O cihaz kanser hastalarının hizmetine tekrar sunuldu

28 Ocak 2020, Salı 15:42

     


Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’nde kullanılan ve arızalı olduğu için bir süre hizmet veremeyen Radyoterapi Cihazının tamir ve montajı tamamlanarak tekrar hizmete başladığı ifade edildi.

Aydın Atatürk Devlet Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Kliniği bünyesinde kullanılan ışın tedavi cihazının arıza yapması, hastalarda tedirginliğe neden olmuştu. Hastane yönetimi cihazın yedek parçasının yurtdışından getirtilerek tekrar hizmete sunulduğunu duyurdu.

Başhekim Niyazi Kocakaplan, “Yılda yaklaşık bin hastanın tedavisi yapılan Atatürk Devlet Hastanemiz Radyasyon Onkolojisi Kliniğinde kullanılan Radyoterapi (ışın tedavisi) cihazımız, kanserli hücreleri öldüren ve bölünüp çoğalmalarını engellemek amacıyla kullanılan bir tıbbi cihazdır. Radyoterapi cihazımız 23 Ocak 2020 Perşembe günü cihazın kumanda masasına ait ana kart parçasında arıza meydana gelmiş olup, hızlı bir şekilde cihazın müellifleriyle görüşülmüş ve üretim-yedek parça servisi yurt dışı olduğu için siparişi verilmiştir. Arızalı yedek parçanın yerine yeni parça özel araçla getirtip, İzmir'den gelen Mühendislerimizce montajı tamamlanarak 28 Ocak 2020 salı saat 10:00 gibi hastalarımıza tam kapasiteli hizmet vermeye başlanılmıştır. Tüm gün hastalarımızın tedavi dozları yeniden düzenlenip tedavileri tamamlanacaktır” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler