“Türk siyasetinden daha çürük bir yapı yok”
1 Mart 2022, Salı 18:30| Tweet | ||
|
||
Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN’de hazırlayıp sunduğu Baş Başa programının konuğu Eski Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve inşaat yüksek mühendisi, akademisyen Hüseyin Aksu oldu. Aksu, Aydın’da mevcut olan durumlar ve İncirliova ile ilgili projeleri hakkında açıklamalarda bulunarak, “Türk siyasetinden daha çürük bir yapı yok” dedi.
Aydın’da son dönemde meydana gelen gelişmeleri değerlendiren Aksu, “Aydın ile ilgili dağından taşına kadar bütün projeler hazırlandı. Sırası geldikçe hepsini anlatacağız. Önemli olan bu planları hayata geçirebilmek. Yani siyasi iradeyi, devleti harekete geçirip bu projeleri bir bütünlük içerisinde uygulayabilen bir modele ulaşmak. Bunun için de ‘Aydın güç birliği’ dediğimiz bir modele başvurduk. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere bütün partilerden milletvekillerimizi davet ettik. Pek fazla ilgi göstermediler. Otobana girmeden hemen önce Osman Yozgatlı Mahallesi’nde Poligon Bulvarı yapılmış. Burada yeni bil yol mevcut. Bir tabelaya ‘Bu yol Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştır’ yazılmış. Biz zamanında yapmak için çok uğraşmıştık. Çünkü Osman Yozgatlı Mahallesi çamur deryasıdır, altyapısı yoktur. Kaldırımını, refüjünü her şeyini yaptık, parke taşını döşedik. Fakat 20 sene sonra birileri geliyor ve parke taşlarını delik deşik ederek ortalığı çamur deryasına dönüştürüyor, söküp asfalt döküyor. Sonra da ‘Biz yaptık’ diye tabela koyuyor. Yani dolayısıyla bu tür projelerle, tabela siyasetiyle Aydın’ın bir yere varması mümkün değil. Ne yazık ki Aydın son 20 yıldır çok gerilerde kaldı. Özellikle AK Parti iktidarı döneminde Türkiye’de bütün şehirlerde çok ciddi gelişmeler yaşandı. Aydın’dan çıkmayanlar belki bunun farkında olmayabilirler. Fakat büyükşehirleri bir kenara bırakın, Anadolu kentleri dahi aldı başını yürüdü. Ekonomi, sanayi, şehircilik adına 20 yıldır hiçbir gelişme yaşanmadı. Bir zamanlar bizim gibi olmak isteyen şehirler şimdi halimize acıyorlar” dedi.
“AĞDALI LAFLAR KULLANIYORLAR”
Siyasi partilerin ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’açıklaması ile ilgili Hüseyin Aksu, “6 adet siyasi parti son derece ağdalı laflar kullanarak belirli açıklamalarda bulundular. Kadın hakları, insan hakları gibi son derece içi dolu laflar ediyorlar. Fakat bunların içi o kadar boşaltılıyor ki. ‘Bunları nasıl yapacaksınız’ diye sorduğunuzda ortada ne bir proje ne de bir tasarı var. Güçlendirilmiş parlamenter sistem değil, çürümüş siyasi yapının yeniden yapılması lazım. Bir bina gibi düşünün, çürük binalar yıkılmalıdır. Ortada güçlendirilecek bir şey yok. Türk siyasetinden daha çürük bir yapı yok” dedi.
“PLANIMIZ KİMSEYİ YERİNDEN YURDUNDAN ETMEK DEĞİL”
İncirliova ile ilgili faaliyetlerine değinen Aksu, “Biz 2005 imar planı ile her birinde 25 bin kişinin yaşayabileceği tam 5 adet gelişme bölgesi açtık, onun dışındaki bölgeyi ise şehir, tarım arazilerine doğru ilerlemesin diye sera ile kuşattık. Fakat maalesef ki bu planı yürürlüğe koymadılar. Kentsel gelişme adına hiçbir şey yapılamadı. Bu projeler çok rahatlıkla ve derhal uygulanabilirler. Birilerinin bu projeler ile ilgileneceğini ve önünü açacağını ümit ediyorum. İncirliova şehrinin bu imar planına dönülsün ve şehir modernize olsun. Ayrıca planımızda İncirliova için bir de sanayi bölgesi ayırdık. Burada çok büyük ölçekli bir sanayi bölgesi kurulacak. İster Büyükşehir Belediye Başkanı, ister İncirliova Belediye Başkanı gelsin. Bu projeye hemen başlayalım. Ben ücretsiz bir şekilde danışmanlık da yaparım. Hatta şantiye şefliğini dahi yaparım. Kentsel dönüşüm planımızda ise, eğer bir köylümüzün bir damı varsa kendisine sera parseli vereceğiz yine tarımını yapacak. Ayrıca bir tane de rezidans vereceğiz. Oradan da milyonluk daire sahibi olacak. Yani planımız kimseyi yerinden yurdundan eden bir plan değil” dedi. (DUYGU DİLEK)

800 milyon liralık büyük ikramiyenin talihlilerini bulmasının ardından mikrofonlarımızı

2026 yılına girerken akaryakıt fiyatlarında beklenen artış resmileşti. Özel Tüketim

Aydın’ın Efeler ilçesinde, Efeler Mahallesi Köroğlu Caddesi üzerinde

Yılbaşı yaklaşırken kuruyemiş tezgâhlarında hareketlilik başlasa da ekonomik

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan İlayda Korkulu, AK

2026 yılı için asgari ücretin 28.075 TL olarak açıklanmasının ardından

Aydın Salı Pazarı’nda yaklaşık 40 yıldır üreticilik ve pazarcılık yapan

Geçen hafta sonunda oynanan Aydın Süper Amatör Lig 9. hafta mücadelesi

Aydın’ın ilk ve tek sporcu atletik performans salonu olan Atlas Atletik Performans

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Disiplinler Arası Çevre Sağlığı Programı,

Kırmızı et fiyatlarındaki sürekli artış, mutfak masraflarını her geçen

1 Ocak 2026’dan itibaren basit usulden gerçek usule geçecek esnafın

2026 yılına sayılı günler kala Aydın’da mikrofon uzatılan vatandaşlar,

Aydınlı muhasebeciler ve mali müşavirler bir araya gelerek, Türkiye genelinde

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin Disiplinler Arası Çevre Sağlığı

Söke’de partililerle buluşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,

Aydın Salı Pazarı’nda bu hafta mikrofon uzattığımız vatandaşların yorumları

Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren Yeşilçam Sevgi Sokağı çalışanları,

Aydın’da 18 yıllık kuyumculuk tecrübesine sahip Uğuray Yılmaz, altın piyasasındaki

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Umurlu Kuyucular İlkokulu öğrencileri,

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Boydere Mahallesi’nde yaşayan

Aydın’ın Efeler ilçesi Alatepe Mahallesi’nde yaşayan Meryem Kırlı,

Başarılı geçen bu sezonun sonunda şampiyonluk hedeflediklerini belirten ve

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, ilçedeki totemlerle

Aydın’da mikrofon uzattığımız vatandaşlar, sağlık hizmetlerine erişimde yaşadıkları

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, 27 Kasım’daki Aydın Büyükşehir

Türkiye’nin farklı şehirlerinde peş peşe yaşanan depremler, uzmanların

Hamilelik denince akla ilk gelen durumlardan biri olan aşerme, Aydın’da bir

Aralık ayının gelmesiyle birlikte Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı

Aralık ayında açıklanan %35,91’lik kira tavan zammı, zaten geçim

Aydın'ın Efeler ilçesinde hizmet veren Sevgi Sokağı Yeşilçam Cafe’nin














