SON DAKİKA

"Çerçioğlu'na güvenmiyoruz"

30 Aralık 2020, Çarşamba 07:03

     


Gazeteci Emin Aydın, "Emin Aydın’la Günaydın" programında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na güvenmediklerini, Aydın Büyükşehir Belediyesinde hırsızlık ve yolsuzluk konularını gündeme getirdiği için linç edilmeye çalışıldığını belirtti. Çerçioğlu'nun farklı sıfatlarla dile geldiğini ifade eden Aydın, "Çerçioğlu kendi susuyormuş, karışmıyormuş gibi görünüp piyasada algı yaratıyor. Onun kurduğu organize suç örgütünü konuşturuyor. Bazı whatsapp konuşmaları var. Organize suç örgütünün nasıl çalıştığı, Aydın Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına whatsapp gruplarından ‘Buralara şu mesajları yazacaksınız’ diyerek baskı yapıldığıyla ilgili bir sürü şey var" dedi.

tvDEN ekranlarından izleyiciyle buluşan Emin Aydın’la Günaydın programında Gazeteci Aydın, “Biz aylardır Aydın Büyükşehir Belediyesinde hırsızlıklar var, yolsuzluklar var diyoruz. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’yla ilgili yenilir yutulur olmayan iddialar var diyoruz. FETÖ bağlantıları ve ilintilerinden bahsediyoruz. Aydınlıların parasıyla 5 milyon dolara yapılan Atatürk Spor Kompleksinin FETÖ borsasına hediye edildiğini dile getiriyoruz. EMAN dosyası ve kiralık araç ihalelerini anlatıyoruz. 10 milyon liraya alınabilecek araçların 90 milyon liraya kiralandığını söylüyoruz. Biz bu konuları gündeme getirdik diye aylardır linç edilmeye çalışıyoruz. Hakikati her zaman söyledim. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu bu şehre çok hakim. Bu şehrin yayın kuruluşlarına da çok hakim. Hakim olamadığı ender yayın kuruluşlarından biri biziz. Bize de hakim olmak istedi. Önce bize lütufta bulundu, bizimle çalışmak istedi. Bunu benim söylediğim gibi Aydın Büyükşehir Belediyesinin kayıtları da söyler. Bize yaklaşma çabası oldu. Çerçioğlu bize daha büyük vaatlerde bulundu. Ama bunun karşılığında ‘Sadece benimle olursunuz. Ya ben ya onlar’ dedi. Biz de ‘Başkan kusura bakma, biz Aydın halkına böyle bir ihanette bulunamayız. Ne sen ne onlar. Herkes geldin. Biz herkesin sesi, herkesin sözü olmak isteriz. Her kesimden herkesi toplumla buluşturmak isteriz. Bizim gazetecilik anlayışımız böyle’ deyince Özlem Hanım bizi karşı tarafa koydu. Gelinen noktada da şu imajı çizmeye çalışıyorlar; neymiş efendim biz Çerçioğlu’ndan talepte bulunuyormuşuz da istediğimizi alamadığımız için onu eleştiriyormuşuz. Biz eleştirmiyoruz, bazı gerçekleri ortaya koyuyoruz” dedi.

"AYDIN HALKINI KANDIRMAMIZI BEKLEMEYİN"

Aydın, “Çerçioğlu’yla hesabımızın şahsi olduğunu söylüyorlar. Asla şahsi bir hesabımız yok. Olsaydı onlarla beraber olur, onlarla beraber olanlar ne yürütüyorsa daha fazlasını yürütürdük. Çünkü bizde onlardan çok daha fazla imkan var. Aydın’ın tek televizyon kanalı bizde. Şehrin en güçlü gazetelerinden biri bizde. Aydın’ın en çok tıklanan internet sitesi bizde. Halkın adını sanını bilmediği gazetelere Özlem Çerçioğlu kaç paralar aktarıyor gidin bir kayıtları görün. O gazetelere sadece Çerçioğlu aktarmıyor, Millet İttifakı belediyelerine de aktartıyor. Bizim için de ambargo koyuyor. Hiç önemli değil. Bize Özlem Çerçioğlu veya Özlem Çerçioğlu kaynaklı para lazım değil. Bize şaibeli para hiçbir zaman lazım değil. Bizden kimse para karşılığında Aydın halkını kandırmamızı beklemesin” diye konuştu.

"O MUM SÖNDÜ, ÇERÇİOĞLU"

Çerçioğlu, “Özlem Çerçioğlu değişik sıfatlarla dile geliyor. Son günlerde sıkça Durmuş Tuna sıfatında dile geliyor. Durmuş Tuna bir figür, bir isim. Hatta Tuna sosyal medya hesabında ‘Allah gibi taptığım Özlem Çerçioğlu’ yazabiliyor. Eşi Aydın Büyükşehir Belediyesinin şirketlerinde çalışıyor, maaş alıyor. Kendisi Aydın Büyükşehir Belediyesinin şirketlerinde çalışıyor, maaş alıyor. Maaş almanın üstüne bir de ihale alıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi şirketlerine mal ve hizmet satıyor. Ondan sonra çıkıp bize bir sürü laf ediyor. O etmiyor aslında bu lafların hepsini Çerçioğlu ediyor. Çerçioğlu kendi susuyormuş, karışmıyormuş gibi görünüp piyasada algı yaratıyor. Onun kurduğu organize suç örgütünü konuşturtuyor. Eski Aydın Belediye Başkanı Hüseyin Aksu’nun da sosyal medya hesabına bakabilirsiniz. Aksu, bu konuda çok güzel belgeler paylaştı. Bazı whatsapp konuşmaları var. Organize suç örgütünün nasıl çalıştığı, Aydın Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına whatsapp gruplarından ‘Buralara şu mesajları yazacaksınız’ diyerek baskı yapıldığıyla ilgili bir sürü şey var. Ama yalancının mumu yatsıya kadar yanar. O mum söndü Sayın Çerçioğlu. Artık sana ve senin bu entrikalarına inanmıyoruz. Bizi kendine tekrar güvendirmek istiyorsan paralarımızı daha fazla çaldırtma. Aydın halkının değerlerini kıymetlerini daha fazla soydurma. Hizmet et. Milyar liralık bütçeler yönetiyorsun. Bu paralı Aydın halkına hizmete dönüştür. Bizimle de uğraşma. Bizimle uğraşmaktan sana ekmek çıkmaz. Çünkü bizim her şeyimiz belli. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok “ dedi. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler