"FETÖ virüsü sirayet ettiği her yere zarar verdi"
15 Temmuz 2020, Çarşamba 13:37| Tweet | ||
|
||
Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, 15 Temmuz’un yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Darbeci zihniyetle mücadele edebilmek için demokrasi, adalet ve devlete sadakat gerektiğine vurgu yapan Genel Başkan Uysal, "FETÖ virüsü sirayet ettiği her yere, bedene, onmaz zararlar verdi" dedi.
“Ülkenin gördüğü en büyük cürüm hareketinin 4. yılındayız” diyen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Milletimizin egemenliğine sahip çıktığı, ecdadının mirası, imanının esası dahilinde boyun eğmediği, can vermek pahasına teslim olmadığı, aziz vatanını teslim etmediği bir gecenin üzerinden 4 yıl geçti. Dört yıl geçti; ülkenin gördüğü en büyük cürüm hareketinin ülkenin bütünlüğüne, milletin egemenliğine, devletin bekasına saldırmasının üzerinden.
Ve dört yıl önce “Cenk meydanında nice koç yiğit, Din ve yurt için oldular şehit." Dört yıldır lanetleniyor, tespitler yapılıyor, hatta siyasetlere alet ediliyor ancak, maalesef bir türlü tedaviye geçilemiyor. Tekrar böyle bir hadisenin yaşanmaması için neler yapılması gerektiğini bir türlü konuşamadık."
"15 TEMMUZ ÜZERİNDEN KARŞITLA HESAPLAŞIYORLAR"
"Bu hain darbe girişiminin sorumlularına hesap soramama nedeni; 15 Temmuzla ve sebep olanlarla hesaplaşmak yerine 15 Temmuz üzerinden "karşıt"la hesaplaşma yolunu seçen anlayıştır. Demokrasinin bir panzehir olduğunu görmek yerine adeta demokrasiyi zehir addeden, adaleti tesis etmenin kendi gücünü zayıflatacağını zanneden anlayış bu sürecin mesulüdür. Liyakati ortadan kaldırarak mensubiyetlerle, aidiyetlerle devleti idare etmeye çalışan, kendi gücünü ihdas etmek için devleti zayıflatan anlayış bu girişimin sebebidir. Hülasa 15 Temmuz’un arkasında bir zihniyet saklıdır. Mücadele edilmesi gereken de bu zihniyet, kendi fikrini dayatan, bir zümrenin hakimiyetine dayalı idari anlayışı ortaya koyan yaklaşımdır. Mücadelenin ise tek ve geçerli yolu; daha fazla demokrasi, işleyen bir adalet ve kişilere, gruplara değil devlete sadakattir."
"SİYASİ PANDEMİ O GÜN MASKE TAKANLAR YÜZÜNDEN YAYILDI"
"Bugün korona virüs dolayısıyla insanların yaşamına mal olan bir pandeminin, salgının bir benzerini, hepimiz yıllar boyu siyasal ve bürokratik alanda yaşadık. Bugün maske takarak bir nebze de olsa korunabildiğimiz salgın, o gün maske takanlar nedeniyle yayıldı. Maalesef bu hain terör örgütü, türlü türlü maske takarak her kademede, her mevkide mevzi kazandı. Bu maskeli terör örgütü, ölümlere sebep oldu. Yalnızca kurulan kumpaslarla onurlu insanların ömrünü çalmakla yetinmedi; adaleti, kurumlara olan güveni, liyakati de tamiri zor olacak biçimde katletti."
"FETÖ VİRÜSÜ ONMAZ ZARARLAR VERDİ"
"Tıpkı korona virüs gibi FETÖ virüsü de sirayet ettiği her yere, bedene, onmaz zararlar verdi. Kimisine adam kayırmayı öğretti kimine liyakatsizliği, kimine kumpas kurmayı öğretti kimine zulmü, kimine iftirayı öğretti kimine itibar suikastini. Hulâsa bu ülke eşi görülmemiş bir hastalığın pençesinde yıllar boyu cebelleşti."
"15 TEMMUZ BU SALGININ PİK NOKTASIYDI"
"Ama bu hastalığa sebep olan virüs evvela bağışıklığımızı kırdı! 2010 referandumu ile başlayarak önce hukuk sistemimizin immün yapısını çökertti. Demokratik değerlerimizi alt üst ederek siyasal olarak korunmasız kıldı. Nihayetinde 15 Temmuz bu salgının pik noktasıydı. Yıllar boyu münferiden adaleti, demokrasiyi, teamülleri, içtihatları, inançları katlettiği yetmedi, 15 Temmuz’da toplu bir katliama girişti. Bakın yaşadığımız Korona virüs salgınına atıfla anlatırken bir kamu spotu geldi aklıma. Virüsü göremediğimizi, görürsek korunabileceğimizi ifade eden bir reklam dönüyor malumunuz. Evet, Covid-19 salgınına sebep olan virüsü göremiyoruz. Korunmak bu sebeple daha zor belki ama 15 Temmuz’a sebep olan virüs ayan beyan ortada! Gayet net görebiliyoruz. Demokrasiye düşman olan, adalete güveni yıkan, hukuk sistemini işlemez kılan, adam kayıran, liyakatsizlerle iş tutan, idarede keyfince tensipte bulunan, insanı ayıran, alkışlayanı koruyan, dokunanı yakan bir virüs bu! Dolayısıyla görebildiğimiz bu virüsten korunmak daha kolay! Bu saydıklarımı ortadan kaldırdığımızda kolaylıkla kurtulabileceğiz."
"DEVLET VE MİLLET EL ELE MÜCADELE ETMELİYİZ"
"Revaçtaki tabirle bu virüsün “bulaş riskini” düşürmenin yolu belli. Yukarıda da ifade ettim; demokrasi ve adalet!
Tıpkı içinde bulunduğumuz salgınla mücadele ederken başarıyı yakalamamız için geçerli kaidede olduğu gibi bu ve benzeri hastalıklarla mücadelenin yolu da topyekûn, devlet ve millet el ele mücadele etmek. Demokrasiyi herkes için istemek, adaleti herkese eşit biçimde işletmek. Ve elbette en sıkı tedbirlerle bu veya başka bir virüsün yayılmasını önleyerek… O melun geceyi, o meşum olayı, o hain kalkışmayı hafızalardan silmek elbette mümkün değil. Kaldı ki hatırlarda tutmak gerekli belki de. Zira ödediğimiz bedeli, yitirdiğimiz onlarca kahraman bedeni hep hatırda tutarak yaşamak, tedbir için, temkin için önemli de. Lakin 15 Temmuz’a sebep olanları devletimizin, bürokrasinin, topyekûn idari sistemimizin kurumsal hafızasından silmek mümkün. İki hafta önce Yassıada’da hukuksuz yargılamaları yapan, alçak kararları alan Yüksek Adalet Divanı’nı münhal kılacak bir kanuni düzenleme yaptık. Çok şükür ki büyük bir mutabakatla kanunlaştı. O gün de belirttiğim üzere; yerinde ama eksik bir düzenlemeydi. Zira darbecilerin itibarını zımnen korumaya devam edecek şekilde kamu kurumlarında, kamusal alanlarda isimlerinin varlığının devamı bir çelişkiydi. Bu vesileyle bir teklifte bulunduk ve o hain darbeyi yapan, kanunsuz emirleri uygulayan, talimatları yerine getirenlerin itibarlarının alınmasını talep ettik. Yani bir kanuni düzenleme istedik. İşte buradan hareketle belirtmekte yarar var; çok şükür ki 15 Temmuz Darbe kalkışması bekledikleri sonuca ulaşamadı. Bu hainler 27 Mayıs’ta, 12 Eylül’de kendi soysuz ecdatlarının başardıklarına vakıf olamadı."
"DAHA FAZLA KENETLENEREK O GECENİN İZLERİNİ SİLEBİLİRİZ"
"Dolayısıyla izlerini silmek daha kolay. Herhangi bir kanuni düzenlemeye gerek duymadan, anayasayı, kanunları hakkıyla işleterek, demokrasiye işlerlik vererek, liyakati önceleyerek, siyasi karşıtlıklarımıza bu ihaneti konu etmeyerek ve daha fazla birbirimize kenetlenerek o gecenin izlerini silebiliriz. Bu sayede zihninde demokrasiye karşı, millete, devlete karşı düşmanca hülyaları olanların kâbusu olmamız mümkün. Sözlerime son verirken bir kez daha yıldönümü vesilesiyle Şehitler Kervanı’na katılan 15 Temmuz’da Şehit olanlarımızla birlikte tüm Şühedaya Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizin huzurunda saygıyla eğiliyorum.” dedi. (HABER MERKEZİ)

Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) yönetimi, Adana Valisi

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Başkanı Vedat Gündoğan ve

Aydın’ın Efeler ilçesine vatandaşlara çocuklarına hangi isimleri

Aydın’ın Efeler ilçesinde emekli ve yaşlılar, günlerini büyük

Aydın’da fizyoterapist Sinem Acıkmaz, son yıllarda fiziksel aktiviteye olan

Aydın'ın ana arterlerini etkileyen Dörtyol ve akıllı kavşak düzenleme

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde sahilde turşu satışı yapan emekli Nedim Selçuk,

Aydın’ın Efeler ilçesinde Aydın-Muğla Karayolu üzerinde meydana

Aydın’ın yeni kurulan Kadın Sağlığı ve Menopozla Yaşam Derneği (KAMEDER), Efeler

Aydın’ın gözde turizm merkezlerinden Kuşadası, baharın yüzünü

Aydın’ın Efeler ilçesinde yorgancılık geleneğini 1988’den bu yana

Aydın’ın Efeler ilçesinde, Recep Tayyip Erdoğan İlkokulu ve Ortaokulu

Aydın’ın Efeler ilçesinde 10 yıldır sahaflık yapan Fehmi Keskin, dijital

Dijitalleşmenin hızla yayılması ve modern yaşamın temposunun artması, insanların günlük

Mart ayının gelmesiyle çağla tezgahlarda yerini aldı. Fakat pazar esnafı, bu

Aydın’ın Çine ilçesinde kendisini kolluk görevlisi olarak

Aydın'ın Efeler ilçesinde her hafta binlerce vatandaşın uğrak noktası olan

Türkiye’de genç işsizliği giderek büyüyen bir sorun haline

Aydın’da emekli polis Mustafa Demirel, küçük dükkânında

Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler ve küresel piyasalardaki dalgalanmalar

Orta Doğu’da yaşanan gelişmelerin ardından akaryakıta gelen yeni zamlar sürücülerin

Bayramın ikinci gününde akaryakıt almak için istasyonlara yönelen

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Hasan Haşimoğlu, bayram günü

Aydın’da uzun yıllardır görev yapan Üroloji Uzmanı Operatör Doktor

Aydın’ın Böcek Mahallesi’nde Ramazan Bayramı’nın ilk günü

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Aydın’ın Efeler ilçesinde

Aydın’da diyetisyen Büşra Uçar, bayram öncesinde vatandaşların

Aydın’da görev yapan Gastroenteroloji ve İç Hastalıkları Uzmanı

Aydın’ın iş dünyası, AY-SİAD’ın geleneksel iftarında bir araya gelerek

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Aydın’da şehirlerarası otobüs

Aydın’da uzun yıllardır baklava ve tatlı sektöründe faaliyet gösteren

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül,

AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, Efeler’de Cumartesi Pazarı’nı

Aydın’da ticari araçlar otomobile dönüşüyor: Mazaka Otomobil

Yaklaşık 2 yıl önce yürürlüğe giren Katliam Yasası’nın ardından

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan cuma pazarında vatandaşlara Ramazan

Türkiye’de ara tatillerin kaldırılıp kaldırılmaması konusu yeniden gündeme








