Başkan Zolan, yeni stadın yerini açıkladı
15 Eylül 2020, Salı 13:52| Tweet | ||
|
||
Denizli’ye kazandırılacak yeni stadın yerini açıklayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yeni tesis yapıldıktan sonra mevcut stadın millet bahçesine dönüştürüleceği müjdesini verdi.
Yeni stadın şehrin hemen yanı başında olacağını söyleyen Başkan Zolan, FİFA standartlarında bir stadın yanında, birçok sportif tesis ile birlikte insanların buluşma noktası olacak bir bölge parkının planlandığını söyledi.
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı 2.Birleşimi, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda gündemin 27.maddesinde yer alan Denizli’ye kazandırılacak yeni stat yeri plan değişikliği konusunda görüşüldü. Stat yerini belirlemek için başta ulaşım kolaylığı olmak üzere ok alternatifli bir şekilde düşünüldüğünü söyleyen Zolan, alanın dar olmasına, otopark ve ulaşım sorunlarına değindi.
Stat yeri için ilk etapta Ankara-İzmir Çevre Yolu üzerinde Eskihisar - Laodikya yakınlarında bir yer tespit edildiğini hatırlatan Başkan Zolan, “Bölgede yapılan deneme kazıları sonucu bu alandan da vazgeçildi. Tarihi eserlerin olduğu noktada stadın yapılması mümkün değildi. Sonrasında yeniden yer arayışına girdik. Bugün yeni tespit ettiğimiz yeri görüşüyoruz. Bana göre burası Eskihisar bölgesine göre daha anlamlı, daha şehrin bitişiğinde olan bir yer. Hem genişleme imkanı da var. Sadece stat değil, etrafında birçok sportif tesis yapabilme olanağı bulunan, insanlarımıza buluşma imkanı sağlayan bir alan. Genişlik anlamında ihtiyacımıza fazlasıyla karşılık verecek bir alan. Ayrıca bu alanda yapılacak olan stat, FIFA standartlarına uygun olarak kuzey-güney doğrultusunda planlanmıştır” diye konuştu.
Ulaşım boyutuna bakıldığında ise Kayalar Mahallesindeki yeni stat alanının İzmir Bulvarı’na 600 metre uzaklıkta olduğunu, Üçler bölgesi ve Ali Marım Bulvarı’na uzanan 50 metre genişliğindeki yolun bitişiğinde bulunduğunu belirten Zolan, “Alan insanlarımıza sıkıntı vermeden geliş gidişi sağlayacak bir aks üzerinde, çok geniş yolları var. Stat alanını saran 20-21 metrelik birkaç tane yol var. Bu yollar mevcut stadımızın olduğu Lise Caddesi ve Gazi Bulvarından daha geniş yollara sahip. Ulaşım anlamında herhangi bir sıkıntı yaşamayacağımız bir noktada. Parklanma anlamında da birçok imkanı barındırıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan gelen heyet yeri inceledi ve stat yapılacak en iyi alanlardan olduğunu raporlarında hazırladı. Bakanlığımızdan da uygun görüşleri almış olduk” dedi.
Denizli’nin beklediği güzel yatırımlara hep beraber kavuşmayı arzuladığını söyleyen Zolan, “Bu stat yapılıncaya kadar mevcut stat fonksiyonunu ifa edecek. Ne zaman yeni stat yapıldı, faaliyete geçti mevcut alanda da bir millet bahçesi düzenleyeceğiz. Yoğun yapılaşma olan bölge insanlarımızın nefes alacağı bir yer haline gelecek. Her iki taraftan da baktığımız zaman mevcut stadın millet bahçesi olması ve yeni stadımızın alanın genişliği, ulaşımla ilgili sorunların olmayacağı bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Emek veren, tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

Aydın’da aylar süren heyecan sona erdi. Zoroğlu Alışveriş Merkezi’nin

Aydın’da kaldırım işgalleri her geçen gün artarken vatandaşlar,

Aydın’da 18 Yaş Sorusu Duygulandırdı! “O YAŞA GELMEK SERVETE MAL OLSA

Aydın sokaklarında kimine göre hayal, kimine göre acı bir gerçek.

Aydın sokaklarında “Bir günlüğüne bir şeyi yasaklama hakkınız

Aydın Valisi Yakup Canbolat, yapımı tamamlanma aşamasına gelen Aydın Şehir Hastanesi’ni

Aydın’da mikrofon uzattığımız vatandaşlar, sosyal medyanın insanlar üzerindeki

TMOBB Jeoloji Mühendisleri Aydın İl Temsilcisi Salih Kaymak, “Şu anda Aydın

Aydın’da havaların serinlemesiyle birlikte pazarlarda turşuluk sebze telaşı

Kış kapıya dayandı. Havalar yavaş yavaş soğumaya başlarken, Aydınlı vatandaşlara kış

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Mustafa Mutlu Yılmaz, 30 yılı aşkın

Nazilli Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odası Başkanı Hüdai Tosun, ilçede

tvDEN'de Forum Aydın AVM’nin katkılarıyla hazırlanan Uzmanına Sor programı,

Hukukçu-sosyolog Zekai Savaşlar, tvDEN ekranlarında yayınlanan Kuş Bakışı programında

Aydın sokaklarında mikrofon uzattık, “Sizi en çok rahatsız eden şey nedir?”

Ekim ayının son günlerinde Aydın’ın Kuşadası ilçesi, farklı ülkelerden

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 55 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Kazım Kahyaoğlu,

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bu hafta kurulan semt pazarında hem pazarcılar

Aydın’da Salı Pazarı, sadece taze gıda ürünleriyle değil, uygun fiyatlı

Cumhuriyet’in 102’nci yılına günler kala, Aydın sokaklarında vatandaşlara

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun

Sonbaharın son ayına girilmesine sayılı günler kala, Aydın’ın turizm cenneti

Aydın’ın Efeler ilçesi Doğu Gazi Bulvarı Hasanefendi Mahallesi’nde

Aydın’da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, kent genelinde

tvDEN ekranlarında yayınlanan Gündem Özel programında bu hafta, kamuoyunda

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yiyecek

Aydın’ın Nazilli ilçesinde kurulan Perşembe Pazarı’nda bu hafta

Bir dizi ziyaret kapsamında Aydın’a gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Prof.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde vatandaşlar, Aydın Büyükşehir Belediye

Aydın’ın Didim ilçesi Altınkum sahilinde faaliyet gösteren su sporları

TvDEN ekranlarında yayınlanan Söz Muhtarda programının bu haftaki konuğu, Kuyulu

Eski İçişleri Bakan Danışmanı Haldun Haşmet Aysan, Gündem Özel’de

tvDEN’de “Şehir ve İnsan” programını sunan eski Aydın Belediye Başkanı

tvDEN ekranlarında Kuş Bakışı'nı sunan hukukçu-sosyolog Zekai Savaşlar,

Forum Aydın AVM’nin katkılarıyla hazırlanan Uzmanına Sor programının bu haftaki

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren Güldeste Mandıra Kahvaltı

Yeni yıla aylar kala 2026 yılı asgari ücret beklentisi Aydın’da da gündemin

Adnan Menderes Üniversitesi öğrencileri, kampüs yaşamında karşılaştıkları







