SON DAKİKA

Savaş: Masa başında olduğu kadar sahada da dolaşalım

2 Haziran 2021, Çarşamba 19:13

     


Çine Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nü ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, çalışan personele “Masa başında olduğu kadar sahada da dolaşalım. Sahada çalışmak daha önemli” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Çine’de gerçekleştirdiği bir dizi ziyarette, ilçedeki kamu kurumlarının çalışmaları hakkında personel ve yetkililerden bilgiler aldı.

Savaş, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir ve parti yöneticileri, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Çine Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’ne ziyaret etti. Çine İlçe SGK Müdürü Kamil Şenoğlu ve personelini yeni hizmet binasında ziyaret eden Savaş ve beraberindekiler daha sonra İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne geçti. Burada İlçe Müdürü Ali Dinçer ile birlikte tadilatı devam eden Spor Salonu ve stat çevresindeki düzenlemeler hakkında bilgi aldı.

“DAHA ÇOK SAHADA ÇALIŞMALARI İÇİN YÖNLENDİRİN, TEŞVİK EDİN”

Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’ne de ziyaret eden Mustafa Savaş, ilk olarak çalışan personele kolaylıklar dileyip bir taleplerinin olup olmadığını sordu. İlçe Müdürlüğü personeline tavsiyelerde de bulunan Savaş, Ziraat Mühendisleri ve Veteriner Hekimlerin günde kaç mahalleye ve kaç üreticiye gittiklerini sordu. Savaş, “Masa başında olduğu kadar sahada da dolaşalım. Sahada çalışmak daha önemli” ifadelerini kullandı. Daha sonra Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ahmet İpci’den ilçedeki toplam tarım arazi miktarı ve ürün deseni çeşitleri hakkında da bilgi alan Savaş, “Artık geleneksel tarımdan bilimsel tarıma geçiş yapmamız gerekiyor. Üreticilerimizin babadan ve atadan gördüğü şekliyle değil, çağa uygun bu işi yapmaları gerekiyor. Bunun için de Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekimi arkadaşların sürekli sahada olmaları ve çiftçilerimiz ile sürekli iç içe olmaları lazım. Mutlaka masa başında da yapmaları gereken işleri vardır ama daha çok sahada çalışmaları için yönlendirin, teşvik edin” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ahmet İpci de, Çine’nin en ücra köşesindeki evlere kadar personelin ulaştığını söyleyerek, “Biz Bakanlığımızın hizmetlerini en uç noktaya kadar ulaştırıyoruz. Veteriner Hekimi arkadaşlarım yılın 11 ayı sahada, 1 ay ancak içeride çalışıyor. Ziraat Mühendisi arkadaşları da sürekli görevlendiriyoruz” açıklamasını yaptı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler