/>

SON DAKİKA

Yazdığı hikayeler kitaba dönüşecek

30 Ağustos 2019, Cuma 12:29

     


Aydın'da Özel bir kolejde okuyan 17 yaşındaki Melihanur Alhan, yazdığı hikayeleri kitaba çevirmeye hazırlanıyor. Hikayelerinde kendi yaşadıklarını hayalleri ile kurgulayarak anlattığını belirten Alhan, kendini bu yönde geliştirmek istediğini ifade etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

"YOLCULUĞUM KÜÇÜK NOTLAR İLE BAŞLADI"

Edebiyata olan ilgisi ve öğretmenlerinin desteği ile hikayelerini yazmaya başlayan Alhan, "Ben duygu geçişlerimi küçük notlar alarak bastırıyorum. Mutlu olduğumda, üzüldüğümde, kızdığımda kendimi yazarak ifade ediyorum. Aslında bu yolculuğum küçük notlar ile başladı. Yazdıklarımı çok fazla kişilerle paylaşmıyordum. Fakat bir gün bir arkadaşım yazmış olduğum bir yazıyı okuyup bunu paylaşmam gerektiğini, hissettiklerimi güzel bir şekilde yansıttığımı söyledi. Bu beni cesaretlendiren bir yorum oldu. Sonrasında edebiyata olan düşkünlüğüm, öğretmenlerimin teşvikleri ile ilk olarak yazdığım hikayeleri Wattpad internet platformunda paylaşmaya başladım. Amacım insanların yazdıklarımı okumalarını sağlamak ve geri dönüşleri görmekti. Hikayelere okuyucuların olumlu geri dönüşleri beni daha da mutlu etti ve azimle yazmaya devam etmemi sağladı. Şuan 17 bölümünü yazdığım hikayeleri tamamladıktan sonra "Yalancı" adı ile çıkmasını istediğim kitabı okuyuculara sunmak istiyorum." dedi.

"HERKES KENDİNDEN BİR PARÇA BULACAK"

Hikayelerinde duygularını frenlemeden yazdığını ifade eden Alhan, "Beni takip eden kişilerin benim o an ne hissettiğimi yaşamalarını, kendilerinden bir parça bulmalarını istiyorum. O yüzden yazdıklarımda kendimi frenlemeden yazıyorum. Yazmak beni mutlu ediyor, rahatlatıyor. Ben bir genç kızım ve benimde hayallerim var. Bazen bir aşk, bazen gelecekle ilgili hayaller olabilir. Ben de bu kitapla hayallerimden belki de okuyucuların hayallerinden de bir parça paylaşmak istedim. Kitabın içinde herkes kendinden bir parça bulacak . Yazdığım internet platformunda Nursisst adıyla yazılarımı paylaşıyorum. Yazdığım hikayeler şuan çok az kişiye ulaşıyor. Hedefimde büyük kitlelere ulaşmak ve yazmış olduğum hikayelerin insanların hafızalarında yer etmesini sağlamayı istiyorum. Başarmış olmayı, genç bir kızın ne kadar güçlü olduğunu ve kendimi kanıtlamayı istiyorum. Yıllar geçtikten sonra geriye dönüp baktığımda başarmış olduğum ve benim olan bir eser bırakmak beni gururlandıracak. Yazmayı asla bırakmayacağım ve yazmak beni mutlu ettiği için yazmaya devam edeceğim." dedi. (CEREN AKBAŞ)







 
Son Eklenen Haberler