Beyninde tümör bulunan 8 yaşındaki Rüya, hayatını kaybetti
29 Ekim 2019, Salı 12:34| Tweet | ||
|
||
İzmir'de, Rüya Ertaş'ın (8) beyincik bölümündeki 4 santimlik kötü huylu tümör, ameliyatla alındı. Beyin sapı tam olarak temizlenemeyen Rüya'yı, Küba'ya götürmeye karar veren Ertaş çifti, tedavi için gerekli olan 300 bin lirayı bulamadı. Önceki hafta fenalaşan Rüya, dün hastanede hayatını kaybetti. Aylarca mücadele ettiği hastalığa yenik düşen Rüya'nın kırmızı güller ve tülbent örtülen tabutu önce evine getirildi, cenaze namazının ardından da toprağa verildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZENERJİ'de çalışan işçi Ayhan Ertaş (34) ile muhasebeci olan ancak çalışmayan Zirve Ertaş'ın kızı Rüya, baş ağrısı, bulantı ve kusma şikayeti ile hastaneye götürüldü. 2018 yılında ilk önce İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Rüya Ertaş'a, tanı konulamadı. Ardından Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Rüya Ertaş'ın kafatasının arkasında bir cisim olduğu anlaşıldı. Rüya Ertaş, buradan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Bölümü'ne sevk edildi. Hastanede MR çekildi ve doktorlar küçük kızın beyincik kısmında tümör olduğunu belirledi. Rüya Ertaş, 4 santimlik kötü huylu tümörün alınması için ameliyat edildi ancak istenen sonuç elde edilemedi. 7 Temmuz 2018'de ameliyat olan Rüya'nın beyinciğinden 4 santimetre büyüklüğünde kötü huylu bir tümör çıktı. Ancak yapılan ameliyata rağmen beyin sapına yapışan tümörün tamamı temizlenemedi.
GEREKLİ OLAN PARAYI BULAMADILAR
Doktorların 8 ay ömrü kaldığını söylediği Rüya'nın yaşaması için sağlıkçıların kapısını aşındıran Ertaş çifti, kızlarının yaşamayacağına yönelik haberler üzerine Küba'daki bir hastane ile bağlantı kurdu. Rüya'nın raporlarını gönderdi. Hastane, raporları inceledikten sonra ailenin başvurusunu kabul etti. Küba'da 'racotumomab' (Küba aşısı) olarak bilinen kanser aşısının yanı sıra 'akrep zehri' diye bilinen vidatox ilaçlarının yer aldığı bir tedavi programı hazırlandı. Ancak Ertaş Ailesi, masraflar yüksek olduğu için Küba'ya gidemedi. Bornova'nın Tuna Mahallesi'nde kiralık evde oturan Ertaş Ailesi, kızları için yardımseverlerden destek istedi.
RÜYA SONSUZLUĞA UĞURLANDI
Ailenin beklediği yardım gelmedi. Evinde ailesinin baktığı Rüya Ertaş, geçen hafta rahatsızlandı. Ayhan Ertaş, kızını Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne götürdü. Bir süre burada tedavi altında tutulan Rüya, pazar günü hayatını kaybetti. Rüya'nın naaşı, dün morgdan alındıktan sonra önce Bornova Çamdibi'ndeki Tuna Mahallesi'nde bulunan evlerine getirildi. Küçük kızın tabutu kırmızı güllerle bezendi. Beyaz tülbente sarılan tabut, bir süre evinin önünde bekletildi. Kızına veda ederken ayakta durmakta zorlanan anne Zirve Ertaş'a, yakınları destek oldu. Rüya Ertaş'ın naaşı daha sonra Bornova Güreler Camisi'nde kılınan ikindi namazının ardından Naldöken Mezarlığı'nda toprağa verildi. (DHA)

Aydın’da mikrofon uzattığımız vatandaşlar, sosyal medyanın insanlar üzerindeki

TMOBB Jeoloji Mühendisleri Aydın İl Temsilcisi Salih Kaymak, “Şu anda Aydın

Aydın’da havaların serinlemesiyle birlikte pazarlarda turşuluk sebze telaşı

Kış kapıya dayandı. Havalar yavaş yavaş soğumaya başlarken, Aydınlı vatandaşlara kış

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Mustafa Mutlu Yılmaz, 30 yılı aşkın

Nazilli Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odası Başkanı Hüdai Tosun, ilçede

tvDEN'de Forum Aydın AVM’nin katkılarıyla hazırlanan Uzmanına Sor programı,

Hukukçu-sosyolog Zekai Savaşlar, tvDEN ekranlarında yayınlanan Kuş Bakışı programında

Aydın sokaklarında mikrofon uzattık, “Sizi en çok rahatsız eden şey nedir?”

Ekim ayının son günlerinde Aydın’ın Kuşadası ilçesi, farklı ülkelerden

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 55 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Kazım Kahyaoğlu,

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bu hafta kurulan semt pazarında hem pazarcılar

Aydın’da Salı Pazarı, sadece taze gıda ürünleriyle değil, uygun fiyatlı

Cumhuriyet’in 102’nci yılına günler kala, Aydın sokaklarında vatandaşlara

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun

Sonbaharın son ayına girilmesine sayılı günler kala, Aydın’ın turizm cenneti

Aydın’ın Efeler ilçesi Doğu Gazi Bulvarı Hasanefendi Mahallesi’nde

Aydın’da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, kent genelinde

tvDEN ekranlarında yayınlanan Gündem Özel programında bu hafta, kamuoyunda

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yiyecek

Aydın’ın Nazilli ilçesinde kurulan Perşembe Pazarı’nda bu hafta

Bir dizi ziyaret kapsamında Aydın’a gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Prof.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde vatandaşlar, Aydın Büyükşehir Belediye

Aydın’ın Didim ilçesi Altınkum sahilinde faaliyet gösteren su sporları

TvDEN ekranlarında yayınlanan Söz Muhtarda programının bu haftaki konuğu, Kuyulu

Eski İçişleri Bakan Danışmanı Haldun Haşmet Aysan, Gündem Özel’de

tvDEN’de “Şehir ve İnsan” programını sunan eski Aydın Belediye Başkanı

tvDEN ekranlarında Kuş Bakışı'nı sunan hukukçu-sosyolog Zekai Savaşlar,

Forum Aydın AVM’nin katkılarıyla hazırlanan Uzmanına Sor programının bu haftaki

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren Güldeste Mandıra Kahvaltı

Yeni yıla aylar kala 2026 yılı asgari ücret beklentisi Aydın’da da gündemin

Adnan Menderes Üniversitesi öğrencileri, kampüs yaşamında karşılaştıkları

Aydın’da kendi kliniğinde hem online hem de yüz yüze danışan kabul

Kadın girişimciden Efeler’de ilham veren işletme: Destan Davetevi & Kafe

Söke Şoförler Odası Başkanı Refik Karataş, minibüsçü esnafının

Söke Ticaret Odası Başkanı Metin Sakalar, üç yıllık görev sürecini

Aydın’ın Efeler ilçesinde, vergi, SSK ve Bağkur borçlarının yeniden

Köşk Beyköy Mahallesi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği tarafından







