SON DAKİKA

“Doğalgaz ve jeotermali Büyükşehir engelledi”

27 Şubat 2024, Salı 23:39
Son güncelleme: 17 Mart 2024, Pazar 01:55

     


Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu tvDEN ekranlarında yayınlanan “Baş Başa” programının konuğu Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol oldu. Erol muhalefetin tüm engellemelerine rağmen pazaryerinin temelini attıklarını belirtti. Buharkent’e doğalgaz ve jeotermal enerjinin gelmemesinin sebebinin ise Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun engellemeleri olduğunu da belirten Erol, “halkımız bunları öğrenmeli” dedi.

“MUHALEFETE RAĞMEN PAZARYERİ TEMELİ ATILDI”

Başkan Mehmet Erol, mutlu ve gururlu olduklarını belirterek, özlemle beklenen ve kendilerinin 10 yıldır sözünü ettikleri pazaryeri temel atma törenini yaptıklarını söyledi. Mütevazi bir törenle temelini attıkları pazaryerini görkemli bir açılışla halka kazandıracaklarını belirten Erol, “Muhalefetin bazı engellemeleri yüzünden pazaryeri süreci biraz uzadı. Ama sonunda ihalesi yapıldı, ocak ayı başında sözleşmesi ve yer teslimi yapıldı şimdi de temelimizi attık. Muhalefet engelini aştık, pandemi süreci girdi, ekonomik şartlar değişti. 2021’den beri bunun ihalesi yapılıyor. Birkaç defa revize etmek zorunda kaldık. 8 defa ihale yaptık. O zaman 6 milyon liraya mal olacak iş yeri şimdi neredeyse 100 milyon liraya mal olacak. Bir de şu var vatandaşımızın bu hizmetten yararlanması gecikti. Şuanda bu hizmet yapılıyor ve ortaya çıkıyorsa bu milletin desteği ile olmuştur. Çünkü muhalefet bizi bu konu da çok oyaladı. Sevgili Buharkentli hemşerilerime sesleniyorum; biz mecliste ne kadar güçlü olursak o kadar etkili ve hızlı hizmetler yaparız” diye konuştu.

“BUHARKENT’E TERMAL VE DOĞALGAZIN GELİŞİNİ ÇERÇİOĞLU ENGELLEDİ”

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol “Jeotermal ile ilgili çalışmamız 2016’nın sonunda başlamıştık. İlgili santral şirketinin sahibi ile görüştük. Suyun bize kullanımını temin etmesiyle ilgili anlaşmaya vardıktan sonra biz ilan etmiştik. 2017’nin başında Büyükşehir Belediye Başkanı bana sözlü olarak sonra da yazılı olarak da yetkinin kendisinde olduğunu, bu hizmeti yapamayacağımızı, kazı izni dahi vermeyeceğini ifade etti. Sonra da ‘Hukuki sorunlara neden olmamak için bu işe girmeyin’ diye yazı yazdı. O süreçten itibaren biz, yasanın değişmesi, yetkinin ilçe belediyesine geçmesi için birçok mevki ile görüştük. Tasarı hazırlandı yetkinin ilçe belediyelerine de verilmesi hususunda. Ancak gündem çok hızlı değiştiği için bir türlü yasalaşamadı. Araya pandemi ve deprem gibi olağanüstü konular girdi. Yetkiyi alamadık biz jeotermal konusunda” dedi. Erol, 2019 yılı haziran ayında doğalgaz ile ilgili meclisten karar aldıklarını söyledi. “Sadece Buharkent değil ama o an için Aydın’daki doğalgaz ulaşmamış ilçelerin tamamını kapsayan bir önerge verdik Büyükşehir Belediye Meclisinde. Bu ilçelerin de doğalgaz dağıtımı kapsamına alınmasına yönelik büyükşehir meclis kararı gerekiyor. Bunun için önerge verdik. Reddedildi, kabul edilmedi. Bir sonraki ay tekrar önerge verdik, yine reddedildi. Gündeme dahi aldırmadılar, çoğunluk onlarda biliyorsunuz. Doğalgaz ile ilgili algıyı ortadan kaldırmak için söylüyorum bunu” diyen Erol, bu konuya açıklık getirmek istediklerini kaydetti.


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler