Evlenecek çiftler de işletmeciler de normalleşmeyi bekliyor

27 Şubat 2021, Cumartesi 16:52

     


Koronavirüs nedeniyle tümvatandaşlar ve işletmeciler olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Evlenecek çiftler de işletmeciler de normalleşmeyi beklerken, düğün salonlarında düğün yapacakların listesi uzamaya devam ediyor. Düğün salonu işletmecileri ile yeni ev kuracak çiftlere hitap eden diğer sektörler, yetkililerden gelecek olan normalleşme haberini bekliyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türkiye’de yaklaşık 1 yıl önce görülen ve hala etkisini sürdüren Kovid-19 nedeniyle belirsizlik devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile normalleşme sürecinin iller bazında değerlendirileceği ve 1 Mart itibariyle normalleşmenin başlanacağı açıklanması, vatandaşların beklentisini artırdı.

“KISITLAMALARIN NE ZAMAN KALDIRILACAĞI YÖNÜNDE BİR FİKRİMİZ YOK”

Geçen yıl düğün sezonunda düğün yapamayan, daha sonra evlenme kararı alan çiftlerin düğün salonlarında yer ayırtmaya başladığı belirtildi. Çok sayıda sektörü de etkileyen düğün sezonunun açılması halinde aşırı bir yoğunluğun yaşanacağı ifade edildi. Efeler’de bulunan Gülbahçesi Kır Düğün Salonu İşletme Müdürü Mehmet Oğuzhan Akkan, “Pandemiden dolayı çiftlerimizin kafasında soru işaretleri var. Geçen yıl turizm ile birlikte açıldık, o süreç içerisinde en azından Aydın içinde virüste vaka artışı görülmedi. Şuan kısıtlamaların ne zaman kaldırılacağı yönünde bir fikrimiz yok. Ayakkabıcısından gelinlikçisine, kuyumcusundan mobilyacısına kadar tüm sektörler biz iş yaparsak işleri yolunda gidecek. Aynı anda yürüyecek mi bilemiyoruz. Gerekli açıklamaları yapılmasını bekliyoruz. Herkes düğünün mükemmel olmasını istiyor. Ama koronavirüs diye de bir sorunumuz var. Biz işletme olarak geniş bir alanda hem açık hem de kapalı alanı tek düğün için kullanıyoruz. Bu hem diğer olumsuzluklar karşısında evlenen çiftler için sorun yaşamamalarına hem de virüs bulaşına karşı önlem oluyor. Biz işletme olarak hijyene önem veriyoruz. Biz düğün yaptığımızda dezenfektanlarımız her köşede oluyor. Maske uyarısı yapıyoruz. Ateş ölçerlerimiz var. Kendi sağlığımız ve misafirler için biz özen gösteriyoruz” diye konuştu.

“SEKTÖR AÇILIMA HAZIR VE AÇ”

Belirsizliğin devam etmesi evlenecek çiftler ile aileler arasında sorunlara neden olduğunu dile getiren bir başka salon işletmecisi Ahmet Özsoy ise, “Şuan için hala beklemedeyiz, açılacak zamanın haber verilmesini bekliyoruz. Yoğun ilgi var ama ne zaman açılacağını hiç kimse bilmiyor. Bir an önce açılmalı diye düşünüyorum. Birçok sektörü ilgilendiren bir sektör düğün sektörü. Açılmadığı takdirde bu sıkıntılar devam edecek. Bu belirsizliğin çözülmesi gerekiyor. Düğün süreci uzun bir süreç, bunun alışverişi ve hazırlığı var. Düğün sektörü çok kapsamlı ve en az 50 ayrı sektörü doğrudan etkiliyor. Sektör açılıma hazır ve aç. Sektör hazırlığını yaptı ve devletimizin alacağı kararı bekliyor. Belirsizliğin devam etmesi durumunda insanlar tarih alamıyorlar, hazırlık süreçleri belli olmadığı için sıkıntı yaşıyorlar. Biz aynı zamanda virüs tedbirlerine A'dan Z'ye uyan firmalarız. Bu anlamda devletin bize yolladığı bütün tedbirleri uyuyoruz. Tek derdimiz dünyadan bu salgının yok olup gitmesi” açıklamasını yaptı.

“NORMALLEŞME İLE BİRLİKTE TALEP DE ARTACAK VE AŞIRI BİR YOĞUNLUK OLUŞACAK”

Mobilya sektöründe 2 ayrı markanın Aydın’daki satış mağazası sahibi Ömer Kurt, tüm sektörler gibi kendilerinin de belirsizlikten etkilendiğini söyledi. Normalleşme sürecine geçildiği takdirde aşırı bir yoğunluk yaşanacağını ön gördüklerini söyleyen Ömer Kurt, “Tüm sektörlerde olduğu gibi pandemi nedeniyle mobilya sektörü de çok büyük bir darbe aldı. İnşallah Mart ayı ile birlikte normalleşme sürecinde mobilyada yoğunluk olacağını düşünüyoruz. Müşterilerimizi mağazalarımıza bekliyoruz. Ürünlerimize normalleşme ile birlikte talep de artacak ve aşırı bir yoğunluk oluşacak. Şuan belirsizlik nedeniyle tüm sektörler çok sakin durumda. İnşallah normalleşme süreci ile Mart ayından itibaren yükselişe geçeceğine inanıyoruz. Bu süreçte mobilya firmaları ürünlerine çok fazla zam yapmadılar, müşterilerimizi bu fırsattan yararlanmaya davet ediyoruz. Yoğunlaşma yaşanmadan ve bu fırsatları da kaçırmamaları için vatandaşlarımızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler