırdık. Aydın’da da 10 bin, 20 bin kişiyle rekor kırılsın istiyoruz. Önemli olan Aydın’ın adının duyulması. Yerel yönetimlere çağrıda bulunuyoruz. Biz Ankara’daki arkadaşlarla buradaki rekorun kırılması için katılmaya hazırız. Ayrıca Aydın’da bir şube açmak da istiyoruz” dedi.

Başkan Apaydın, EGEM Platformu olarak 12. Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri’nin 28 Kasım – 1 Aralık tarihlerinde Ankara Altınpark’ta düzenleneceğini de söyledi. (AYHAN YILDIZ) 







 
Son Eklenen Haberler