SON DAKİKA

Dolandırıcılar ADÜ Rektörü'nün gizli timine takıldı

29 Mayıs 2020, Cuma 14:41

     


“Bedeli ne olursa olsun devletimin 1 kuruşunu bile yedirmem”

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, yolsuzlukla mücadelede örnek bir model geliştirdi. Doğrudan Rektörle iletişim kuran yolsuzluk timi yapılanmasıyla 500 bin TL’lik vurgunu açığa çıkartıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Selçuk Aldemir, hafiye titizliği ile çalışarak büyük bir yolsuzluğu ortaya çıkardı. Daha önce tebdil-i kıyafet gezerek personel denetimi yapan Rektör Aldemir bu kez kurduğu yolsuzluk timi ile de özgün bir yönetim anlayışı sergiledi. Üniversite içinde yolsuzlukları tespit etmekle görevli gizli bir yolsuzlukla mücadele timi kuran Rektör Aldemir, kamu kurumları için örnek bir modeli ortaya koydu. Yolsuzlukla mücadele timi üniversite hastanesini 500 Bin TL dolandırmaya çalışan şirketi tespit etti.

“YARIN GÖREVDEN ALINACAĞIMI BİLSEM BİLE YOLSUZLUKLARIN ÜZERİNE GİDERİM”

Üniversite hastanesi enfeksiyon hastalıkları anabilim dalında yara bakım ünitesi için kullanılan titanyum uçların satın alınmasında tedarikçi firmanın üniversiteyi yaklaşık 500 bin TL dolandırmaya çalıştığı tespit edildi. Rektör Aldemir açıklamasında yara bakım ünitesinde kullanılan titanyum uçların tek kullanımlık olduğunu, bir hastada kullanılan ucun tekrar kullanılmadığını, bu uçları temin eden firmanın ise eski uçları sterilize edip paketlediğini ve sanki yeniymiş gibi üniversiteye tekrar tekrar sattığını belirtti. Kurduğu yolsuzlukla mücadele timi ile dolandırıcılığı ortaya çıkaran Rektör Aldemir, “Devletimin 1 kuruşunu bile kimseye yedirmem, yarın görevden alınacağımı bilsem dahi tespit ettiğim tüm yolsuzlukların üzerine giderim” dedi.

Soruşturma açılması talimatı verdikten sonra dolandırıcı firmanın hastanede çalışan hemşireleri arayarak baskı yaptığını öğrenen Rektör Aldemir, hemşirelere direkt görüştü ve olayı an ve an takip etti. Verdiği talimatla firma yetkililerin yaptığı baskıyı belgelendirerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

NİTELİKLİ MUAYENE KOMİSYONLARI KURULDU

Yolsuzluk timi dışında tüm birimlerde kurduğu nitelikli muayene komisyonlarının sayesinde yolsuzlukların tespit edildiğini ifade eden Aldemir, “Üniversitemizde yolsuzlukla mücadele politikamızı tüm birimlerimize temel misyonumuz olarak yerleştirdik. Personelimizi, kimse devletimizi 1 kuruş dahi zarara uğratamayacak şeklinde motive ettik. Böylece personelimiz her satın almada cesur davranıyor ve şüphelendiği konuları aracı olmaksızın doğrudan bana iletiyor” ifadelerini kullandı.

“DOLANDIRICI FİRMALARI İFŞA EDECEĞİM”

Üniversite hastanesini dolandırmaya çalışan firmanın önceki yönetimleri de kapsayan işlemlerinin geçmişe dönük olarak incelendiğini belirten Rektör Aldemir, “Bu firmanın başka üniversite hastaneleri ile de iş yaptığını tespit ettik. İlgili üniversiteleri firma hakkında uyardık. Sadece kendi üniversitemizde değil, nerede yolsuzluk riski varsa oraya elimizden geldiğince müdahale etmek boynumuzun borcudur” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler