SON DAKİKA

Başkan Şahin: Görünmez kahramanlarımızın günü kutlu olsun

24 Nisan 2021, Cumartesi 11:01

     


Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cemil Şahin, “Veteriner Hekimler, ülke sağlığının görünmez gizli kahramanları oldukları ve tevazuyu elden bırakmadıkları için kutsal hizmetleri her zaman derinden yürütmüştür. İnsanlığa hizmeti kendine şiar edinmiş meslektaşlarımızın Dünya Veteriner Hekimler Gününü kutluyor, büyük hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Her yıl nisan ayının son Cumartesi günü, Dünya Veteriner Hekimleri Günü olarak kutlanmakta olduğunu belirten Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cemil Şahin, gıda, çevre, hayvan sağlığı ve halk sağlığı gibi birçok alanda mücadele eden meslektaşlarının gününü kutladı.

“MESLEK ŞEHİDİ OLMUŞLARDIR”

Dünya Veteriner Hekimleri Günü nedeniyle mesleğin önemine ve sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amaçlandığını ifade eden Başkan Şahin, “Veteriner Hekimler, kamuoyunda bilindiği gibi yalnızca hayvan muayene ve tedavi hizmeti değil, toplum sağlığını korumaya yönelik de birçok alanda hizmet vermektedir. Meslektaşlarımızca gıda sağlığı, çevre sağlığı, hayvan sağlığı ve halk sağlığı üzerine tarihimiz boyunca çok kıymetli hizmetler verilmiştir. Bu uğurda, birçok meslektaşımız, laboratuvarlarda insanlık için çalışırken, yollarda, kuş uçmaz kervan geçmez bölgelere sağlık götürmek için trafik kazalarında, hayvancılık işletmelerinde kaçak akım nedeniyle muayene esnasında elektrik akımına kapılarak ve birçok zoonoz (hayvanlardan insanlara geçen)hastalık nedeniyle meslek şehidi olmuş, kliniklerinde, kesimhanelerde, kamu adına hizmet verdiği esnada sahada, insanlık için çalışırken insanlardan şiddet görmüş, darba uğramış, bıçaklanmış, silahla yaralanmış ölümlerden dönmüştür” diye konuştu.

“VETERİNER HEKİMLER ÖNCELİKLİ AŞILAMA KAPSAMINA DAHİ ALINMAMIŞTIR”

“Ancak günümüzde maalesef bu kadim meslek, anasının ak sütü gibi helal olan birçok özlük hakkından mahrum bırakılmıştır” diyen Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cemil Şahin, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Fiili hizmet zammı hakkı dahi elinden alınmış, sağlığın her alanında görev yaptığı, birçok kanunda sağlık sınıfı sayılmasına rağmen birçok yasal ve pratik düzenlemelerde sağlık çalışanı olarak görülmemiş, yerli ve milli Kovid-19 aşı çalışmalarında sonuca en yakın olan projeleri yürütmüş olmasına rağmen Veteriner Hekimler öncelikli aşılama kapsamına dahi alınmamıştır. Gelişmiş ülkeler, Kovid-19 pandemisi yönetimini Veteriner Hekimlere emanet etmişken, bizde tam tersi, hastalıktan koruma gereksinimi dahi hissedilmemiş, koronavirüsün pençesine atılmış, enfeksiyon ve temas nedeniyle karantina zarureti ortaya çıkmış ve bu nedenle hem özel sağlık hizmeti sunan hem de kamu adına sağlık hizmeti veren meslektaşlarımız etkisiz hale gelmiş, getirilmiştir. Veteriner Hekimler, ülke sağlığının görünmez gizli kahramanları oldukları ve tevazuyu elden bırakmadıkları için kutsal hizmetleri her zaman derinden yürütmüştür. Bu nedenle, yetkililer, bu kadim mesleğin mensuplarının haklarını ve hizmetlerini ikinci plana atmışlardır. Samimi olarak ifade etmek isterim ki Veteriner Hekimleri görmezden gelmek önümüzdeki dönemde, yeni dünya düzeninde ülkemize, halkımıza ciddi zarar verecek ve toplum sağlığında kapanmaz yaralar açacaktır. Tüm bu duygu ve düşüncelerle, insanlığa hizmeti kendine şiar edinmiş meslektaşlarımızın Dünya Veteriner Hekimler Gününü kutluyor, büyük hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. (KARDELEN ÇERÇİ) 







 
Son Eklenen Haberler