SON DAKİKA

"İncir çekirdeği yağının sahtelerine dikkat edilmeli"

24 Eylül 2020, Perşembe 13:42

     


Aydınlı Emekli Öğretmen ve İncir Dede ismini alan Hasan Tuna, tvDEN'de yayınlanan Emin Aydın'la Baş Başa programının konuğu oldu. İncir Çekirdeği Yağı'nın konuşulduğu programda Tuna, bilgilerini aktardı. Tuna, "Şeker yerine incir ikram edelim. Çocuklarımıza okula giderken kuru incir verelim" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kendisini tanıtan Hasan Tuna, "İncir dede benim için çok güzel bir çıkış noktası oldu. İncir, gökyüzünün altındaki en güzel yer yüzü olan, dünyanın belki de en güzel şehrinde olan en güzel meyve. İncirle ilgili bilgileri insanlara sunmak, 'İncir Dede'nin vazifesi olsun dedik ve yola çıktık. 33 yıllık memuriyet hayatımıza artık yeterli dedik. İncir için tekrar yola koyulduk. Çok fazla yaşlı değiliz ama çok da genç değiliz. İncir için her şeyi yapmaya değer" dedi.

"OMEGA 3 VE E VİTAMİNİ EN YÜKSEK ORANDA"

Tuna, "Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'de Rabbimiz bunun üzerine ayet gönderiyor. Tin suresini gönderiyor. Tin incir demek. İncire ve zeytine yemin ederim ki diyor. İncir ve zeytinde bir şey var, siz bu bir şeye ulaşın diye bize hedef gösteriyor. Bizim çıkış noktamız aslında burası. İncir ve zeytinde acaba ne var diyerek yola çıktık. Bunla ilgili kafa yorunca hedefe ulaşıyoruz. İncirle ilgili bir çok çalışma yapılmış. Ama hiç kimsenin aklında incir çekirdeğini ayıklayıp çıkarıp içinde ne olacağı aklına gelmemiş. En yüksek oranda Omega 3 var incir çekirdeğinde. Maceramız böyle başladı. Burası incirin başkenti Aydın. Karıncalar incir çekirdeğini götürüyordu. Bu bize ilham verdi. Omega 3 en fazla somon balığında bulunuyor olarak bilinir. Yüzde 35'tir. İncir çekirdeği yağında en az yüzde 41 Omega 3 var. Zeytinyağının içerisinde 12 miligram E vitamini var. Argan yağında 70 miligram E vitamini vardır. Buğday ruşeym yağında 215 miligram E vitamini vardır. İncir çekirdeği yağında ise 445 miligram E vitamini var. E vitamini 4 bileşenden oluşur. Alfa, beta, gama ve delta. İncir çekirdeği yağında delta bulunuyor. Bu diğerlerinde neredeyse hiç yok. Kadınlar güzellik için diğerlerini kullandıklarında kıllanma ve tüylenme oluyor ama incir çekirdeği yağını kullanınca böyle bir durum olmuyor" dedi.

"KARGOLARIMIZ KAPIDA ÖDEME"

İncir çekirdeğinin bir hazine olduğunu söyleyen Tuna, "Biz incir çekirdeği yağının yüzde yüz saf soğuk pres sıkımdan elde ediyoruz. Biz ürünlerimizi Aydın Kuyucak'ta Pamukören Mahallesi'nde bulunan dükkanımızda satıyoruz. Aydın - Denizli karayolu Pamukören Kavşağı'nda bulunuyor dükkanımız. Biz ürünlerimizi kargoyla Türkiye'nin her yerine gönderiyoruz. Bizim kargolarımızda kapıda ödeme sistemi var. Ürün eline ulaşınca ödeme yapılıyor. Bir incirin içinde en az 100'e yakın çekirdek var. Biz inciri yemesini bilmiyoruz. Midemiz incirin çekirdeğini kırıp ezemiyor. İnciri yerken çekirdeklerini dişlerimizle ezmeliyiz. İncir çekirdeğinde Omega 3, Omega 6, Omega 9, E vitamini, K vitamini, B1, B2, B3 vitaminleri var, magnezyum, potasyum, demir, çinko var. Hazine var. Biz müşterilerimizle sürekli temas halindeyiz. İncir çekirdeği yağını kullanıp arkadaşlarına tavsiye eden yüzlerde kişi var. Sanatçılarımız da kullanıyor. Her incirin çekirdeğinde yağ yok. Özellikle ilekleme yapılmış incirlerde var" dedi.

"ENERJİNİN ZARARI YOK"

"Enerjiye bizim ihtiyacımız var" diyen Tuna, "Bu enerjiyi yenilenebilir enerji olarak üretmemiz lazım. Mecburuz biz buna. Aydın, dünyadaki en çok sıcak su bulunan alan. Biz bunun kullanılmasına karşı değiliz. Geçen sene incir kalitesinde süper bir sezon yaşandı. Bu jeotermal yine var. Buharkent'te yıllardır jeotermal var, bir zararı yok" dedi.

"SAHTE ÜRÜNLERE DİKKAT EDİLMELİ"

Tuna, "İncir çekirdeği yağını dilimizin altına sıkmalıyız. Emilimini hemen alıyor. Sabah kalktığımızda bunu yapmalıyız. İncir çekirdeği yağını göz çevresinde kullanabiliriz. Hücre yenilemesi gece olduğu için gece sürülmesini tavsiye ederiz. İncir çekirdeği yağında sahte ürünler var bunlara dikkat edilmeli. İncir çekirdeği yağının hiç bir yan etkisi yok. İncir çekirdeği yağı kilo aldırmaz. Vücudumuzda E vitamini eksikse cinsel isteksizlik ve kısırlık olur. İncir çekirdeği yağı cinsel performansı da artırır. İncir çekirdeği yağımızı çocuk sahibi olmak isteyenlere de öneriyoruz" dedi. (ARİF YILMAZOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler