Filiz'i döverek ölümüne neden olmaktan yargılanan eşine beraat
28 Nisan 2021, Çarşamba 17:08| Tweet | ||
|
||
İzmir'de, hastanede yaşamını yitiren Filiz Tekin'i (38) darp ederek ölümüne yol açtığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan eşi İbrahim Tekin (44) beraat etti.
(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!)
İzmir'de yaşayan 2 çocuk annesi Filiz Tekin, 10 Aralık 2019'da kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Eşini darp edip ölümüne neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan İbrahim Tekin, polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. İbrahim Tekin hakkında 'kasten yaralama neticesinde ölümüne sebebiyet verme' ve 'eşe karşı eziyet' suçlarından 24 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
KESİCİ, DELİCİ ALET YA DA SİLAH YARASI YOK
Ödemiş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın geçmiş celselerinde, Filiz Tekin ile ilgili adli raporlar mahkemeye sunuldu. Filiz Tekin'in vücudunda travmatik bulgu, kesici delici alet ve ateşli silah yarası ya da boğma gibi bir bulgu olmadığı belirlendi. İzmir Adli Tıp Kurumu ve Filiz Tekin'in yaşam mücadelesini kaybettiği Ege Üniversitesi Hastanesi'nden çıkan adli sağlık kurulu raporlarında, Tekin'in menenjite bağlı yüksek ateşten yaşamını kaybettiğinin tespitinin yapıldığı belirtildi. Raporlar üzerine tutuklu yargılanan İbrahim Tekin, tahliye edildi.
Davanın geçen 9 Nisan'da görülen 10'uncu duruşmasında savcı mütalaasını açıkladı. Savcı mütalaasında tutuksuz sanık Tekin için 'eziyet çektirme' ve 'kasten yaralama' suçlarından 8 yıla kadar hapsini istedi.
'DARP ETMİŞ OLSAM HASTANE HASTANE GEZDİRİR MİYDİM'
Davanın karar duruşması bugün görüldü. Duruşmaya tutuksuz sanık İbrahim Tekin ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada ilk olarak sanık avukatı Mehmet Dönmez söz aldı. Mütalaaya katılmadıklarını söyleyen Dönmez, müvekkilinin beraatini talep etti. Dönmez'in ardından konuşan Filiz Tekin'in yakınlarının avukatlarından Elif Büşra Berber, "7 Aralık 2019 tarihli hastane raporunda Filiz Tekin için yatış önerilmesine rağmen eşi kabul etmemiş. Bu sebeple ihmal suretiyle kasten öldürülmeyle cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.
Avukatlardan İslam Gezer de "Hastanede yatışı kabul etmedikten sonra sanık, Filiz'i eve getirip kendi haline bırakmış. Hastane raporlarında darp izleri açıkça belirtiliyor. İhmal suretiyle kasten öldürülmeyle cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi. Son sözü sorulan sanık Tekin, kendisine yöneltilen suçlamaları reddedip, "Eşimi darp etmiş olsam hastane hastane gezdirir miydim" dedi.
Mahkeme heyeti tarafların dinlenmesinin ardından kararını açıkladı. Heyet, Tekin'in beraatine karar verip, duruşmayı bitirdi. (DHA)

Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan

Efeler Belediye Meclisi, Nisan ayı ikinci oturumunda ilçeyi yakından ilgilendiren

Aydın’ın Efeler ilçesinde 25 yıldır berberlik yapan Kamil Cura, hijyenin

Aydın’ın Efeler ilçesinde 11 yıldır bıçakçılık yapan Hakkı

Koçarlı Belediyesi’nin bu ayki olağan meclis toplantısı, siyasi dengelerin

Aydın’ın Efeler ilçesindeki Ayakkabıcılar Çarşısı’nda yıllardır

Aydın’da 5 yaş ve üzeri ticari araçların yasal proje ile otomobile

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) heyeti, Adana programı kapsamında

Aydın’da diş hekimleri odası seçimleri öncesi hareketlilik artarken,

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından

Aydın’ın Efeler ilçesinde 35 yıldır avukatlık yapan Akın Yakan, son romanı

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet

Aydın, aktif fay hatları üzerinde yer alan ve deprem gerçeğiyle yüzleşmek

Aydın’da Avukat Tutku Çalaşyer Yapıcı ve Avukat Elif Çağdemir’in

Aydın’da 33 yıldır çilingirlik yapan Sercan Durmaz, mesleğin bilinmeyen

Aydın’da yerel medya mensuplarına yönelik düzenlenen eğitim programında,

Günümüzde özellikle dijitalleşmenin etkisiyle akran zorbalığında

Aydın’ın Efeler ilçesinde emekliler seslerini duyurmak için harekete

Aydın'ın Efeler ilçesindeki balık hali, kış sezonunu geride bırakırken

Aydın’ın Efeler ilçesinde 1. derece sit alanı içerisinde kalan

Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) yönetimi, Adana Valisi

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Başkanı Vedat Gündoğan ve

Aydın’da görev yapan Dermatoloji Uzmanı Dr. Fatma Nalbant, saç sağlığı

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı’nda esnaflık

Çine Enver Salih Dinçer Sosyal Tesisleri’nin 7 Nisan Salı gününe

Aydın’ın Efeler ilçesine vatandaşlara çocuklarına hangi isimleri

Aydın’ın Efeler ilçesinde emekli ve yaşlılar, günlerini büyük

Aydın’da fizyoterapist Sinem Acıkmaz, son yıllarda fiziksel aktiviteye olan

Aydın'ın ana arterlerini etkileyen Dörtyol ve akıllı kavşak düzenleme

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde sahilde turşu satışı yapan emekli Nedim Selçuk,

Aydın’ın Efeler ilçesinde Aydın-Muğla Karayolu üzerinde meydana

Aydın’ın yeni kurulan Kadın Sağlığı ve Menopozla Yaşam Derneği (KAMEDER), Efeler

Aydın’ın gözde turizm merkezlerinden Kuşadası, baharın yüzünü

Aydın’ın Efeler ilçesinde yorgancılık geleneğini 1988’den bu yana










