/>

SON DAKİKA

Manisa'da Anneler Engelli Çocukları İçin Koro Kurdu

3 Aralık 2018, Pazartesi 19:17

     


Manisa’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, engelli öğrenciler ve anneleri günlerini kutladı. Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde eğitim gören çocuklar gösterilerini sergilerken, annelerden kurulan koro birbirinden güzel şarkıları seslendirerek bir taraftan hüzünlendirirken, bir taraftan da engelli çocuklarını eğlendirdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Manisa’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Yunusemre İlçesi’nde Manisa Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde eğitim gören engelli öğrenciler de hazırladıkları programla engellerini aştı. Etkinliğe Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, engelli anneleri ve öğrenciler katıldı. Törende bazı engelli öğrenciler konuşma yaparak, engelli bireylerinde birer toplumun parçası olduğunu ve her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunu vurguladı. Daha sonra engelli öğrenciler öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları dans gösterilerini sergiledi ve günün önemine yönelik konuşmalar yapıldı.

Etkinlikte okulda eğitim gören öğrencilerin anneleri tarafından oluşturulan 19 kişilik koro birbirinden güzel şarkıları seslendirdi. Koro Şefi Hacer Yılmaz eşliğinde şarkılar söyleyen annelere çocukları da alkışlarla eşlik etti. Engelli velilerin koroların seslendirdiği şarkılar kimi zaman hüzünlendirirken, kimi zamanda engelli çocuklarını eğlendirdi.

Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Murat Ceylan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında okulda eğitim gören çocuklar ve aileleriyle birlikte farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, “Okulumuzda eğitim gören öğrencilerin annelerinden oluşan bir anne korosu kurduk. Bu bir proje. Engelli bireylerle yaşamını geçiren annelerin çocukları dışında bir hayatı olmuyor. Bunun için onları bir kadın olduklarını, birey olduklarını hatırlatmak istedik. Haftanın 2 günü anneler müzik öğretmeni eşliğinde kursa katıldı. Bu projeyi Manisa’nın ilçelerinde bulunan özel eğitim okullarında da sürdürmek istiyoruz. Oradaki annelerin yaşamına da farklı bir renk katmak istiyoruz” diye konuştu. (İLKER KILIÇASLAN)







 
Son Eklenen Haberler