Diyetisyen Ceyda Atan’dan sağlıklı beslenme tüyoları

8 Haziran 2024, Cumartesi 11:50

     


Selime Aydemir’in sunduğu tvDEN Ana Haber’in konuğu, Diyetisyen Ceyda Atan oldu. 6 Haziran’ın Dünya Diyetisyenler Günü olması nedeniyle tvDEN’e konuk olan Diyetisyen Ceyda Atan izleyenlere sağlıklı beslenme konusunda önemli bilgiler verdi.

Diyetisyenlerin çalışma alanlarının çok geniş bir tabana yayıldığına dikkati çeken Atan, “Diyetisyenler beslenme ve diyet uzmanı evet ama sadece kilo alıp verme konusunda değil aslında. Birçok alanda meslek ediniyoruz biz. Toplu beslenme alanlarında, onun dışında catring firmalarında, hastanelerde, hastanelerin yemekhanelerinde, birçok alanda görev alabiliyoruz. Hastalıklarda diyet olsun, sağlıklı beslenme olsun, bunun gibi birçok alanda görev alabiliyoruz” diye konuştu.

Diyetisyenin sadece kilo vermeyi sağlamadığını anımsatan Diyetisyen Ceyda Atan, “Diyetisyen sadece bizim kilo vermemizi, zayıflamamızı sağlamıyor veya kilo almamızı da sağlamıyor. Bize yol arkadaşı oluyor, destek veriyor, birazcık aramızdaki iletişim de çok çok önemli. Aynı zamanda psikoterapi görevi de görmüş oluyoruz. Çünkü yeme bozuklukları da artık çok yaygın olmaya başladı. Bunun dışında hayat arkadaşı oluyoruz. Aslında bir nevi yol ilerliyoruz birlikte güzel bir yol ilerliyoruz bu şekilde” ifadelerini kullandı.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde önerilerini aktaran Diyetisyen Ceyda Atan “Kardiyovasküler rahatsızlıkları olan bireyler için ve kalp damar hastalıkları olan bireyler için zorlu bir süreç bekliyoruz diyebiliriz. Kurbanı kesip hemen yemek çok da doğru bilinen yanlışlardan biri. Aslında onu yapmamızı tavsiye ederim. Ölüm katılığı dediğimiz sürecin hemen sonrasında yersek çok daha doğru olur ve tansiyon hastalıkları, kardiyovasküler rahatsızlıkları olan bireylerin bence sadece bir porsiyon, yani bir porsiyon dışında kesinlikle kullanmamaları gerekiyor. Etin daha fazlasını kullanmamaları gerekiyor ve bunun yanında salata, yoğurt buna eşlik ederse, bol bol yeşillik tüketirsek, eğer çok daha fazla yer kaplayacağı için aslında çok fazla yemek yememiş oluruz. Etin de birazcık porsiyonunu küçültmüş oluruz diye düşünüyorum” diye konuştu. 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler