Çerçioğlu'na güven kalmadı: Aydın'da tepki dinmiyor
18 Ağustos 2025, Pazartesi 18:46| Tweet | ||
|
||
Cumhuriyet Halk Partisi’nden Adalet ve Kalkınma Partisi’ne geçen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na, yıllardır destek veren Aydınlı vatandaşlar sert tepki gösterdi. Seçmenler, “Hakkımı helal etmiyorum, zehir zıkkım olsun” diyerek hayal kırıklıklarını dile getirdi.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun CHP’den AK Parti’ye geçmesi, kentte siyasi gündemi sarstı. 15 yıldır Çerçioğlu’na destek veren birçok vatandaş, bu ani değişimi “ihanet” olarak nitelendirerek sert açıklamalarda bulundu. Sokakta mikrofon uzatılan yurttaşlar, hem kişisel hayal kırıklıklarını hem de siyasi güvensizliklerini dile getirdi.
“150 KÖYÜ GEZDİM, OY VERDİK AMA BİZİ SATTI”
Yıllarca sahada çalışarak Çerçioğlu’na destek verdiğini belirten bir vatandaş, duygusal bir çıkış yaptı: “İki dönem milletvekilliği, üç dönem belediye başkanlığı için kendisini destekledim. Aydın’ın 150 köyünü gezdim. Hakkımı helal etmiyorum. Zehir zıkkım olsun!”
“RAMAZAN AĞZIYLA SANDIĞA GİTTİM, OY VERDİK AMA KARŞILIĞI BU MUYDU?”
Bir başka seçmen ise dini hassasiyetle oy verdiğini belirterek, “Ramazan ayında sandık başına gittim, ona oy verdim. İki milletvekilliği, dört belediye başkanlığı kazandı. Sonra AK Parti’ye geçti. Bizi sattı. Burnundan gelsin!” ifadelerini kullandı.
“CHP’YE VERDİĞİMİZ OY AK PARTİ’YE GİTTİ”
Parti değişimini seçmen iradesine saygısızlık olarak değerlendiren bir yurttaş, “Ben CHP’ye oy verdim. O oy AK Parti’ye gitti. Bu büyük bir hata. Özlem Çerçioğlu’nun artık Aydın’da bir kıymeti yok. Onun yerinde olsam istifa ederdim” dedi.
ALTYAPI SORUNU RÖPORTAJLA GÜNDEME GELDİ, ŞİDDETLE SUSTURULMAK İSTENDİ
Aydın’ın altyapı sorununa dikkat çekmek isteyen bir vatandaş, daha önce verdiği röportaj nedeniyle saldırıya uğradığını iddia etti: “Aydın’ın en büyük sorunu altyapı dedim. Röportaj verdim diye 17 Mart’ta Özlem Çerçioğlu’nun adamları bana tekme tokat saldırdı. Olay savcılık aşamasında Polat Bora Mersin tarafından örtbas edildi.”
“BU KADININ SEVDASI AYDIN DEĞİL, KENDİ CEBİ”
Bazı vatandaşlar Çerçioğlu’nun ideolojik bir çizgisi olmadığını, tek amacının kişisel çıkar olduğunu savundu: “Bu kadının ne ideolojisi var ne partisi. Tek sevdası para. İlk fırsatta şu anda sığındığı limanı da satacak. AK Partili seçmenler de bu kadına güvenmesin.”
“İŞİ BİTİNCE AK PARTİ’Yİ DE SATAR”
Parti geçişinin bir kurtuluş hamlesi olduğunu düşünen bir yurttaş, uyarıda bulundu:“15 yıldır Aydın’ı yönetti, hiçbir sorunu çözmedi. Davadan kurtulmak için AK Parti’ye geçti. İşi bitince onları da satacak. Olay bu kadar basit.”
“AYDIN’DA DEĞİŞİM ŞART, AMA BU ŞEKİLDE DEĞİL”
Bazı vatandaşlar, Çerçioğlu’nun geçişini eleştirirken aynı zamanda Aydın’ın yapısal sorunlarına da dikkat çekti: “Bulvardaki dairelerin hepsi eski. Yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. Devletin bu konuda adım atması lazım. Cumhurbaşkanımız esnafın önüne geçmeli. Aydın’ın altyapısı, bulvarı, binaları yeniden yapılandırılmalı.”
HABER VİDEOLARI

Aydın’ın Efeler ilçesi 7 Eylül Mahallesi’nde kar helvası yapan

Aydın’da eylül ayının sonuna yaklaşılmasına rağmen etkisini sürdüren

Aydın’da vatandaşlara “En son ne zaman kendiniz için bir şey yaptınız?”

Aydın’ın Efeler ilçesindeki 1. Sanayi Sitesi’nde mikrofon uzattığımız

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Perşembe Pazarı’nda hareketlilik

Aydın’da ilin Ahisi seçilen Karacasulu pide ustası Halil İbrahim Köse,

Aydın Sanayi Odası (AYSO) seçimleri öncesi ilin otomotiv sektöründe

Aydın’da pazar tezgahlarında satışa sunulan deniz börülcesi, son yıllarda

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı’nda vatandaşın gündeminde

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir Belediyesi

Aydın’ın Efeler ilçesinde 3 aracın karıştığı trafik kazasında ortalık

Aydın’ın Efeler ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 84 yaşındaki

Aydın’da doğal ürünler hazırlayan üretici, kozalak macunundan

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Fatih Kapalı Pazar Yeri’nde tezgahlar

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Cuma Pazarı’nda balık tezgahları

Aydın Galatasaray Taraftarlar Derneği’nin Efeler ilçesi Zeybek Mahallesi’nde

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Perşembe Pazarı’nda meyve ve

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan ve 18’inci yüzyılın ilk

Efeler Belediye Meclisi’nin eylül ayı olağan toplantısı, Efeler Belediye

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kardeşköy Mahallesi’nde hizmet

Aydın’ın Efeler ilçesinde serinlemek için sulama kanalına giren

Aydın’ın Karacasu ilçesi Esençay Mahallesi’nde bulunan Aydın

Aydın’ın Karacasu ilçesinde bulunan Şeyh Kemal Türbesi ve tekkesi,

Aydın’ın Didim ilçesinde turizm sezonunun en yoğun günlerinin yaşandığı

Aydın kira fiyatları 2026 yılında ne kadar oldu? HB Gayrimenkul sahibi Hakan Bahçıvanlar,

Aydın İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Alattin Durmaz, sosyal

Aydın’ın Karpuzlu ilçesinde tarım arazilerindeki sulama yöntemi

Aydın’ın Karacasu ilçesinde yaklaşık 250-300 yıllık olduğu tahmin edilen

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kızılcaköy Mahallesi’nde düğün

Okulların açılmasına kısa bir süre kala veliler okul alışverişi için

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısında Bozdoğan’ı

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Bit Pazarı, hayalini gerçekleştirmek

Aydın’ın Efeler ilçesinde her cumartesi kurulan Bit Pazarı, uygun fiyatlı

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ağustos ayı toplantısında kamulaştırma,

YENİ Parti Aydın İl Başkanlığı’nın yeni hizmet binası düzenlenen törenle

Tuğba Kuruyemiş, Türkiye genelindeki büyümesini sürdürerek









