‘Mağduriyetimizin sebebi ASKİ’
26 Mayıs 2026, Salı 12:54| Tweet | ||
|
||
Aydın’ın Köşk ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen sel felaketi, sanayi sitesi esnafı ile çevrede bulunan tarım arazisi sahiplerini mağdur etti. Çarşı Mahallesi’nde bulunan tarım arazileri ve sanayi bölgesinde büyük çaplı zarar meydana geldiği belirtildi.
“TARIM ARAZİLERİ VE İŞ YERLERİ SU ALTINDA KALDI”
Yağışların ardından dere yatağının taşmasıyla birlikte sanayi sitesindeki birçok iş yerini su basarken, tarım arazileri de çamur ve su altında kaldı. Bölge esnafı ve arazi sahipleri, yaşanan mağduriyetin önlenmesi için daha önce yetkililere defalarca uyarıda bulunduklarını ancak herhangi bir çalışma yapılmadığını iddia etti.
Sanayi esnaflarından Engin Yeni, bölgedeki dere taşkınına dikkat çekerek, “Bütün arazilerimiz çamur ve su altında kaldı. Yetkilileri daha önce çağırdık, taşkına neden olan noktayı gösterdik ancak hiçbir önlem alınmadı. Hem çiftçiler hem sanayi esnafı mağdur oldu” dedi.
“KEPÇE İSTEDİK, KİMSE GELMEDİ”
Sel nedeniyle iş yerlerini su bastığını belirten esnaf Fatih Bey ise, “Yetkilileri arayıp kepçe istedik ancak kimse gelmedi. Su arka taraftan dolaşarak dükkânlarımızı bastı. Zararımız çok büyük ama kimse ilgilenmiyor” ifadelerini kullandı.
Bazı esnaflar ise daha önce de benzer sorunların yaşandığını belirterek, seslerini duyurabilmek için defalarca yetkililere ulaştıklarını ancak sonuç alamadıklarını söyledi. Esnaf, ancak olayın basına yansımasının ardından bölgeye ekiplerin geldiğini öne sürdü.
“YILLARDIR ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”
Sanayi sitesinde dört iş yerinin zarar gördüğünü söyleyen bir başka esnaf Kemal Bey, “Yıllardır sanayi yolunun yapılmasını ve dere yatağının ıslah edilmesini istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi de ilçe belediyesi de sahip çıkmıyor. Burada araçlar, dükkânlar zarar gördü” diyerek tepki gösterdi.
Bölge sakinleri, dere yatağının doldurulması nedeniyle suyun tarım arazilerine ve iş yerlerine yöneldiğini iddia ederken, her yağmurda aynı mağduriyeti yaşadıklarını söyledi.
TEPKİLERİN ARDINDAN BAŞKAN GÜLER VE KAYMAKAM BÖLGEYE GELDİ
Esnafın tepkileri ve çağrıları üzerine Nuri Güler ile ilçe kaymakamı sanayi sitesi bölgesine gelerek incelemelerde bulundu. Yetkililer, selden zarar gören iş yerleri ve tarım arazilerinde zarar tespit çalışmalarının başlatıldığını belirtti.
Esnafla bir araya gelen yetkililer, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için çalışma yapılacağını ifade ederken, bölgedeki vatandaşlar ise kalıcı çözüm talebinde bulundu.
ESNAFTAN ASKİ’YE TEPKİ
Esnaf ve arazi sahipleri, yaklaşık 150 milyon liralık zarar oluştuğunu belirterek başta ASKİ olmak üzere yetkililerden kalıcı çözüm talep etti. “Biz ortada bırakılmak istemiyoruz. Yetkililerin gelip bu tabloyu yerinde görmesini istiyoruz” diyerek çağrıda bulundular.
HABER VİDEOLARI

GOP Kuruyemiş İşletme Sahibi Ümmet Akın, Germencik Organik üretim tesislerinde

Kuşadası’nda hizmet veren Yenipazar Pidecisi tarafından hazırlanan kısa film

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonuna ait Didim Eğitim ve Dinlenme

CHP Aydın İl Başkanlığı'nda görev değişimi tartışmaları yeni bir boyut kazandı.

Muharrem ayının gelmesiyle birlikte aşure hazırlıkları hız kazanırken, Aydın'ın

Germencik Organik Pazarı'nın kuruluşu GOP Kuruyemiş, düğün, nişan ve

Aydın Elektrik, Elektronik ve Fotoğrafçılar Odası Başkanı Muhsin İnce, yaz

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler

Aydın’ın Efeler ilçesinde 3 şube ile İncirliova ve Nazilli’de hizmet

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte tatil planları yeniden gündeme geldi. Ancak

Trafik güvenliğini artırmayı amaçlayan kanun teklifi, aday sürücüler

Yaz aylarında etkisini artıran aşırı sıcaklar, araç içinde unutulan

Aydın'da yaz mevsimiyle birlikte etkisini artıran kavurucu sıcaklar, sadece günlük

Yaz aylarında serinlemek için sıkça tercih edilen buzlu içecekler,

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Aydın İl Temsilcisi Umut Özcan,

Son dönemde gerileyen altın fiyatları, hem yatırımcıların hem de düğün

Aydın’da yarım asrı aşan tecrübesiyle hizmet veren Bakış Ev Mobilya, Efeler’de

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

Aydın'ın Efeler ilçesinde, depozitolu ambalajların geri dönüşümünü

Son yıllarda hızla yayılan ve "zayıflama iğnesi" olarak bilinen ilaçlar,

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Biyokimya Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesi'nde Muharrem Ayı

Aydın'ın Efeler ilçesinde, Yağcılar İçi'nde bulunan Vardar İş

Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte gelin adaylarını tatlı bir telaş sararken,

Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte gelinler kadar damatlar da en özel

Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı Cincin Mahallesi ile özdeşleşen,

Aydın'ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren 4Gen Eğitim Kurumları

AK Parti Aydın İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Katılım ve Rozet Takma Töreni'nde

Kulaklık kullanımının özellikle gençler arasında giderek yaygınlaşması,

Teknolojinin hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesiyle birlikte

Aydın'ın Efeler ilçesinde dedesinden miras kalan çadırcılık mesleğini

Aydın 4GEN Anadolu Lisesi 2025-2026 eğitim öğretim yılı mezunları, Kızılcaköy’de

Boşanma süreci yalnızca eşlerin hayatını değil, çocukların ruhsal gelişimini

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Leylant Ova Demirtaş, TVDEN ekranlarında

Aydın’ın Efeler ilçesinde Türk Kızılay Aydın Kan Alma Birimi, düzenlenen

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı









