/>

SON DAKİKA

Muğla'da 400 yıllık dokumacılık kültürü yaşatılıyor

2 Aralık 2018, Pazar 21:12

     


Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Muğla El Sanatları Şirketi (MELSA), 400 yıllık geçmişe sahip el dokumacılığı kültürünü yaşatıyor. Dastar bezinden el emeği göz nuru dokunan ürünler, ilgi görüyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Anadolu'nun kültürel zenginlikleri arasında yer alan Muğla'daki dokumacılık kültürü, MELSA'nın faaliyetleriyle unutulmaktan kurtuldu. Halk kültürünün yaşatılması amacıyla teknolojik dokuma yöntemlerini tercih etmeyen MELSA, mirasının gelecek nesillere aktarılması için çalışma yürüttü. Kurulan tezgahlarda 5 kadın tarafından üretilen ürünler ise, yerli ve yabancı turistlerin beğenisini topladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, "El dokumacılığını gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. 5 kadın personelimizin ekmek kapısı olan el dokumacılığı, günümüz şartlarında ayakta tutmaya devam ediyoruz. Özellikle tezgahlarda üretilen ürünleri, eski tekniğinde nasıl yapılıyorsa o şekilde yapılmasına özen gösteriyoruz. El dokumacılığını merak eden vatandaşlarımıza da bilgi veriyoruz. Bizim için önemli olan bu kültürel mirası yaşatmaktır. Eskiden sofra bezi, hamam havlusu, çarşaf gibi ürünler dokuyorlarmış. Ama şimdi, masa örtüsü, sehpa örtüsü ve perde gibi ürünler üzerine çalışıyoruz. Çok amaçlı el işi olduğu için her yerde kullanılıyor. Turizm bölgesi olduğumuz için otellerin bu yönde talepleri daha fazla oluyor" diye konuştu. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler