SON DAKİKA

Söke Ovası'nda makineli pamuk hasadı başladı

13 Eylül 2021, Pazartesi 11:17

     


Türkiye’nin pamuk ambarı olarak bilinen Söke Ovası'nda makineli pamuk hasadın başlarken, Ziraat Odası ve İlçe Tarım Müdürlüğü, üreticileri nemli pamuk hasadı yapılmaması konusunda uyardı.

Bu sezon yaklaşık 270 bin dekarlık pamuk ekiminin gerçekleştiği Söke Ovası'nda üreticiyi hasat heyecanı sararken, hasat öncesi ova yavaş yavaş beyaza bürünmeye başladı.

İLK MAKİNELİ HASAT GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Akçakonak Mahallesi üreticilerinden Mehmet Yıldırım, Güllübahçe Kapaklı bölgesinde bulunan tarlasında makineli pamuk hasadını gerçekleştirdi. 20 Nisan'da pamuk ekimini yaptığını söyleyen Yıldırım, yeni sezonun tüm üreticilere hayırlı olmasını diledi.

PAMUK EKİM ALANLARI AZALDI

Yıllardır Çukurova'dan sonra Türkiye’nin pamuk ambarı olarak bilinen Söke Ovası'nda uzun yıllar sonra ilk kez pamuk ekim alanları 370 bin dekarlardan 270 bin dekara düştü. Bakanlıkça zorunlu ürün deseni değişikliği rotasyonu olan münavebenin uygulanması ile Söke Ovası'nda da pamuk ekim alanlarında daralma olduğunu söyleyen Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, ”Üretim koşullarının her geçen gün artan girdi maliyetleri ile güçleştiği pamuk üretimi ovamızın olmazsa olmazlarından. Başta yaşadığımız su sıkıntıları olmak üzere bin bir zahmetle yetiştirdiğimiz beyaz altında bir yandan hasat heyecanı, bir yandan da fiyat heyecanı yaşıyoruz. Hasat sezonu henüz yeni başladığından verim konusunda önümüzdeki günlerde yapılacak hasatları bekleyeceğiz. Yeni hasat sezonun tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını ve bereketli bir sezon geçirmelerini diliyorum” dedi.

Öte yandan makineli pamuk hasadı ücretinin de önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. (NECATİ MALDAR)







 
Son Eklenen Haberler