“İncir çekirdeği yağıyla ilgili ilk bilimsel çalışma yapıldı, sonuçlar harika”

17 Mayıs 2024, Cuma 21:55

     


Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN’deki programı “Baş Başa”nın konuğu, İncir Dede Hasan Tuna oldu. İncir çekirdeği yağı hakkında ilk bilimsel çalışmanın yapıldığını belirten Hasan Tuna, çıkan sonuçların çok iyi olduğunu anlattı.

“HER YERDEN İNCİR FIŞKIRIYOR”

Hasan Tuna bu yıl ilginç bir durum olduğunu ifade ederek, “Şu anda her taraf incir, her taraftan incir ağacı fışkırıyor, incir fidanları fışkırıyor” dedi. Bunun nasıl olduğunu da ifade eden Tuna, “düşen bir incir çekirdeğinin, tekrar o noktadan incir fidanı olarak hayata dönüyor” diye konuştu.

Tuna “Bunlar nasıl oluyor? İncir çekirdeği çok sert bir tohum. Bu tohumu biz dişimizle kırdığımız zaman, kırılabiliyor, diğer türlü yuttuğumuzda her şeyi kırıp ezen mide ve safra incirin çekirdeğini kırıp ezemiyor. Çekirdek bütün olarak dışarıya atılıyor, düştüğü yerde uygun bir ortam var ise uygun ortam sadece tutunabilecek bir alan, bu toprak olur, kaya olur, taş olur, orada tutunabilecek bir ortam varsa köklerini atıyor ve tekrar oradan incir çıkıyor” ifadelerini kullandı.

“İNCİR ÇEKİRDEĞİNDE HAZİNE SAKLI”

İncir çekirdeğinin yağı hakkında konuşan İncir Dede Hasan Tuna “İncirle ilgili çok çalışma yapmışlar. İncirin sütüyle, balıyla, toprağıyla, dalıyla, yaprağıyla yani her şeyiyle. Ama kimsenin aklına o çekirdeği çıkarıp, çekirdekteki yağı elde etmek gelmemiş. Bunu yapmak da bize nasip oldu. İçinde Ege Üniversitesi’nde yaptırdığımız analize göre bizim çok yüksek oranda omega3, E Vitamini, Demir, Çinko, Magnezyum ve kalsiyum var çok yüksek oranda. En çok Omega 3, somon balığında vardır. En kaliteli somon balığında kuzey buz denizinden elde edilenlerde % 35 omega3 vardır. E vitamini var, bu da hücre yenileyen, cildi güzelleştiren ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir vitamin. Mesela kendi zeytinyağımızda 12 mg var, o 12 mg’ın değerinden dolayı zeytinyağlı yiyelim diyoruz. Çok faydalı çünkü. Argan yağında 70 mg var. Kadınlar onu saç ve cilt bakımında kullanıyor. İncir çekirdeği yağında ise 445 mg ve üzerinde e vitamini bulunuyor. Yani argan yağının 7 katı e vitamini bizim incir çekirdeği yağımızda var. Ayrıca demir var, çinko var, magnezyum ve kalsiyum var.

E vitamini 4 bileşenden oluşuyor. Bunlar alfa, beta, delta ve gama şeklinde. Doğadaki kaynaklarda alfa, beta ve delta var. İncir çekirdeği yağının tamamına yakınında gama tokoferol da bulunuyor diğerlerinden farklı olarak. Gama tokoferolün görevi nedir dersek; gama tokoferol içtiğimizde ve sürdüğümüzde vücudumuzdaki kötü bir hücreyi sarar yok eder. İşte incirdeki mucize burada. Yararlı hücreleri besleyip, zararlı hücreleri yok ediyor. Kur’an’da Tin Suresi’nde Allah, ‘İncire ve zeytine yemin ederim’ diye buyuruyor. O’nun yemin etmeye ihtiyacı yok. Mealen ‘İncirde ve zeytinde bir şey var. Siz bunları bulun’ diyor aslında. Bize hedef göstermiş. İncirin ve zeytinin asil ve asıl yurdu da Aydın’dır. İncirin çekirdeği hazine dolu” diye konuştu.

“İLK BİLİMSEL ÇALIŞMA YAPILDI”

İncir çekirdeği ve yağı ile ilgili olarak ilk bilimsel çalışmanın yapıldığını söyleyen Hasan Tuna, “İlk bilimsel çalışmada, biz çok çok güzel bir sonuç aldık, çok müjdeli bir haber aldık. Diyabetik nöropati dediğimiz şey, şeker hastalarında ayaklarında meydana gelen yanma, donma, karıncalanma, üşüme türündeki olaydır. Şeker hastalarının, kalp damar yapıları bozulduğu için akışkanlık, kan akışkanlığı maalesef ayaklarda en son noktada azalıyor ve bu azalınca da ayaklarda yanma oluyor. Yani kış günü bile ayakları yanıyor veya tam tersi oluyor ayakları donuyor. Yazın o sıcaklarda ayakları buz gibi oluyor veya ayaklarının altına iğne batar gibi batmalar oluyor çivi batar gibi batmalar oluyor karıncalanmalar oluyor, uyuşmalar oluyor. Şeker hastaların birçok kısmı bunları yaşıyor zaten. Bu bilimsel çalışmayı yapan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) oldu. Çok değerli bir profesörümüz bu çalışmayı yaptı. Etik Kurulu raporunu aldı. Ardından fare deneylerine başladı. 27 farenin 7’sine hiç bir şey yapılmadı. Geri kalan 20 tanesine Şeker hastası yapıldı Evet ve bu 20 farenin 10 tanesine diyabetle ilgili ilaçlar kullandırıldı. 10 tanesine de İncir Çekirdeği kullandırıldı ve bunun neticesinde sonuçlar o kadar güzel o kadar muazzam bir şekilde geldi ki harikulade yani” şeklinde konuştu. 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler