SON DAKİKA

Başkan Öter: Servisçi esnafın dayanacak gücü kalmadı

26 Ekim 2020, Pazartesi 15:53

     


Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, servis esnafının sıkıntılı günlerden geçtiğini belirterek destek çağrısında bulundu.

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, servis esnafının pandemi nedeniyle sıkıntılı günlerden geçirdiğini söyledi. Öğrenci servis esnafının kan ağladığını ifade eden Başkan Öter, "Lütfen esnafımızın haykırışına kulak verelim" dedi. Başkan Öter açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 2014 yılında Aydın'ın Büyükşehir olması ile birlikte uygulamaya geçen Büyükşehir kanununun 7 maddesinin F bendi bizlere abartılı geldi" diyen tasımızı tarağımızı aldık il merkezlerinde kurulan ulaşım daire başkanlıklarına götürdük çıkan maliyetler bizlere abartılı geldi. Akaryakıttaki Dünyanın en yüksek vergileri bizlere abartılı geldi. Covit-19 tüm dünyada olduğu gibi işlerimizi durdurdu okullara öğrenci taşıyan esnaflarımız biranda işleri durdu ama kredi ödemeleri bağkur primleri araç trafik sigortaları motorlu taşıtlar vergileri TÜVTÜRK muayeneleri durmadı işler durdu ama ödemeler durmadı 7 aydır kara kara düşünüyoruz evde çoluk çocuğa bir şey diyemedi esnafımız abartmayalım diye. Biranda motorlu araç fiyatları ikiye katladı ne olduğunu anlayamadık alan yok satan yok 50.000 TL'lik araç 80.000 TL oldu 100.000 TL'lik araç 150.000 TL oldu ne oldu da abartıldı anlayamadık. Milli Eğitim taşıma ihalesi alıp öğrenci servis taşıma işi yapan esnafımız Mart 15‘ten buyana ne yapacağını bilemez durumda. Bu yetmezmiş gibi sanki ülkede her şey düşmüş enflasyon eksi hanesini görmüş gibi maalesef gecen yıla oranla fiyatlar %20‘ye yakın düşük olarak belirlenmiştir. Nasıl bir hesap yapılıyor ise bize de bunun formülünü de verseler de bizde parçacıya lastikçiye, mazotçuya sigortacıya gittiğimizde daha önceki aldığımız fiyatların daha düşüğüne almamamıza yardımcı olsa keşke de bu fiyat artışlarına karşı serzenişimizi abartmasak. Yazıktır bu esnafa geçen yıl 200 TL olan taşıma işi bu yıl 160 TL olarak belirlenmiş.

"OKUL SERVİS ESNAFININ DAYANACAK GÜCÜ KALMADI"

Maalesef ülkemiz Dolar ve Euro'ya bağımlı durumda. Aracımız arıza yaptığında yada periyodik bakıma girdiğinde bırakın ayı, gün gün değişen fiyatlarla karşılaşıyoruz. Tamirci, parçacı veya servisçi de Dolar artı Euro artıyor maalesef parçalarda artıyor diyor. Yani bu kur artışı esnafımızın bükük belini iyice kamburlaştırıyor. Yağcıya gittik fiyatlar arttı lastikçi de fiyatlar arttı. Yedek parçacıda fiyatlar arttı. Yıkamacıda bile fiyatlar arttı tüm tüketimimizde fiyatlar arttı neden bu kadar abartıldı anlayamadık. Dün Malatya'da servisçi esnafımız Cumhurbaşkanımızdan destek istedi. Abartmayın denildi. 7 aydır çile çeken okul servis işletmeci esnafının dayanacak gücü kalmadı. Çaresizlik aldı başını gitti oysa esnaf olarak beklentilerimiz abartılı değil ayakta durmak için geçici çözüm üretilmesi küçücük de olsa destek paketi yeterliydi abarttığımız için özür dileriz. Biz esnafın temsilcileri olarak esnafımızın her derdini sıkıntısını çözüme kavuşturma yönünde ilimiz milletvekillerine üst kuruluşlarına ve ilgili birimlere aktarmakla mükellefiz. Esnafımız kan ağlarken derdine bir nebze çare ararken sanki hiçbir şey yokmuş gibi mi davranalım. Lütfen esnafımızın haykırışına kulak verin. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler