/>

SON DAKİKA

Savaş, Çine’de yapımı başlayan spor kompleksinde incelemelerde bulundu

2 Ocak 2023, Pazartesi 14:28

     


AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Çine’de yapımına başlanan ve 10 ayda tamamlanacak olan Yarı Olimpik Spor Tesisinde incelemelerdede bulundu. Savaş, “Spor Kompleksi bin 500 metrekare alan üzerine, 30 milyon maliyetle yapılacak. Yapımı devam eden halı sahalarla birlikte Çine’deki spor yatırımlarımız için toplam 45 milyon lira harcanmış olacak” dedi.

 

AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, AK Parti Çine Belediye Meclis üyeleri tarafından karşılanan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, beraberindekilerle birlikte Çine Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü’ne geçti. Ziyarette Aydın İl Gençlik ve Spor Müdürü Cenap Fillikçioğlu, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Çine İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ali Dinçer, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan hazır bulundu. İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu ve İlçe Müdürü Ali Dinçer’den ilçedeki spor yatırımlarının durumu hakkında bilgi alan Milletvekilli Savaş, daha sonra yapımına başlanan Yarı Olimpik Spor Tesisi’nin inşaat alanında incelemelerde bulundu.

“ÇİNE’YE 45 MİLYON LİRA SPOR YATIRIMI YAPILDI”

Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yapılmakta olan inşaatın çalışmaları hakkında bilgiler alan Savaş, 10 ayda tesisin hazır olacağını belirtti. Savaş yaptığı açıklamada, “Bugün teşkilatımızla beraber Çine ilçemizdeyiz. Daire amirlerimiz ve İlçe Müdürlerimizle Çine ilçemizde yapılmakta olan spor yatırımlarını yerinde incelemek üzere alandayız. Şu anda burada bir de gençlik merkezi yapılacak, altında da büyük bir kapalı spor salonu olacak. Bireysel antrenman salonları da olacak. Toplam proje bedeli yaklaşık 30 milyon liralık bir yatırımdır. Projenin 10 ayda tamamlanması planlanmakta. Son 1 yıl içerisinde de Aydın’da yaklaşık 1 milyarlık spor yatırımları hayata geçti ve yapılması devam etmekte. 10 tane yarı olimpik yüzme havuzu, 13 tane gençlik merkezi, 119 tane halı saha, 6 tane de spor salonu yapıldı. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı, Milletvekillerimizi ve İl Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bunlar bizim uzun zamandır takip ettiğimiz projelerdir. Bu projeler il, ilçe ve gençlerimize hayırlı olsun. Çine’de yaklaşık 45 milyon civarı spor yatırımı yapıldı. Mahalle muhtarımızdan da talepler var. Bunlarla ilgili de çalışmalarımız olacak” dedi.

“ÇİNE, SPOR İLÇESİ HALİNE GELİYOR”

İlçeye kazandırılan yatırımın ilçe halkında büyük heyecan oluşturduğunu ifade eden Çine Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer ise, “İlçemizde yapımı başlamış olan gençlik merkezi ve kapalı yüzme havuzu Çinemize çok farklı bir değer katacağına inanıyoruz. Çünkü bu tür yatırımlar Çine'de bugüne kadar yapılmıyordu. Çok fazla spor branşına olanak sağlayacak. Yakındaki ilçeler de bize gelecekler. Artık Çine yavaş yavaş bir spor ilçesi haline geliyor. Cumhurbaşkanımızın ve Spor Başkanımızın destekleri ile İl Müdürümüzün katkıları ile de çok güzel tesisler kazandırmaya başladık. Bunun arkası tabii ki gelecek. Bizden sonra gelecek olan nesiller sporla uğraştıkça bedensel ve zihinsel gelişimlerinin artacağını düşünüyoruz. Zaten bizler bunun için varız. Biz de bu sahalarda yetiştik. Gençlerimizin bizden sonra gelip bu bayrağı devralması bize gurur veriyor. Lokasyon olarak da Çine için çok uygun bir yerde. Öğrencilerimizin ziyaret edip kurslara katılabileceği çok güzel bir yer oldu. Vesile olanlara çok teşekkür ediyorum. Gençler şu an açılmadan bile ziyarete gelmeye başladı. Merak uyandırmaya başladı” sözlerine yer verdi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler