SON DAKİKA

Aydın'da amatörler toplandı

3 Eylül 2019, Salı 12:40

     


Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından 2019-2020 sezonu öncesi Başkanlar Kurulu toplantısı yapıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler Aymira Otel'de gerçekleşen toplantıda bir çok sorun konuşuldu. Toplantıya kulüp başkanları, yöneticileri ve antrenörleri katıldı, yeni sezon öncesi bilgiler aldı. Toplantıda konuşmaların yanı sıra fikstür çekimi yapıldı. Fikstür çekiminin ardından da akşam yemeği ile toplantı sonlandı.

Kürsüye ilk çıkan isim Aydın ASKF Başkanı Hasip Arıkan oldu. Arıkan, öncelikle tüm kulüplere geldiği için teşekkür ederken, bazı konularda da veryansın etti. Arıkan, "Bu toplantıda amatör kulüplerin dostluklarını pekiştirmek istedik ve yeni sezon öncesi değişen kuralları anlatmak istedik. Aynı zamanda da fikstür çekimini yapmış olacağız. Her yıl yaklaşık 2 bin 500 civarında filiz lisans çıkarıyoruz. Bir sezonda oynadığımız maçlar boyunca güvenliği sağlayan polis ve jandarmaya da teşekkür ediyoruz."

"DAHA ÇOK TESİS LAZIM"

"Tesis konusunda Buharkent'ten, Köşk'e kadar sıkıntı yok. Sıkıntımız merkezde. 35 takım iki sahayı kullanıyor. Saha 6'ya bölünüyor. Her zaman dile getiriyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bu konuda girişim başlatacaktır. Önce Çeştepe daha sonra da Kardeşköy sahaları hizmete girecek. Sultanhisar'ın merkezde bir stadı yoktu. Aydın Büyükşehir Belediyesi oraya bir stat yaptı. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin de tesis anlamında sıkıntılı olan ilçelere bu tür yatırımları yapmasını bekliyoruz. Ayrıca Aydın Valiliği tarafından daha önce yapılan malzeme yardımının bu yıl da yapılması için talepte bulunduk" dedi.

"ALTYAPI ŞART"

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Aydın Şubesi Başkanı Tevfik Ata Tekin, "Aydın'da Büyükşehir Yasası ile bir çok amatör kulüp sıkıntıya girdi. Baktığımızda Aydın'da sadece Nazilli Belediyespor profesyonel liglerde kaldı. Bu konuda daha çok çalışıp Aydın'ı ayağa kaldırmamız gerekiyor. Aydın, daha önce 5 takımla profesyonel liglerde temsil ediliyordu. Aydın olarak bu konuda sınıfta kaldık" dedi.

ARAÇ GİRİŞİ HAKKINDA ADIM ATILDI

Efeler Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mitat Yıldırım yaptığı konuşmasında önemli bir konuya değindi. Adnan Menderes Stadı ile yan sahalardaki boşluğa araç girişini yasaklamak için çalışma başlattıklarını söyledi. Yıldırım, "Efeler'de tesisler konusunda sıkıntılarımız var. Bunu biz de dile getirdik. Amatör futbolda 2 bin müsabaka yapılıyor. Bu büyük bir rakam" dedi.

Toplantının son bölümlerinde Aydın İl Hakem Kurulu üyesi Ali Hakan Koç tarafından yeni sezon öncesi yapılan futbol kuralları değişiklikleri anlatıldı. Futbol İl Temsilcisi Hakan Açıkgöz tarafından da yeni sezon öncesi amatör futbol liglerinde uygulanacak olan esaslar konusunda kulüplere bilgi verildi.

Toplantının ardından eğlenceli akşam yemeğinde kulüp yöneticileri doyasıya eğlendi.

Toplantıya Aydın ASKF Başkanı Hasip Arıkan, ASKF üyesi ve Nazilli eski Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, 133 Nolu Şehiriçi Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı ve ASKF üyesi Okan Yalçın, Aydın Şoförler Otomobilciler Otobüsçüler ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Semih Özmeriç, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Aydın Şube Başkanı Bülent Kılıç, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Aydın Şube Başkanı Tevfik Ata Tekin, Türkiye Saha Komiserleri Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Kurşunel, Aydın İl Hakem Kurulu Başkanı Mücahit Tatar, kulüp başkanları ve yöneticileri katıldı. (SPOR SERVİSİ)







 
Son Eklenen Haberler