/>

SON DAKİKA

“Zadeler zede oldu”

12 Temmuz 2019, Cuma 17:32

     


tvDEN’de yayınlanan Esnafın Kürsüsü programında konuşan Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Eski Başkanı Hulisi Akşit, “Esnaf ve sanatkarlar eskiden zadeydi, şimdi zede oldu” dedi.

Türkiye’deki 1 milyon 775 bin 376 esnaf ve sanatkarların dertlerine yer verilen, tvDEN’de her Çarşamba saat 21.00’de yayınlanacak olan, Gazeteci Mehmet Aydın ile Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Eski Başkanı Hulisi Akşit’in birlikte hazırlayıp sundukları Esnafın Kürsüsü programının ilk bölümü 10 Temmuz Çarşamba günü yayınlandı.

“ESNAFLAR AĞLAMAZ, HEP ÇÖZÜM ÜRETİRLER”

Gazeteci Mehmet Aydın, ‘’Esnaflar ağlamaz, hep çözüm üretirler. Hayatımızın da çözümünü üreten kişilerdir esnaf ve sanatkârlar. Doğduğumuzda bize sarılan kundaktan, öldüğümüzde sarıldığımız kefene kadar hepsi esnaflardan temin ettiğimiz ürünlerdir. Sabah kalktığımızda ekmeğimizi aldığımız esnaf, otobüse bindiğimizde bizi işimize götüren şoför esnaf, evimizde oturduğumuz koltuğu yapanlar ve satanlar esnaf ve sanatkarlar… Biz bu program sayesinde tüm esnaflarımızın yanında olduğumuzu, dertlerine, sorunlarına ortak olarak, çözüm önerileri için bu ekrandan seslerini duyurmalarını sağlayacağız” dedi.

“ODALARIMIZIN GÖREVİ SORUNLARI ÇÖZMEK”

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Eski Başkanı Hulisi Akşit, ’’Bizim dedelerimiz zadeydi. Kahveci zadeler, kunduracı zadeler diye anılırlardı. Memlekete gelen kaymakam ilk zadelere giderdi. Son yıllarda esnaf ve sanatkarlar zede oldu. Eskiden ailelerimiz çocukken bizi gözlemlerdi. Ne konuda yetenekli olduğumuzu keşfedip ona göre bizi çıraklığa verirlerdi. Sonra çıraklık kalktı. Esnaf odalarının tek görevi esnaf ve sanatkarların dertlerini çözmek. Başka hiçbir görevimiz yok bizim’’ diye konuştu.

Programda Aydınlı esnaflar da sorunlarını dile getirdi. Esnaf Kürsüsü, esnaf temsilcisi konuklarla 17 Temmuz Çarşamba günü ve her Çarşamba saat: 21.00’de canlı yayınla tvDEN ekranlarında olacak. (BÜŞRA İREM ÇAM) 







 
Son Eklenen Haberler