SON DAKİKA

Bayramda nasıl besleneceğiz? Uzmanlar anlattı: Bunlara dikkat!

11 Nisan 2024, Perşembe 17:34

     


Kardiyoloji Uzmanı Profesör Doktor Ceyhun Ceyhan ve Diyetisyen Rabia Yoran katıldıkları televizyon programında Ramazan sonrası ve bayram sırası beslenmeye ilişkin önemli uyarılarda bulundu.

tvDEN televizyonunda Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Baş Başa programına katılan Profesör Doktor Ceyhun Ceyhan sadece kalp hastalarının değil herhangi bir rahatsızlığı olmayanların da beslenme konusunda çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Ceyhan, Ramazan’da belli bir beslenme düzenine oluşan vücudun birden yüklenme ile şaşırabileceğini ve bazı hastalıkların oluşabileceğini söyledi. Profesör Doktor Ceyhan ekstra dikkat edilmesi gerektiğini belirterek kendini yemek sonrası iyi hissetmeyenlerin mutlaka doktora başvurmaları gerektiğinin altını çizdi.

Uzman doktor Rabia Yoran da yeni beslenme düzenine vücudun adapte olabilmesi için kişinin özenli olması gerektiğini vurguladı. Özellikle şerbetli tatlılardan kaçınmak gerektiğini ifade eden Yoran illa tatlı yenecekse sütlü tatlılar ve dondurmanın iyi bir alternatif olabileceğini söyledi. Sebze yemeklerinin yanında muhakkak yoğurt, et yemeklerinin yanında da salata tüketilmesi gerektiğini belirten Rabia Yoran, vücudun protein karbonhidrat ve lif açısından doğru beslenerek olası rahatsızlıklardan korunabileceğini ifade etti.

Uzmanların bir çok konuya değindiği programı video videodan izleyebilirsiniz. 







 
Son Eklenen Haberler