/>

SON DAKİKA

Kocagür Mahallesi rahat bir nefes aldı

15 Eylül 2022, Perşembe 17:38

     


Yaklaşık 15 yıldır Aydın’ın Efeler ilçesi Kocagür Mahallesi hırsızlık olaylarıyla gündemde. Vatandaşı tedirgin eden hırsızlık olayları mahalle muhtarının çabasıyla, Efeler Belediyesi tarafından çözüme kavuştu.

Efeler'in Kocagür Mahallesi Muhtarı Orhan Akrancı, yaklaşık 15 yıldır hırsızlık olaylarıyla mücadele ettiklerini, üç yıldır da kameralarının aktif olmadığını ve Efeler Belediyesi’nin duruma el atarak mahalleye kamera sistemi yerleştirdiğini söyledi.

“FATİH BAŞKAN'A TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Efeler Belediyesi'ne teşekkür eden Muhtar Akrancı,” Yaklaşık 3 yıldır kameralarımız çalışmıyor. Ben bu durumu Cimere, kaymakamlığa ve valiliğe kadar taşıdım ancak bir sonuç alamadım. En sonunda Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’a konuyu anlattım. Başkan Atay mahalleye kamera takacağını söyledi ve 15 gün içinde mahallemize kamera sistemini kurdurdu. Fatih Başkana çok teşekkür ediyorum. Artık evimizde rahat rahat yatıyoruz” dedi.

“JANDARMANIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRDIK”

Mahallede çok fazla hırsızlık olaylarının olduğunu söyleyen Akrancı, ”Oturduğum yerden mahallemi izliyorum. Herhangi olası bir duruma karşı olay yerine gidiyorum. Burada hırsızlık olayları çok oluyor. Bazı insanlar başka yerlerde hırsızlık yapıp bizim mahalleye kaçıyor. Bunları engellemek için kamera sistemi şarttı. Şimdi kameramız takıldı ve rahatladık. Bir yandan da jandarmanın işini kolaylaştırmış olduk" ifadelerini kullandı.

“KAMERA HER MAHALLEYE ŞART”

Mahallede hırsızlığın yanı sıra madde bağımlılığıyla da mücadele eden Akrancı, ”Bizim sorunlarımız bitmiyor. Madde bağımlılığı da var. Madde bağımlılığı yaşı çok düştü. Böyle olunca da mahalleye kamera takılması şart oldu. Kimin ne yaptığını bilmiyoruz. Dışardan gelen yabancılar mahallede kamera olmasından rahatsız. Bizim mahallemizde madde satıcı yok ama içen vatandaşlarımız var. Onların da bir an önce kurtulmasını istiyoruz. Anneler, babalar, kardeşler ve eşler çok kötü durumdalar. Diğer ilçelerden madde satışı çok oluyor mahallede. Bizde sokak satıcılarını yönelik kamera sisteminin şart olduğunu düşündük. Kamera her mahalleye şarttır” dedi. (ORKİDE ÜLKER) 







 
Son Eklenen Haberler