“Aydın siyasetinde böyle bir kepaze dönem yaşanmadı”
5 Kasım 2022, Cumartesi 22:13Tweet | ||
![]() |
Gazeteci Atilla Dağıstanlı, “Aydın siyasetinde bunca yıldır hiç böyle bir kepaze dönem yaşanmadı. Özlem Çerçioğlu Aydın'da yaşayan insanların kendisine emanet ettikleri Büyükşehir Belediye Başkanı olma sorumluluğunu kaldıramamıştır” dedi.
Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN'de hazırlayıp sunduğu Baş Başa programına konuk olan Gazeteci Atilla Dağıstanlı, Aydın siyasetini ve Büyükşehir Belediyesi’ndeki usulsüzlükleri değerlendirdi.
"ÇERÇİOĞLU'NUN AYDIN'A, CHP'YE VE TÜRKİYE'YE ZARARI VAR"
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile bürokratlarının usulsüzlüklerini 3 farklı yönden incelediğini belirten Atilla Dağıstanlı, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve birlikte çalıştığı yönetici kademesinin içinde olduğu ve Cumhuriyet Savcısının mütalaasında, ceza almalarına kesin gözüyle bakılan bir duruşma vardı. 3 Kasım’daki bu duruşma ile ilgili beklenen karar, Şubat ayına ertelenmiş. Davanın ertelenme gerekçesini merak ediyorum. Devletin öğrenemeyeceği hiçbir sır yoktur. Ama buna rağmen sürüncemede kalıyorsa, bilinçli bir şekilde erteleniyorsa Aydın halkı seçimlerde kendini gösterecektir. Mali Suçları Araştırma Kurulu'ndan (MASAK) rapor istemiş hakim diye duydum. Bu olaylara üç farklı yönden bakıyorum. Bir gazeteci olarak objektif bakıyorum, iki Aydın'da yaşıyorum, üçüncüsü Cumhuriyet Halk Partiliyim. Bunların üçünü harmanladığım zaman ortaya geçmişteki deneyimlerimden Aydın siyasetinde bunca yıldır hiç böyle bir kepaze dönem yaşanmadı. Bir Belediye Başkanı hakkında bu kadar suç duyurusunda bulunulmadı. Belediye Başkanının etrafında 'yiyicileri, avantacıları var' diyen bir avukat ortaya çıkmadı. Bizi yasal yollarla susturacaklarını sanıyorlarsa çıkıp bunları da kullansınlar. Hakim karşısında da olsa ben bunları söyleyeceğim. Özlem Çerçioğlu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 17 ilçenin sorumluluğunu aldı mı? Belediye Başkanlığında partiye değil kişinin kendisine oy verilir. Kişi düzgündür, şehrin geleceğine katkı sağlayacak birisidir gider ona oy verirdik. Özlem Çerçioğlu Aydın'da yaşayan insanların kendisine emanet ettikleri Büyükşehir Belediye Başkanlığı olma sorumluluğunu kaldıramamıştır. Çevresine topladığı bir takım bürokratlar han, hamam sahibi oldular. Bu nasıl oluyor? Bunun Aydın'a, CHP'ye ve Türkiye'ye zararı var" dedi.
"YAPTIRIM UYGULAMADIĞI GİBİ DESTEK VERİYOR"
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yanında çalışan bürokratlara hiçbir yaptırım uygulamadığını aksine destek çıktığını vurgulayan Dağıstanlı, Özlem Çerçioğlu'nun bürokratları görevden alırsa konuşacakları sebebi ile görevden almayarak kendi çaresizliğine çare aradığını vurguladı.
Didim'e arkadaşının evine misafir olarak gitmesini sosyal medyada eleştiren Barış Altıntaş'a şu ifadeleri kullanarak cevap verdi: " Benim özel hayatım seni neden ilgilendiriyor? Sen Gazeteciler Cemiyeti'ne Merve'nin şirketinden hediye ettiğin polarlarla ilgili konuşma yaptım diye mi beni eleştiriyorsun? Gazeteci rüşvetle iş yapmaz. Sen onu teklif etmekle rüşvet teklif etmişsin" (MEHMET AYDIN)
HABER VİDEOLARI

Çeyiz kültürü, Anadolu’nun en köklü geleneklerinden

Aydın’ın en işlek noktalarından biri olan Adnan Menderes Bulvarı’nda yol

Selime Aydemir ve Ukraynalı Victoria Sağdıç'ın sunduğu eğlence dolu program

TVDEN ekibi olarak Aydın’da yaşayan vatandaşlara kentte yaşamın avantaj mı yoksa

tvDEN ekibi olarak Aydın'da mikrofon uzattığımız vatandaşlar, toplumsal değerlerin

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Eğrikavak Mahallesi’nde incir üreticisi

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Bıyıklı Mahallesi’nde, geçmişin

Aydın’ın 1. Sanayi Sitesi'nde yarım asırdır jiplerle ilgilenen İhsan Akdeniz,

Aydın’da ikinci el otomobil piyasası, son faiz indirimine rağmen hâlâ

Aydın'daki ulaşım imkanlarının yeterliliği, son zamanlarda vatandaşların sıkça

Aydın Efeler’de kurulan pazarda meyve ve sebze fiyatları son dönemde ciddi

Aydın’da ikinci sanayi bölgesinde hizmet veren Kavak’s Oto Bakım

Çerçioğlu’nun ilk oturuma katılmaması ve mecliste yaşanan gerginlik

Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Taner Güneş, ilçedeki bamya üreticilerinin

Aydın Yıldızspor Teknik Direktörü Samet Albayrak, kulübün yeni

Aydın’ın İncirliova ilçesinde hizmet veren Nova Mobilya, uygun fiyatlı,

Kardeşköy Spor, 2000 yılından bu yana başkanlığını yürüten Hüseyin

Aydın’ın Efeler ilçesinde, Ramazanpaşa Sarraflar Çarşısı’nda

Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Taner Güneş, yaklaşan pamuk hasadı öncesinde

Aydın’ın merkezi noktalarından Sevgi Yolu’nda faaliyet gösteren Sevgi

Hazır giyimin yükselişiyle yok olmaya yüz tutan manifatura kültürü,

Aydın İsabet Okulları, 2025–2026 eğitim öğretim dönemine yeni bir

Bir zamanlar kapı önlerinde çay eşliğinde edilen sohbetler, çocukların

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Eğrikavak Mahallesi’nde yaşayan

Aydın’da eğitim ve toplumsal dayanışmayı bir arada yürüten Aydın İsabet

Bakan Tekin’in zorunlu eğitim süresinin kısaltılmasına yönelik açıklamaları

Aydın’ın eğitimde öncü kurumlarından Aydın Bil Koleji, 2025-2026 eğitim

Aydın sokaklarında mikrofonumuzu “Bir erkeği en iyi kim tanır, annesi mi yoksa

Aydın’ın Efeler ilçesinde 3, Nazilli’de 2 şubesi bulunan Güldeste

Selime Aydemir ve Ukraynalı Victoria Sağdıç'ın sunduğu eğlence dolu program

Aydın’ın Çine ilçesinde yaşayan Cihan Akkurt, Aydın’ın düşman

Aydın’da vatandaşlara sosyal hayatta kendilerini ne kadar güvenli hissettikleri

35 yıllık deneyimiyle Türkiye’nin en büyük mobilya üretim

2025-2026 eğitim-öğretim yılına sayılı günler kala, üniversite öğrencilerinin

SD İşitme Cihazları Kurucusu Sedanur Koç Kayhan, kulak sağlığı konusunda toplumda

CHP'den istifa edip 14 Ağustos'ta AK Parti'ye katılan Aydın Büyükşehir

Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda, okullarda serbest kıyafet

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden emekli bürokrat İbrahim Gürdal,