SON DAKİKA

“Yenipazar çağ atlayacak”

23 Mart 2024, Cumartesi 01:18

     


Yenipazar Belediye Başkan Adayı Kıvanç İşbilen, tvDEN’de yayınlanan, gazeteci Emin Aydın’ın programı “Baş Başa”ya konuk oldu. Yenipazar’da yakından tanınan, ticari ve mesleki alandaki başarıları ile dikkati üzerine çeken Kıvanç İşbilen, vaat ettikleri projeleri hayata geçirip Yenipazar’a çağ atlatmayı hedeflediklerini kaydetti. İlçede sevilen genç başkan adayı Kıvanç İşbilen, ekibine de çok güvendiğini söyledi.

İŞBİLEN HOLLANDA’DA YÜKSEK LİSANS YAPTI

Yenipazar’da doğup büyüyen ve ilkokul, ortaokul eğitimini Yenipazar’da alan İşbilen, lise eğitimini ise Çine’de aldı. Üniversite lisans eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin İşletme bölümünde tamamlayan Kıvanç İşbilen, yüksek lisans eğitimini ise Hollanda Tarım Bakanlığı'nın bursunu kazanarak Hollanda'da Gıda Zincirlerinin Yönetimi alanında yaptı. Hollanda’dan döndükten sonra ise özel sektörde Aydın İl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nde Proje Koordinatörü olarak çalıştı. Orada birçok Avrupa Birliği projesini yürüttü.

TÜRKİYE’DE DE ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATTI

İşbilen daha sonra eşinin mecburi hizmeti dolayısıyla gittiği Trabzon’da Trabzon Ticaret Odası Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezinde iş geliştirme uzmanı ve iş geliştirme müdürü olarak çalıştı. 2017 yılında Yenipazar’a geri dönenen İşbilen, “ata- baba mesleği” dediği çiftçiliğe ve hayvancılığa halen devam ettirdi. Daha sonra proje danışmanı olarak çalışmaya başladım. Tekrar kendi adına kurduğu şirkette birçok TKDK, KOSKEP ve Avrupa Birliği Projeleri üzerin de çalışmalar yürüttü. 2022 senesinde ortaklarıyla beraber TKDK desteğiyle Antep Fıstığı işleme tesisi kurdu. Şuanda Antep Fıstığı’nın değer kazanması, bölgede yetişen Antep Fıstığı’nın Yenipazar Fıstığı olarak anılması noktasında da tescillenmesi noktasında ciddi çalışmalarımız var.

İşbilen “Akabinde artık memleketimiz için de hizmet etmenin zamanı geldiğini düşünerek, elimizi taşın altına koyduk, Yenipazar Belediye Başkan Adayı olarak şu anda karşınıza geldim” dedi.

Yenipazar Belediye Başkan Adayı Kıvanç İşbilen, “14-15 yaşlarımda arkadaş çevremde de arkadaşlarım “Başkan Bey” olarak adlandırırdı. Biz Yenipazar sevdalısı, Yenipazar aşığı birisiyiz. Yani bu 14-15 yaşlarından beri halk ile iç içe oluşumuz ve Yenipazar sevdalısı olmamız, ticari anlamda, mesleki anlamda, kariyerimiz anlamında sağladığımız başarının Yenipazar için de değerlendirilmesi gerektiğini kendi nezdimde düşünmeme yön verdi” ifadelerini kullandı.

İşbilen saha çalışmaları hakkında da şunları kaydetti: “Ben Yenipazar'da aday adaylığı süreci de aday süreci gibi güzel geçti. Biz dört aday adayı arkadaş sahada birbirimizle çok güzel bir şekilde hem kendimizi tanıtma anlamında hem de ittifakımız Yenipazar'da seçim çalışmalarını erken başlatması anlamında güzel bir çalışma yürüttük. Dört aday adayı arkadaştık, dördümüz de o anlamda sahada güzel bir çalışma yürüttük. Toplumla hep iç içe, diyalog kurarak geçirdik bu süreci, halkın karşılaması ve iletişim kurmamız kolay oldu. Özellikle yukarı mahallelerimizde kurmuş olduğumuz tesisle beraber biraz daha tanınırlık ve bizim de tanışıklığımız artmıştı. Ulaşamadığımız noktalar oluyordu, bunlara bir program dahilinde devam ediyoruz ama adaylık süreci geldikten sonra güzel bir şekilde içimize sinerek meclis üyesi adayı arkadaşlarımızı belirleme süreci başladı. Burada ben bütün meclis üyesi adaylarımıza ayrıca teşekkür ediyorum hepsi kendi işinde vizyon sahibi başarılı.







 
Son Eklenen Haberler