SON DAKİKA

“Aydın siyasetinde böyle bir kepaze dönem yaşanmadı”

5 Kasım 2022, Cumartesi 22:13

     


Gazeteci Atilla Dağıstanlı, “Aydın siyasetinde bunca yıldır hiç böyle bir kepaze dönem yaşanmadı. Özlem Çerçioğlu Aydın'da yaşayan insanların kendisine emanet ettikleri Büyükşehir Belediye Başkanı olma sorumluluğunu kaldıramamıştır” dedi.

Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN'de hazırlayıp sunduğu Baş Başa programına konuk olan Gazeteci Atilla Dağıstanlı, Aydın siyasetini ve Büyükşehir Belediyesi’ndeki usulsüzlükleri değerlendirdi.

"ÇERÇİOĞLU'NUN AYDIN'A, CHP'YE VE TÜRKİYE'YE ZARARI VAR"

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile bürokratlarının usulsüzlüklerini 3 farklı yönden incelediğini belirten Atilla Dağıstanlı, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve birlikte çalıştığı yönetici kademesinin içinde olduğu ve Cumhuriyet Savcısının mütalaasında, ceza almalarına kesin gözüyle bakılan bir duruşma vardı. 3 Kasım’daki bu duruşma ile ilgili beklenen karar, Şubat ayına ertelenmiş. Davanın ertelenme gerekçesini merak ediyorum. Devletin öğrenemeyeceği hiçbir sır yoktur. Ama buna rağmen sürüncemede kalıyorsa, bilinçli bir şekilde erteleniyorsa Aydın halkı seçimlerde kendini gösterecektir. Mali Suçları Araştırma Kurulu'ndan (MASAK) rapor istemiş hakim diye duydum. Bu olaylara üç farklı yönden bakıyorum. Bir gazeteci olarak objektif bakıyorum, iki Aydın'da yaşıyorum, üçüncüsü Cumhuriyet Halk Partiliyim. Bunların üçünü harmanladığım zaman ortaya geçmişteki deneyimlerimden Aydın siyasetinde bunca yıldır hiç böyle bir kepaze dönem yaşanmadı. Bir Belediye Başkanı hakkında bu kadar suç duyurusunda bulunulmadı. Belediye Başkanının etrafında 'yiyicileri, avantacıları var' diyen bir avukat ortaya çıkmadı. Bizi yasal yollarla susturacaklarını sanıyorlarsa çıkıp bunları da kullansınlar. Hakim karşısında da olsa ben bunları söyleyeceğim. Özlem Çerçioğlu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 17 ilçenin sorumluluğunu aldı mı? Belediye Başkanlığında partiye değil kişinin kendisine oy verilir. Kişi düzgündür, şehrin geleceğine katkı sağlayacak birisidir gider ona oy verirdik. Özlem Çerçioğlu Aydın'da yaşayan insanların kendisine emanet ettikleri Büyükşehir Belediye Başkanlığı olma sorumluluğunu kaldıramamıştır. Çevresine topladığı bir takım bürokratlar han, hamam sahibi oldular. Bu nasıl oluyor? Bunun Aydın'a, CHP'ye ve Türkiye'ye zararı var" dedi.

"YAPTIRIM UYGULAMADIĞI GİBİ DESTEK VERİYOR"

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yanında çalışan bürokratlara hiçbir yaptırım uygulamadığını aksine destek çıktığını vurgulayan Dağıstanlı, Özlem Çerçioğlu'nun bürokratları görevden alırsa konuşacakları sebebi ile görevden almayarak kendi çaresizliğine çare aradığını vurguladı.

Didim'e arkadaşının evine misafir olarak gitmesini sosyal medyada eleştiren Barış Altıntaş'a şu ifadeleri kullanarak cevap verdi: " Benim özel hayatım seni neden ilgilendiriyor? Sen Gazeteciler Cemiyeti'ne Merve'nin şirketinden hediye ettiğin polarlarla ilgili konuşma yaptım diye mi beni eleştiriyorsun? Gazeteci rüşvetle iş yapmaz. Sen onu teklif etmekle rüşvet teklif etmişsin" (MEHMET AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler