SON DAKİKA

"Yardıma muhtaç ailelere ulaşıyoruz"

14 Ekim 2020, Çarşamba 09:38

     


Yeni İz Derneği Başkanı Perihan Yıldırım, tvDEN'de yayınlanan 5G1K programının konuğu oldu. Yıldırım derneğin kalıcı olmasını istediklerini söyledi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Derneğin kuruluş sürecini anlatan Perihan Yıldırım, "Biz bir gönüllü hareketiz. Dernek kelimesini bakanlık resmi tuttuğu için ifade ediyoruz. Ben Özel Aydın Değişim Koleji'nde idareciyim. İki yıl önce okulumuz bünyesinde sosyal yardımlaşma kulübü kurduk. Öğrencilerimizin kendileri dışında farklı ailelerle tanışabilmesi yada sosyal hizmete yönelebilmesi adına böyle bir kulüp kurduk. Bu kulüp hem öğrencilere hem de bize katkı sundu. Bir video geldi bize çalışmalar yaparken. Videoda, 'Perihan teyze sobamız yok, bize soba alır mısın?' şeklinde inanılmaz tatlı bir öğrencimiz yardım isteğinde bulundu. Derneğin kuruluş amacı da böyle oldu. Sosyal medya büyük bir güç bu gücün de bizde etkisi oldu. İbrahim Çağıl dernek ikinci başkanımız. Birlikte hareket ediyoruz. İbrahim Çağıl bize bir öneride bulundu dernekleşin diye. Biz de bu öneri doğrultusunda Yeni İz Derneği'ni kurduk. Kısa sürede çok büyüdük. Çok fazla gönüllü oldu. Bizim derneğimiz diğer illerde kurulmasa bile örnek platformlar oluşturulmalı. Aydın merkezde güçlendikten sonra ilçelerde de harekete geçeceğiz. Biz pandemi döneminde 703 aileye gıda kolisi dağıttık" dedi.

"YARDIMA MUHTAÇ AİLELERİ ARAŞTIRIYORUZ"

Yıldırım, "Yardımlar yapıyoruz. Tablet ve telefonu olmayanlara yardım yapıyoruz. Eşya yardımları yapıyoruz. İşi olmayan insanları iş istihdamı sağlamak istiyoruz. Yardıma muhtaç aileleri araştırıyoruz. Gerçekten yardıma muhtaç ailelere ulaşmak hedefimiz. Kocaları hapiste olan, vefat eden aileler bizi etkiledi. Biz yardım ettiğimiz ailelerle bir bağ kuruyoruz. Anbaycık köyüne gittik. Aileye ulaşabilmek için 1 buçuk saat yürüdük. Bunla ilgili bir köşe de yazmıştım Denge Gazetesi'nde. Oradaki aile beni çok etkilemişti. Bazı aileler var bir çok yerden devlet tarafından destek alıyor. Kimisi de destek alacağını dahi bilmiyor. Dengesiz bir durum var" dedi.

"OKULLARLA İŞ BİRLİĞİ YAPIYORUZ"

Destek yaptıklarını söyleyen Yıldırım, "Ilıcabaşı'ndaki öğrencilerden bize istek geldi. Laboratuvar yardımı yaptık. Çocuklara kırtasiye malzemeleri verdik. Eğrikavak'ta futsal takımına forma hediyemiz olacak. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde farkındalık yaptık. Ticaret Odası İlkokulu ile iş birliği yaptık. Çocuk evleri ile çalışmalarımız oldu. Sosyal Hizmetlere dilekçe yazdık. Çocuk evlerinde kalan çocuklarla gece sineması etkinliği düzenledik" dedi.

"ÖNCELİK AYDIN HALKINA HİZMET

Büyük bir aile olduklarını söyleyen Yıldırım, "Genel kurulumuzu pandemi dolayısı ile yapamadık. Çok büyük bir aileyiz. WhatsApp grubumuz var. Oradan haberleşiyoruz. Hangimiz müsaitse o işe koşuyor. İyilik bulaşıcıdır. Biz insanlara yol gösteriyoruz. Güzel bir ekibimiz var. Şahıslar geçicidir. Kimse vazgeçilmez değildir. Sistemi oturtalım. Şahıslara bağlı kalan bir dernek olmasın. Amaçları doğrultusunda hareket eden bir dernek olmalı. Amacımız öncelik Aydın halkına hizmet. Her aileye, her çocuğa dokunmak istiyoruz" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZ DA OLUŞUMUN İÇİNDE"

Yıldırım, "Biz belediyelere gittiğimizde bizi geri çevirmiyorlar. Biz kendimizi tanıtmak için protokol ziyaretlerine başladık. Kamu kuruluşlarını ziyaret etmeye başladık. Ziyaretlerimiz sürüyor. Kendimizi tanıtmak istiyoruz. Biz ziyarete de açığız. Kendi çocuğum da bu oluşumun içinde. Hepimizin çocukları da oluşumun içinde. Kanserli çocuklar için proje vardı. Çocuğum Umay 8 yaşında, 'kendi saçımı kesip verebilirim' dedi. Bu empati ile yetiştiriyoruz çocuklarımızı. Çocuklarımızı bu tür oluşumların içine sokmaktan çekinmeyelim. Çocuklarımızı paylaşmayı ve yardımlaşmayı öğretmeliyiz" dedi.

"Kimsenin çekincesi olmamalı diyen" Yıldırım, "Biz derneğe üye yapmak için adli sicil kaydı istiyoruz. Bu konuda hassasız. Sicili temiz kişilerle çalışıyoruz. Kırmızı çizgi yemiş ve soruşturma geçirmiş birini derneğe üye yapmıyoruz" dedi. (ARİF YILMAZOĞLU) 







 
Son Eklenen Haberler