/>

SON DAKİKA

CHP'nin Turgutlu'daki eğilim yoklamasının galibi Çetin Akın oldu

3 Aralık 2018, Pazartesi 13:54

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Turgutlu İlçe Başkanlığı, belediye başkanlığı adayını belirmekek için iki aday adayı arasında eğilim yoklaması yaptı. Yoklamada, en çok oyu Çetin Akın aldı.

CHP Turgutlu İlçe Başkanlığı, belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Çetin Akın ve Hüseyin Tekin için dün (pazar) eğilim yoklaması düzenledi.

 

Mesadet Özcan Kültür Merkezi'ndeki eğilim yoklamasını CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Yakup Çilel de izledi. Üye 1859 partiliden 1000'i oy kullandı. Çetin Akın 538, Hüseyin Tekin 446 oy aldı. 16 oy ise geçersiz sayıldı.

 

Sonuçların ardından birlikte kürsüye çıkan Akın ve Tekin el sıkıştı. Yoklamada en çok oyu alan Çetin Akın'ın konuşması öncesinde salonu dolduranlar, "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganı attı. Bir süre sloganlara eşlik eden Akın, "Seçim sürecine girdiğimde dedim ki ön seçim olursa aday olacağım. Bugünleri özlediğim için onu söylemiştim. En son bu şölenimizi 1989 yılında yapmıştık. 1989 seçiminde belediyeyi kazanmıştık. Size buradan bir söz veriyorum, 31 Mart'ta seçimi hediye edeceğim. Verdiğiniz her oyun hakkını alın terimle ödeyip, sonuna kadar sahalarda çalışıp, CHP bayrağını Turgutlu Belediyesi'ne dikinceye kadar mücadelemi sürdüreceğim. Bana gönlünü, kapısını açan bütün dostlarıma teşekkür ediyorum.  Burada Hüseyin Tekin kardeşimi de tebrik ediyorum. Parti içinde kazanan ya kaybeden yoktur. Kazanan CHP, kazanan Turgutlu olacak" dedi.

 

Akın, konuşmasının ardından tebrikleri kabul edip, beraberindekilerle parti lokaline kadar yürüdü.

 

Turgutlu Belediyesi'nde 1992 yılında zabıta memuru olarak göreve başlayan, sırasıyla zabıta komiseri, insan kaynakları ve eğitim memuru, insan kaynakları ve eğitim müdürü gibi görevlerde bulunan Çetin Akın, 15 Şubat 2013 tarihinden bu yana yürüttüğü Turgutlu Belediye Başkan Yardımcılığı'ndan aday adayı olunca istifa etmişti. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler