/>

SON DAKİKA

TOKİ'nin Sosyal Konut Projesi Aydın'daki ev fiyatlarını etkiler mi?

14 Eylül 2022, Çarşamba 18:53

     


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TOKİ Sosyal Konut Projesini açıklamasının ardından yapılacak olan konutların diğer konutların fiyatlarını nasıl etkileyeceği merak konusu oldu.

Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Aydın’da da artan konut ve kira fiyatlarının değişip değişmeyeceği konusunda vatandaşın düşünceleri şöyle:

Osman Demiral, “Yapılacak olan TOKİ Sosyal Konutların ev fiyatlarını düşüreceğini sanmıyorum” dedi

Aziz Aldı, “Bu proje dar gelirli vatandaşlar için çok iyi. Bu durum kiralarda düşüşü sağlayabilir” diye konuştu.

Selahittin Cona, “Proje gerçekleşirse dar gelirli için çok iyi bir imkan sağlar. Aydın’da kira fiyatları her yerde olduğu gibi uçtu gitti. TOKİ projesinin diğer konutların fiyatlarını düşüreceğini tahmin etmiyorum” dedi.

Zekeriya Okutan, “Projenin hayata geçmesi çok iyi olur. Birçok insana fayda sağlar. Diğer konutlarda da indirim olabilir” dedi.

Tolga Güneş, “TOKİ Sosyal Konut Projesi çok güzel bir proje. Aydın’da da ev fiyatları çok yüksek. Ama bu proje fiyatları değiştirir mi bilmiyorum. Bekleyip görmemiz lazım” diye konuştu.

Hidayet Uyguç, “Seçimden önce ortaya çıkan bir proje. Aydın’a bu konutlar yapıldığında fiyatların düşeceğini sanmıyorum. Fiyatlar çok yüksek. TOKİ yapıldığında da birçok insan ona yönelecek. Fakir fukara yine sürünecek” dedi.

Haydar Demirbaş, “Bu proje sadece halkı aldatmak için ortaya atılan bir projedir. Seçime doğru gittiğimiz için insanları kandırmaktadır. Halkın yararı için yapılmamaktadır. Rant sağlamak amacıyla yapılacağını düşünüyorum. Türkiye’nin her yerinde konut fiyatları uçtu. Ben emekli memurum. Emekli olduğumda ev aldım. Benim oğlum ve gelinim öğretmen. Kiralarını zor ödüyorlar. Durum çok vahim” diye konuştu.

Seyfettin Atan, “Aydın’da konut fiyatları çok yüksek. Ben de kirada oturuyorum. TOKİ projesiyle kiraların düşeceğini düşünüyorum” dedi.

Nuri Burhan, “Cumhurbaşkanımız bugüne kadar her dediğini yaptı. TOKİ Sosyal Konut Projesini de gerçekleştireceğine inanıyorum. Bu durum da ev fiyatlarını düşürür” diye konuştu.

Arif Coşkun, “Cumhurbaşkanının vadettiği şeyleri yerine getirdiği çok az şey gördüm. TOKİ Sosyal Konut Projesinin de bir hayal ürünü olduğunu düşünüyorum. Gerçekleşeceğini zannetmiyorum. Gerçekleşip ihtiyaç sahiplerine ulaşırsa güzel bir proje olur. Ama son zamanlardaki birçok şeyde olduğu gibi bunun da lafta kalacağını düşünüyorum” dedi. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler