SON DAKİKA

Çine Belediye Meclisi’nde ‘Savaş’ gerilimi yaşandı

1 Haziran 2021, Salı 19:55

     


Çine Belediye Meclisi Toplantısı öncesi bir konuşma yapan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın ‘Doğalgaz çalışmasını Aydın’da belediye engelliyor’ açıklamasına, “Geçen hafta Aydın’a gelen Enerji Bakanı kendisini azarladığı için kendini böyle savunuyor” dedi. Başkan Dinçer’in bu sözüne AK Parti Gurubu da, ‘Mustafa Savaş’ın azar yediğini ıspatla şeklinde’ çıkış yaptı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in başkanlığında yapıldı. Meclis oturumuna geçmeden önce Başkan Dinçer, Çine’de bir dizi ziyarette bulunan AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş’ın sözlerine yanıt vermek istediğini belirtti. Savaş’ın, "Belediye Başkanı kardeşimiz, ‘şöyle bir projemiz var ve bunun için desteğinize ihtiyacımız var’ diye aramadı”, “2017 yılında başlayan Aydın'daki doğalgaz çalışmalarının bugün tamamlanması gerekirdi, ancak bin 300 haneye doğalgaz verilebilmiş. Burada belediyenin engellemeleri var” ve “Çine Organize Sanayi için çalışma başlattığımızda ‘Hayal görüyorsunuz’ dediler” söylemlerine ayrı ayrı cevaplayan Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in açıklamaları, mecliste ortamı gerdi.

 

Çine Organize Sanayi Bölgesi için Mustafa Savaş’a yanıt veren Başkan Dinçer, “Çine OSB alanımız o dönemin AK Partili, CHP’li milletvekilleri ve Kaymakamımızın katkılarıyla yapıldı. Buna Mustafa Savaş’ın da katkısı olmuştur. Burası hep birlikte ve el birliğiyle yapılmıştır. ‘Biz yaptık, onlar yoktu’ şeklinde değerlendirilemez” dedi.

“BEN HEMEN YARIN İSTİFA EDERİM”

Ankara’ya gidebilmek için AK Parti Gurubundan daha önce randevu almalarını istediğini ve ‘gidelim’ dediğini hatırlatan Başkan Dinçer, “Milletvekili Savaş, ‘Beni bir kere bile aramadı’ demiş. Ben sizlerden randevu almanızı daha söylemiştim. 2 yıldır randevu alamadınız ve o yüzden beni aramadı diyemez. Nasıl ki Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu alınması gerekirse bunu benim almam icap ettiği gibi, bunu da AK Partililer olarak siz almalıydınız. Bir de doğalgaza Çine Belediyesi engel oluyormuş. Cumhur İttifakı olarak siz benim doğalgaz çalışmasına engel olduğuma şahit oldunuz mu? Olayın özü şu, geçen hafta Enerji Bakanı Aydın’a geliyor ve sayın Milletvekilimiz Savaş’ı biraz azarlıyor. Neden bu işler bu kadar gecikiyor diye. O da diyor ki, ‘Çine ve Aydın Büyükşehir Belediyesi CHP’li olduğu için bize engel oluyor.’ Doğalgaz yatırımına Salih Dinçer’in veya Çine Belediyesi’nin bir engeli varsa, ben hemen yarın istifa ederim, bunu kanıtlarsanız. 2017 yılında bir tebliğ yayınlandı, ‘belediye meclisleri karar alırsa Çine, İncirliova ve Germencik’e doğal çalışması başlatılacak’ diye. İncirliova Belediyesi bizden 1 yıl sonra çalışmaya başladı, Germencik Belediyesi ise hiç bu çalışmaya girmedi ve şuan Germencik’te doğalgaz kullanılmıyor. Fakat Çine’de bu çalışma bitmek üzere” diye konuştu.

“SÖZLERİNİZE DİKKAT EDİN”

Başkan Dinçer’in Savaş’ın Bakan’dan azar işittiği açıklamasına, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Şakir Deniz, sert bir çıkışla eleştirdi ve “O kelimeniz hiç hoş değil ve dikkat edin sözlerinize. Bu söyleminiz hem doğru değil hem de hoş değil. Milletvekili Savaş’ın azar işittiğini ıspatlayın. Az önce ‘istesem Kılıçdaroğlu’nun randevu alırım’ demiştiniz. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu 2 yıldır Çine’ye geldi mi?” ifadelerini kullandı.

“SİZ DE ELİNİZDEN GELENİ YAPIN, BİZ DE YAPALIM”

AK Parti Çine İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Burhan Kandemir de, “Çine’de hiçbir esnaf ‘Mustafa Savaş benim işyerime gelmedi, işimle ilgilenmedi’ diyemez. Kendisi Aydın’da en çok gezen, halkın sorunlarıyla en fazla ilgilenen bir milletvekili. Dünkü ziyareti OSB’de yapılan açılış töreni nedeniyle biz programını ona göre yaptık ve vatandaş ziyareti yapmadık. Doğalgaz meselesiyle ilgili olarak bu işin hızlanması için bir söylemde bulunduk. Bu doğalgazın ilçemize gelmesine en büyük katkıSI olan Mustafa Savaş’tır. Bunun için siz de elinizden geleni yapın, biz de yapalım ve Çine’de doğalgaz çalışmasını biran önce bitirelim” diye tepkisini ortaya koydu.

DİNÇER, BÜYÜKŞEHİR MECLİS TOPLANTILARINI ÖRNEK GÖSTERDİ

Tansiyonun düşürülmesi için Başkan Kandemir, “Daha fazla gerilmeden bu işleri yapmamız gerekiyor. Halk sizi de bizi de hizmet için seçti” demesinin ardından Başkan Dinçer, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi toplantılarını örnek gösterdi. Aynı gerilimin Çine’de hiçbir zaman yaşanmadığını ifade etti ve gündem maddelerine geçti.

Gündem maddeleri içerisinde yer alan 5 konu ve gündem dışı olarak gelen eski Akçaova Beldesi’nin mahalle sayılarının artırılması talebi ilgili komisyonlara havale edildi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler