SON DAKİKA

Öykü'nün kahramanları tedavi parasını topladı

26 Aralık 2020, Cumartesi 11:19

     


Geçtiğimiz günlerde tvDEN ekranlarında SMA Hastası Öykü Elmalı için başlatılan ‘Öykü Bebek Bağış Gecesi’ yardım kampanyası sonuç verdi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yardımlar ile Elmalı’nın tedavisi için gerekli olan para toplandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

‘Öykü Bebek Bağış Gecesi’ Programına katılan Aydın Baro Başkanı Avukat Gökhan Bozkurt, Selime Aydemir’in sunduğu tvDEN Ana Haber bülteninin canlı yayın konuğu oldu. Bozkurt, “Ne yazık ki devletimizin henüz karşılamadığı bu SMA hastası bebeklerimizin tedavi masraflarını milletçe biz karşılamış olduk. Az demeden çok demeden destek olan, paylaşımları yayan, bu duyarlılığı arttıran herkese yüreği güzel bütün insanlara teşekkür ediyorum” dedi.

“SMA HASTASI BEBEKLERİMİZİN MASRAFLARINI MİLLETÇE KARŞILADIK”

“SMA Hastası bebeklerin ilaç masraflarını milletçe ödedik” diyen Başkan Bozkurt, “Duygularımı kelimelerle ifade edebilmem çok zor, bir bebeğin hayatı söz konusuydu. Bu mücadelede ailesinin yanında yer alan herkese teşekkür ediyorum. Şu anda bu yayını izleyen herkese teşekkür ediyorum. Canlı yayın yaparak bu bağışa katkı sundunuz, tvDEN ailesine de çok teşekkür ediyorum bu noktada, el birliğiyle oldu. Ne yazık ki devletimizin henüz karşılamadığı bu SMA hastası bebeklerimizin tedavi masraflarını milletçe biz karşılamış olduk. Az demeden çok demeden destek olan, paylaşımları yayan, bu duyarlılığı arttıran herkese yüreği güzel bütün insanlara teşekkür ediyorum. Bizim de bu çorbada bir kaşık tuzumuz olduysa ne mutlu bize. Bir bebeğin canının yanında bizim yaptıklarımız hiçbir şeydir” dedi.

“DEVLETİMİZ HASTA BEBEKLERİMİZİN TEDAVİ MASRAFLARINI ÖDEMELİ”

Minik Öykü gibi SMA hastaları ile ilgili bir müjdeyi de paylaşan Başkan Bozkurt, “Bir haberi de sizin aracılığınızla paylaşmış olayım. Çok değerli meslektaşım kardeşim Avukat Rıfat Bacanlı’nın Düzce’den bir bebeğimizin ailesi adına açtığı davada, Ankara’da İdari Mahkemesi’nde yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Bu karara itiraz etmişlerdi ama Bölge İdare Mahkemesi de itirazı reddetti ve yürütme kararının gereği yerine getiriliyor. Bu bebeğimiz için ilaç Türkiye’ye getiriliyor. Umarım mahkeme nihai kararı da bu şekilde verir. Yetkililer bebeklerimizin ailelerini ve milletimizin gönlünü yormadan ödediğimiz vergilerle tedaviyi karşılamak üzere bu ilaçları alarak, harekete geçer. Umarım ülkenin gündeminden bu tür konular kalkar, çocuklarımız çok daha rahat bir şekilde şifa bulurlar. Bunu da burada bir müjde olarak vereyim. Tabi gelen ilaç için yine bir masraf yapılacak ama çok çok düşecek bu miktar, bu kampanyalarla devam etmek zorunda kalsak bile daha rahat halledebileceğimiz bir noktaya gelmiş olacak, bu da büyük bir aşama. Geçen gün aldığım bu haber bana iyi ki bu ülkede avukatlar var dedirtti. Bu mücadeleyi canı gönülden yaptı meslektaşım, hep beraber iyiyiz, milletimiz ve milletimizin avukatlığını yapan meslektaşlarım bir arada el le gönül gönülle verdik. Aydınlı bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum, büyük bir duyarlılık gösterdiler. Baromuzu canlı yayınına da katılarak destek vermişlerdi. Yurtdışında yaşayan Amerika Birleşik Devleti’nden yayına bağlananlar oldu. Biz Aydınlıyız, Aydın Barosunun yayını takip ediyoruz dediler. Sizin yanınızda da bana o şekilde mesajlar geldi. Aydın’da artık oturmayan başka illerden başka ülkelerde yaşayan insanlarımızdan ve meslektaşlarımızdan da çok katkı geldi hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Öykü’nün ailesi bugün beni aradı görüştük, Öykü’nün tedavi masrafları için gerekli para toplandı. Bu millet sayesinde toplandı çok şükür, darısı diğer bebeklerimizin başına. Umarım artık bu işi yönetenler, bu işte sorumluluk sahibi olanlar hiç kampanyalara bırakmayacak şekilde bütün bebeklerimizin tedavilerini karşılarlar ve bu durumlar gündemimizden çıkar” açıklamasında bulundu. (KARDELEN ÇERÇİ)







 
Son Eklenen Haberler