“Mazeret değil, çözüm ürettik”
12 Ağustos 2025, Salı 18:46| Tweet | ||
|
||
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, 17’nci Medya Buluşması kapsamında Aydın’daki basın mensuplarıyla bir araya gelerek hem yeni projeleri tanıttı hem de belediyecilik anlayışına dair önemli mesajlar verdi.
DİJİTAL GÖÇEBELERE ÖZEL KAMPİNOVA
Buluşmanın yapıldığı mekan, belediyenin ödüllü projelerinden biri olan “Kampinova” oldu. Sevgi Plajı’nda yer alan Kampinova Türkiye Belediyeler Birliği’nden “özgün proje” dalında ödülüne sahip. 15 bin metrekarelik alana kurulan tesisin, dijital göçebelere yönelik tasarlandığını anlatan Günel, burada atölyeler, toplantılar ve sunumlar yapılabilecek alanlar bulunduğunu söyledi.
Konaklama birimlerinin kamp alanlarına göre daha konforlu olduğunu dile getiren Başkan Günel, “Seneye karavan alanı da ekleyeceğiz. İnternet altyapısı güçlü, denize sıfır, sosyal tesisleri, restoranı, kafeleri olan bir mekân burası” ifadelerini kullandı. Şeffaf dom alanları ve konforlu ahşap konaklama birimlerinin sayısının artırılacağını da belirten Günel, önümüzdeki yıl ulusal markaların da buradan rezervasyon yapmasının beklendiğini kaydetti.
“TASARRUF GENELGESİ HİZMETE ENGEL DEĞİL”
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Günel, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan tasarruf genelgesine değindi. Genelgenin belediye hizmetlerini durdurmaya gerekçe olamayacağını vurgulayan Günel, “Tasarruf genelgesi sosyal donatı alanı yapmayın, yol yapmayın, park yapmayın demiyor. Özel harcamaları ve bazı kültürel etkinlikleri kısıtlıyor ama halkın ihtiyaç duyduğu hizmetleri engellemiyor” dedi.
Belediye başkanının mazeret üretme lüksü olmadığını söyleyen Günel, “Bizim görevimiz hizmet etmek, mazeretleri ortadan kaldırmak. Kaynak bulmak için tüm imkânları seferber ediyoruz. Kentin önceliğini göz önüne alarak, kurumlarla uyum içinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
“ENERJİMİ YAŞAM SEVGİMDEN ALIYORUM”
Kendisindeki çalışma temposunun kaynağını soran gazetecilere de yanıt veren Günel, enerjisinin doğal bir parçası olduğunu söyledi. “Enerjinin yokluğunu bilmediğim için nereden geldiğini de bilmiyorum. Hep enerjik, heyecanlı ve istekli oldum. Yaşamı seviyorum, görevimi seviyorum” diyen Günel, sağlıklı yaşama, zevk aldığı şeylere zaman ayırmaya ve dostlarıyla güçlü ilişkiler kurmaya özen gösterdiğini anlattı.
Meclis üyeleriyle hem mesai arkadaşı hem dost olduklarını belirten Günel, “Beraber yemek yiyoruz, sohbet ediyoruz, kentimizin sorunlarını konuşuyoruz. Bu şekilde enerjimiz birleşiyor. Yakınmak bize göre değil, biz çözüm üretmek zorundayız” dedi.
“KUŞADASI DİĞERLERİNDEN FARKLI DEĞİL”
Kuşadası’nın diğer belediyelerden daha avantajlı olmadığını da ifade eden Günel, aynı ekonomik sıkıntı ve imkânsızlıkların burada da yaşandığını söyledi. Ancak bugüne kadar hiçbir çalışma arkadaşının kendisinden yakınma duymadığını belirterek, “Her buluşmamızda yeni bir projeyi tanıtıyor olmak bize gurur ve mutluluk veriyor” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
HABER VİDEOLARI

fiyatlar ve düşen alım gücü oldu. Tezgâhlarda sebze ve meyve

Altın fiyatları, küresel gerilimlerin artmasıyla birlikte yeniden yükseliş

Türkiye genelinde bazı belediyelerin 65 yaş üstü vatandaşlara tanınan

1–7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla Aydın Valiliği önünde düzenlenen

Aydın’ın Efeler ilçesinin en kalabalık mahallelerinden Adnan Menderes

Koçarlı Belediye Meclisi’nin Mart ayı oturumu sert tartışmalara sahne

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kemer Mahallesi’nde yalnız yaşayan

Aydın’ın Efeler ilçesinde görev yapan aile hekimi uzmanı Dr. Süleyman

Sağlık Bakanlığı tarafından Aydın’a kazandırılan 15’i yeni, 1’i

Aydın’da 30 yıla yaklaşan esnaflık deneyimine sahip manav Turhan Vedat Terim,

Uluslararası çalışmalar, 2050 yılına kadar dünya nüfusunun yaklaşık

Ramazan ayının vazgeçilmez geleneklerinden biri olan davul geleneği, Aydın’ın

Aydın’da sarı-lacivert sevdanın en güçlü temsilcisi olan Aydın

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte geleneksel tatlılardan güllaca ilgi yeniden

Emekliliğin ardından yeniden tezgâh başına geçen 45 yaşındaki ayakkabı

Aydın’da yapılan sokak röportajında vatandaşlara, “Y kuşağının IQ’su

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi öğrencilerine “Aydın bir öğrenci

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı

Ramazan ayının ilk gününde Efeler ilçesinde kurulan Perşembe Pazarı’nda

Aydın’ın Köşk ilçesinde yapımı süren çevre bağlantı

Yeni nesil kıraathane konseptiyle tasarlanan mekân, şehrin sosyal yaşamına modern

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte iftar sofralarının vazgeçilmezlerinden

Aydın’da gelinlik üretimi yapan bir işletme sahibi, 2026 gelinlik modellerinde

Ramazan ayında uzun süren açlığın ardından yapılan en büyük

Aydın Merkez’de faaliyet gösteren Garaj 09 Oto Kuaför’ün

Aydın’da yaşayan 72 yaşındaki maket ustası İsmail Erzurumluoğlu, yarım asrı

Erzincan Barosu avukatlarından Av. Tolga Aydemir, Aydın’ın kanayan yarası haline

tvDEN ekranlarında Hazal Bayık’ın sunduğu Sağlık Vakti programının konuğu, Türkiye

tvDEN ekranlarında Hazal Bayık’ın sunduğu Sağlık Vakti programına konuk olan

Aydın’da uzun yıllardır kırtasiye ve şemsiye satışı yapan esnaf Fatih Aydemir,

Aydın Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda yerini alan Ser-Sed Römork, hem üretim

Aydın’ın İncirliova ilçesi Acarlar Mahallesi’nde 17 yıldır havut

Aydın’ın önemli tarım makineleri firmalarından Tuğra Tarım, 13. Uluslararası

Aydın’ın kalbinde yer alan ve yaklaşık 100 yıllık geçmişiyle kentin hafızasını

Aydın Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda yerini alan Aydın Enginar Kooperatifi,

Aydın’da tarım ve hayvancılık sektörünün en önemli buluşmalarından









