Aydınlı çift el ele verdi, kendi işinin sahibi oldu

3 Haziran 2024, Pazartesi 18:45

     


Aydın’ın İncirliova ilçesi Sanayi Sitesi’nde eşi ile birlikte LPG dönüşüm servisi olarak hizmet veren Vadice Doğancı kadınların istedikten sonra her alanda iş bulabileceklerini söyledi.

 

4 yıldır İncirliova’da esnaflık yapan 2 çocuk annesi Vacide Doğancı (31), eşinin hayalleri üzerine çıktıkları bu yolda el ele çalışarak müşterilerine hizmet verdiklerini ifade etti.

 

Yaptıkları işlemler hakkında bilgi vere Doğancı, “Burada araçların LPG dönüşümünü sağlıyoruz. Araç sahiplerinin isteklerine göre aracın bakımını, arıza tespitini ve LPG ayarını yapıyoruz. Bu işe başlama hikayemiz eşimin bu işi daha önceden yapmış olmasıydı. Eşime tamamen destek olmak amaçlı benim fikrimdi. Eşim daha önce bu sektörde çalışıyordu, çok araştırıyordu bir dükkan açmak hayaliydi. Sürekli evde gündüz yaptığı arabayı akşam araştırıyordu. Tekrardan öğreniyordu. Dedim ki eşimin merakı var, öğrenme kabiliyeti de var neden bizim de olmasın? Biraz maliyetliydi, eşim kendini güvenemedi. Ben de dedim ki hani bizim olsun, bir gün bir dükkan bulmuştu içi harabeydi. Kendi çabamızla burayı adam ettik. Normalde ki amacımız burada eşimin faaliyet sunmasıydı. Eşim bana sadece sen de yanımda olursan ben senden destek alırım demesiyle ben de buradayım. Eşim altta araçlara bakım yapıyor, tüp takıyor, ben de yukarıda evrak işleriyle uğraşıyorum. Bu işin aslında en büyük zorlu yanı kadının sanayide ne işi var gözüyle bakılması. Ben bunu eşimin desteğiyle aştım. Çünkü eşim bana güveniyor, ben eşime güveniyorum. Biz birlikte zaten buraya başladığımızda her şeye göze almıştık. Aslında en büyük zorluğu yendik. Kadın girişimcilere de eğer düşünüyorlarsa bence hayallerinin peşinden koşsunlar diyorum. Çünkü benim en büyük hayalim eşimle birlikte çalışmak, el ele vermek, eşimin her zaman yanında olmak. Birlikte eğer gerçekten el ele verirlerse yapamayacakları bir şey yok. Bir kadın olarak söylüyorum gerçekten her şeyi kafada bitiyor, hiç kimseye aldırış etmeden bence arkasına bakmadan ileri gitsinler” dedi.

 

 

Sosyal medya üzerinden büyük bir kitleye ulaştıklarını ifade eden Vacide Doğancı, “Paylaşımlarımız gelen daha çok fazla müşterimiz var. Hatta bizim orada açıklamaya yazdığımız aracın sorununu görüp de ‘Benim de aracımda bir problem vardı abi yapabilir misin?’ diye arayan çok müşterimiz var. Müşterilerimiz eşime güvenebilirler. Eşim araçları kendi aracıymış gibi benimseyerek tamirini yapıyor. Bizi tercih eden müşterilerimiz için güler yüz çok önemli. Müşterimizi dinleyip anlayıp, ne istiyorsa ona göre müşterilerimizi aydınlatarak araçların bakımlarını gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Eşinin kendisine verdiği destek sayesinde iş yeri açtıklarını ifade eden Mustafa Doğancı, 10 yıl başka kişilerin yanında çalıştıktan sonra kendi iş yerini açmaya karar verdiğini ifade etti.

Sosyal medya paylaşımları sayesinde Söke, Milas, Aydın gibi bir çok yerden müşterilerinin geldiğini ifade eden Mustafa Doğancı, “ 15 yıldır bu işi yapıyorum. 10 yıl Aydın’da yaptım. 5 yıldır da kendi işimi yapıyorum. Eşimin sayesinde bu işi başladık, burada devam ediyoruz. Burada araçların bakımlarını yapıyoruz, LPG bakımlarını yapıyoruz, tank değişimi yapıyoruz, yeniden tekrar LPG‘ye dönüştürüyoruz. İş yerimiz İncirliova Sanayi Sitesi‘nde 566 sokak No: 3’te herkesi bekleriz. Eşim bizim yaptığımız işleri çekiyor.

 

 

Yaptığımız işleri fotoğraflayarak sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyor. Bu paylaşımları gören müşterilerimiz sitemizden bize ulaşıyor. Didim’den, Kuşadası’ndan, Söke‘den, Milas’tan, Aydın’dan bizi bilerek yaptığımız işi görerek gelen çok müşterimiz var. Sosyal medya hesabımız ‘mvdoğancaotogazincirliova’ olarak geçiyor. Eşimin desteği sayesinde çalışıyoruz, güzel işler yapıyoruz. İlk açtığımızdan beri hiç boş kalmadık. Sağ olsun müşterilerimiz, bizi sevenler, yaptığımız işi görenler, taktığımız malzeme kaliteli olduğu için yaptığımız iş kaliteli olduğu için sağ olsun bizi tercih ediyorlar şeklinde konuştu. 

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler