SON DAKİKA

Bölgenin en büyük deve güreşi 9 Şubat’ta

18 Temmuz 2019, Perşembe 20:13

     


Ege Bölgesi’nin en büyük deve güreşlerinden biri olan Milas Deve Güreşleri, bu yıl Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat himayesinde, Milas Devecilik Kültürü ve Deve Güreşlerini Yaşatma Derneği'nin organizasyonuyla 13. kez gerçekleştirilecek. Güreşlere Aydın'dan da katılım sağlanacak.

Milas’ta 9 Şubat Pazar günü, Milas Arena'da yapılacak güreşlere; Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden birçok şampiyon devenin katılması bekleniyor.

Bu yıl 13.’sü düzenlenecek “Büyük Milas Deve Güreşleri” öncesi Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret eden Milas Devecilik Kültürü ve Deve Güreşlerini Yaşatma Derneği Başkanı Çağrı Uzun, Yönetim Kurulu Üyeleri Gökhan Oduncuoğlu, Emin Özen ve Cüneyt Kalaycı gerçekleştirilecek olan deve güreşi hakkında bilgi aktardı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Tokat; “Deve güreşleri bizleri bir araya getiren, bizi bir arada tutan harç görevi gören etkinliklerimizden biri. Milas, deve güreşlerinin merkezi ve başkenti haline geldi. Her yıl şubat ayında Milas merkezde yapılan deve güreşi etkinlikleri yoğun ilgi görüyor. Başta Milas Devecilik Kültürü ve Deve Güreşlerini Yaşatma Derneğimiz olmak üzere güreşleri organize eden herkese teşekkür ediyor, bu büyük organizasyona tüm deve güreşi severleri davet ediyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler